Telefon Alacağım Yardıma İhtiyacım Var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan /xo/
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Merhaba arkadaşlar. Nexus 5 serüveninden sonra dedim ki yeni cihaz alayım. Para sıkıntı değil fakat cihaz bulamıyorum kendime uygun. Kriterler;

Metal veya Cam olması zorunlu, cihazda kılıf, ekran koruyucu kullanmayacağım.
Cihaz ele oturunca premium durması lazım. LG G4 gibi oyuncak gibi durmaması lazım.
Ekran 5.5+ düşünüyorum.
Pil en az 3000 mah şart, yoksa kesmiyor. Ekran 1080p veya 2k olabilir, 1080p tercihim.
Güncelleme desteği o kadar da önemli değil, stabillik şart.
Ben telefonda oyun oynamam. Satranç var sadece.
Navigasyon kullanırım genelde ve ekran ve pil buna bağlı olarak yüksek olması lazım.
Bütçe önemli değil, telefonun ülkemizde olması, olmaması önemli değil.

Oneplus One kullandım 3 gün, telefonda 2g olmadığı için 3g çekmediği yerde internet yok, bu da benim için bir sorun. Ayrıca plastik olduğu için sıcak bakmadım.
Motorola Droid Turboyu sevemedim.

Öneri ve görüşlere açığım, Apple önermeyin :clap:

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Zenfone 2 yi sevmessin heralde s6 önerecem ama oda ne kadar stabil kalacak nexus'a alışmıssan bilemem s6,z3+ veya beklersen note 4-5 alabilirsin .

mustafa938

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Z4 olabilir :) (z3 almayı tercih ederim)
s6 iyi cihaz güzel (batarya düşük)
note 4 güzel ama plastik kasa (çerçeve metal :D )
Htc one m9 ısınıyor
Htc one m8 olabilir (batarya 2600 mah)
lg g3 olabilir (ama plastik )
general mobile tavsiye etmem okadar para var alma zaten :D
asus zenfone 2 kalın kasalı plastik :D
Şu anda bende arıyorum ama kriterlerimiz benzer zaten ama uyan telefon yok :D

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Para mühim değilse HTC mediatek helio x10 ile çıkardığı yeni m9+ modelini al rahat rahat kullan. Sanırım tek eksiği pili. 3000 değilde 2800-900 arası birşey. Oyun oynamiyorsan aşırı fark yapmaz ama sen bilirsin

mustafa938

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Para mühim değilse HTC mediatek helio x10 ile çıkardığı yeni m9+ modelini al rahat rahat kullan. Sanırım tek eksiği pili. 3000 değilde 2800-900 arası birşey. Oyun oynamiyorsan aşırı fark yapmaz ama sen bilirsin

İyi güzelde tipi kaymış telefonun belirli bir şekli havası vardı telefonun kötü olmuş bence . Alırken en iyisini almak istiyosan olmamış yakışmamış m9+ koydukları şeyinde parmak izi haricinde bir işi yok :(

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
İyi güzelde tipi kaymış telefonun belirli bir şekli havası vardı telefonun kötü olmuş bence . Alırken en iyisini almak istiyosan olmamış yakışmamış m9+ koydukları şeyinde parmak izi haricinde bir işi yok :(
Tasarım bakımında buyuk bı degısıklık yok kı nasıl tıpı kaymıs. parmak ızı medıatek ıslemcı duo kamera 20 mp. bunlar htc nın pıyasayı takıp ettıgını gosterıyor bence. sd810 kullanarak yaptıgı sacmalıgı kapatmak ıcın ıyı bı adım her ne kadar pahalı olsada. bence alınabılır

mustafa938

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tasarım bakımında buyuk bı degısıklık yok kı nasıl tıpı kaymıs. parmak ızı medıatek ıslemcı duo kamera 20 mp. bunlar htc nın pıyasayı takıp ettıgını gosterıyor bence. sd810 kullanarak yaptıgı sacmalıgı kapatmak ıcın ıyı bı adım her ne kadar pahalı olsada. bence alınabılır

HTC nin sadeliği felan ben beğenmedim. Renkler ve zevkler tartışılmaz bi tuş gibi birşey koymuşlar parmak izi diye pek yakışmamış o . O manada dedim htc markasının yazılı olduğu yere koysaymış saydam olarak daha iyi yakışırmış :)

