Tek Disk Notebook'a Format Atmak??

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Merhabalar ve iyi akşamlar :)

Packard Bell TJ75 marka dizüstü bilgisayara format atmak istiyorum.Ama biraz fazla sorunum var .S

Bilgisayar tek disk bölümünden oluşuyor.
Bilgisayarı aldığımızda yedek almadık.
Bilgisayarın yanında Windows 7 DVD'si yok sadece anahtar var.

Bilmiyorum,format atacağım.Yardımlarınız için teşekkür ederim

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Elindeki anahtar hangi Windows 7 içinse ona uygun herhangi bir DVD ile format atabilirsin. Etkinleştirmek için anahtarı girersin.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
İyi akşamlar
içinde önemli bilgilerin var mı? Yoksa silinsin gitsin farketmez mi diyorsun?

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
windows 7 kur ama fortmalamadan yap. işlem bitince windows old adlı klasor içinde eski dosyalarını görebilirsin.

eoktay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
recovery vardır muhtemelen laptopun içerisinde onu geri alabilirsin

eoktay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
bu arada packard bell de recovery alt+F10 tuşlarıyla yapılıyormuş.

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
partition manager kullan.bununla bilgisayarı böl.kullanmayı bilmiyorsan internetten 'kullanımı' diye arat.sonrası kolay.uğraşmam diyosan ark. ın dediği gibi.formatsız win7 kur.ama sonra yine 2.hdd bölümün olmaz ve kendini tekrarlarsın.yada dvd lere yazdır dosyaları.sonra formatla.

eoktay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
partition manager kullan.bununla bilgisayarı böl.kullanmayı bilmiyorsan internetten 'kullanımı' diye arat.sonrası kolay.uğraşmam diyosan ark. ın dediği gibi.formatsız win7 kur.ama sonra yine 2.hdd bölümün olmaz ve kendini tekrarlarsın.yada dvd lere yazdır dosyaları.sonra formatla.

partition manager ile recovery i uçurma ihtimali var

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
cilents arkadaşımız iyi hatırlattı ben o özelliği tamamen unutmuştum :) eğer yeterli boş alanı varsa eski dosyalarını kaybetmeden kurabilir ama işlem biraz daha uzar orası ayrı mesele :) eğer kafana yattıysa yapman gereken tek şey oynanmamış bir windows 7 kopyası indirmek :) key zaten varmış daha ne olsun :)

Reaksiyon puanı
2,148
Orjinal tek link sp1 li indirme hızı yüksek linkler mevcut, bi tane edin bence linkler silinip bulunması zorlaşmadan :)

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
recovery vardır muhtemelen laptopun içerisinde onu geri alabilirsin
recovery sakın denemeyin özellıkle hdd 2 3 part bölünmüş olanlar topluca kaybedebilirsiniz verilerinizi. recover hdd fdisk yapıp tek part olarak formatlıyor. dikkat ediniz.

eoktay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Merhabalar ve iyi akşamlar :)

Packard Bell TJ75 marka dizüstü bilgisayara format atmak istiyorum.Ama biraz fazla sorunum var .S

Bilgisayar tek disk bölümünden oluşuyor.
Bilgisayarı aldığımızda yedek almadık.
Bilgisayarın yanında Windows 7 DVD'si yok sadece anahtar var.

Bilmiyorum,format atacağım.Yardımlarınız için teşekkür ederim

arkadaş özellikle tek disk olduğunu belirtmiş ayrıca verileri için ayrı öneri istememiş demek oluyor ki kişisel verilerini yedeklemiş neden değişk değişik önerilerde bulunuyoruz ki anladığım kadarıyla profesyonel bir kullanıcı değil.ben mi acaba sorunu okurken bişey kaçırdım arkadaşlar :)

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Bilgisayarı aldığımızda yedek almadık. demiş. ?

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
partition manager ile recovery i uçurma ihtimali var

eğer recovery bölümünü bile bile silerse tabiki var.ki zaten istse recovery den kurardı format atmazdı.recovery kadar saçma bişi görmedim.içine gereksiz o kadar program koyuyolar ki ram 2 kat daha fazla yiyo.sistem yetmemeye başlıyo.

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
iyide arkadaşım recovery diyorsun recovery hdd içinde ne varsa silip temizler yedek almamış alınmaış yedek onemlıyse nasıl recovery den kursun. başka yontemlerle bunu aşar. burda farklı yontemler gostermeliyiz. recovery denemedın sanırım daha once.
az veri ucurmadım recover gibi anlamsız sistem kurulumundan

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
verilerini kurtarmak istese de istemese de yöntemini söyledik, sorunu olan ark.n kendisi piyasa da yok ki biz neyi tartışıyoruz daha :)

eoktay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
clients kızma hemen diyorum ya sorunu benmi yanlış algıladım acaba bende tamamen yardımcı olmaya çalışıyorum arkadaş kişisel verilerini nasıl kurtaracağından bahsetmemiş ya da bahsetmiş ben mi göremedim en kolay yolu söyledim ben recovery olarak dvd ile format atıp birde driver ile uğraşacak ki bu da en az 200 mb ortalama bunlar dışında recovery alırken hdd nin tümünü seçmez isen bilgilerini de kurtarabiliyorsun packard bell kullanmadım sadece en pratik yoldan gitmeyi denedim bir ünv. nin bilgi işlemcisi olarak.

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
bir kızılay bilgiişlemcisi olarak bende şunu diyim :) yok yok kızmadım. "Bilgisayarı aldığımızda yedek almadık" bunu demişse yedek alınması gerekiyor hissi verir. konuyu açan arkadaşda yok okadar kişi yazdı o bize yardımcı olamadıkdan sonra boşverin bu konuyu . boşuna yazıyoruz

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ki anladığım kadarıyla profesyonel bir kullanıcı değil.
Üzüldüm ama :glare:

Yedeği almayı unuttum.
Elimde Windows 7 DVD'si var ama güvenlik söz konusu.MD5 ve hash değerlerini kontrol etmedim ama oynanmış da olabilir,bilemem...
Diskdeki verilerin pek önemi yok.Olanları flash diske filan atarım.
Açılıştaki F10'u biliyorum.Ama tek disk olduğu için Win 7 veya kurtarma dosyaları da gitmez mi??

Bu arada bir süre cevap veremedim,kusura bakmayın.
Okul filan olunca :D

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
diskteki verilen önemi yoksa "dont touch" arkadaşın dediği gibi recovery den kurabilirsin,eğer recovery olmaz normal kurmak istiyorum dersen bir win7 dvd si bulup kurma işlemine başlayabilir kurulum sırasında hdd içerigini göreceksin ordan