Kastiro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Bakın arkadaşlar; pil pil pil diyorum ben. Navigasyon, Spotify, Tapatalk, Soundcloud en çok bunları kullanıyorum ve pi benim için aşırı önemli. Ekran 5.5 e yakın olabilir, 5.5 olabilir veya 5.5+ olabilir. HTC One M9+, S6 gibi cihazlar pili sömürüyor. Aynı şekilde G4'ün de pilini beğenmiyorum, 4 saat ekran süresi bana yetmez. Z3 tavsiye etmişsiniz ama onun da ekranı yetersiz bana çok. Huawei Ascend Mate 7 ağır basıyor şu an aklımda, 2 sene rahat kullanırım gibi.

huawei-ascend-mate-7-12.jpg

huawei-ascend-mate-7-2014-09-03-8-1.jpg

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Konuyu takip ediyorum, banada pili çok uzun dayanabilen ve aşırı ısınmayan telefon lazım

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Sizin için Huawei Ascend Mate 7 en uygunu gibi duruyor.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
[MENTION=346205]Jiraiya06[/MENTION] , [MENTION=380082]Vikings[/MENTION] yorumlarınızı alabilir miyim?

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
[MENTION=346205]Jiraiya06[/MENTION] , [MENTION=380082]Vikings[/MENTION] yorumlarınızı alabilir miyim?
Normalde Sony tavsiye edecektim ekran hoşuma gitmiyor deyince etmedim. Butcen sınırsız ise huawei P8 ya da p8 max beklemeni tavsiye ederim bu cihazlar gerçekten premium. Bunun yanında yeni çıkacak olan meizu mx5 de F/P oranı iyi olacak ve metal kasayla gelecek tavsiyem yeni cihazlari beklemeniz maalesef su an Türkiye piyasasında düzgün bir amiral gemi yok. Bunun yanında Huawei Mate 8 de yılın 3. Çeyreğinde çıkacak karar sizin. Illa şu an tavsiye et derse ben Xperia Z3 öneriyorum çok bir eksiği yok ekranın sana yeterli gelmemesi dışında

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Merhaba arkadaşlar. Nexus 5 serüveninden sonra dedim ki yeni cihaz alayım. Para sıkıntı değil fakat cihaz bulamıyorum kendime uygun. Kriterler;

Cihaz ele oturunca premium durması lazım. LG G4 gibi oyuncak gibi durmaması lazım.
Ekran 5.5+ düşünüyorum.
Pil en az 3000 mah şart, yoksa kesmiyor. Ekran 1080p veya 2k olabilir, 1080p tercihim.
Navigasyon kullanırım genelde ve ekran ve pil buna bağlı olarak yüksek olması lazım.

Oneplus One kullandım 3 gün, telefonda 2g olmadığı için 3g çekmediği yerde internet yok, bu da benim için bir sorun. Ayrıca plastik olduğu için sıcak bakmadım.

sen bence s6 plus ı bekle yada note 5i cam olayı sadece xperia z serisinde ve s6 serisinde var ha xperia t ultra derdim ama eski cihaz pil durumu filan ne dir bilinmez....

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Öncellikle [MENTION=346205]Jiraiya06[/MENTION] Furkanın önerdiği cihazları bende öneriyorum tekrardan yazmıyım şimdi. Şu anda hemen ihtiyacım var diyorsan Ascend Mate 7 öneriyorum. Premium his veren kasası, büyük ekranı ve 4000 küsür mAh bataryası var.

Arayüzüde güzel çalışıyor ama kullanmadığım için stabilite konusunda bir yorum yapamam. Cihazda yanlış hatırlamıyorsam şu anda kitkat olması lazım ve lollipop alıcakmıdır takip etmedim fakat alması lazım yani.

Lollipop ile 2 yıl rahat idare edersin. Olmadı 2 rom flashlarsın kafan rahat.

Yok ben beklerim dersen Furkancığımın önerdiği cihazlardan kafana ne yatıyorsa ona al derim :)

ALBATROS84

Doçent
Reaksiyon puanı
54
One plus one 2g bağlantısını gerçekten yapamıyormu ayarlardan sadece 3g işaretlenmiş olmasın ?

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Batarya olarak şu an Z3 ve Mate 7 kadar başarılı cihaz yok. Türkiye pazarında.

Z3 güzel cihaz. Çünkü ekran Z2'ye nazaran daha başarılı. Z2 ve öncesinde yapılan yanlışlar düzeltilmiş. Soğutmalı boruları da ayrıca bir artı.

Ama bence de Mate 7 bu ikisi arasında. Sebebi tasarımı emuinin hafif olması.

Mate 7'nin stabil olacağını düşünüyorum çünkü Emui oldukça sade. Ve çerçevelerinin neredeyse yokmuşçasına bir görüntü sunması artı özelliklerinden.

Ama eğer beklenecekse MX5'den umutluyum ben. Beklentim yüksek işlemci alanında. Kasası da oldukça kaliteli.

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Mate 7 Isınıyor bilginize ama pil olarak çok iyi arkadaşım kullanıyor çok ısınıyor ama pili 2-3 gün gidiyor Full kullanımda 17 saat gördü ayrıca parmak izi okuyucuda gayet iyi çalışıyor ama kamerası hakkında çokda iyi şeyler diyemem.

bölge34

Doçent
Reaksiyon puanı
12

Ekran 5.5+ düşünüyorum.

Kardeşim eğer gerçekten, malzeme kalitesi istersen ve eline alınca dikkat çeksin dersen kesinlikle önereceğim cihaz Blackberry Passport'dur. Çin'de üretilmeyen tek cihazlar Blackberry'nin cihazlarıdır.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Kardeşim eğer gerçekten, malzeme kalitesi istersen ve eline alınca dikkat çeksin dersen kesinlikle önereceğim cihaz Blackberry Passport'dur. Çin'de üretilmeyen tek cihazlar Blackberry'nin cihazlarıdır.
Olayı Çin meselesine bağlamayalım hocam :) . Ha Çin ha Amerika fark etmez, bana sağlam cihaz sunsun yeter. Blackberry hayatımda kullanmadım fazla ama pek geliştiğini, büyüdüğünü de sanmıyorum. Android cihaz olması zorunlu, ben böyle alıştım. Yorumunuz için teşekkürler.

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
Sen premium hissi verecek telefon arıyorsun bence sony ' e bir şans ver.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Sen premium hissi verecek telefon arıyorsun bence sony ' e bir şans ver.
Hocam şimdi şöyle bir şey var; Sony Z3 hakkında kötü duyumlar aldım. Çok geç şarj oluyor diyorlar. Bununla birlikte Wifi ve dokunmatik sorunu çekenler var. Bunlar düzelmiştir belki diyelim es geçtim ama 3-4 saatte şarj olan telefonu napayım ben?

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
Hocam şimdi şöyle bir şey var; Sony Z3 hakkında kötü duyumlar aldım. Çok geç şarj oluyor diyorlar. Bununla birlikte Wifi ve dokunmatik sorunu çekenler var. Bunlar düzelmiştir belki diyelim es geçtim ama 3-4 saatte şarj olan telefonu napayım ben?

İlk defa sizden duydum 3-4 saatte şarj olduğunu halbuki o kadarda takip ettiğim bir cihazdı . z3 'e sıcak değilseniz bile z3+ hiç fena durmuyor tabi her şey sizde biter.

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Z3 bence en büyük sorunu ön kamera ve geç sarj olması muadillerine geç sarj oluyor .

bölge34

Doçent
Reaksiyon puanı
12
Olayı Çin meselesine bağlamayalım hocam :) . Ha Çin ha Amerika fark etmez, bana sağlam cihaz sunsun yeter. Blackberry hayatımda kullanmadım fazla ama pek geliştiğini, büyüdüğünü de sanmıyorum. Android cihaz olması zorunlu, ben böyle alıştım. Yorumunuz için teşekkürler.
Hemen olumsuz karar vermeyin bence. Blackberry Passport'un inceleme videolarına bakmanızı öneririm. Cihaz çok özellikli bir cihaz. 3GB ram var. Hem Blackberry 10 işletim sisteminin ile artık adnroid uygulamalarınıda yükleyebiliyorsunuz.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Hemen olumsuz karar vermeyin bence. Blackberry Passport'un inceleme videolarına bakmanızı öneririm. Cihaz çok özellikli bir cihaz. 3GB ram var. Hem Blackberry 10 işletim sisteminin ile artık adnroid uygulamalarınıda yükleyebiliyorsunuz.

Ekranın benim olması lazım, ekran ufak kalmış resmen. Ayrıca 4:3 sanırım ekran, bana uymaz. Cebime de sığmaz gibime geldi.

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4

Ekran 5.5+ düşünüyorum.

LG G4 Pro

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
G4 Pro olabilir de Snapdragon 820'de ısınma olabilir mi? Çünkü teknik özellikleri yükseltiyorlar. 3600 mAh yeter mi? Bi de metal kasa olmaz büyük ihtimal.

bölge34

Doçent
Reaksiyon puanı
12
Ekranın benim olması lazım, ekran ufak kalmış resmen. Ayrıca 4:3 sanırım ekran, bana uymaz. Cebime de sığmaz gibime geldi.

Blackberry Z30'a bakmanızı öneririm o zaman. 5.5" ekran var ve kasa kalitesi mükemmel. Adnroid cihazlar ile pek aram olmadığı için Blackberry markalarını öneriyorum... :D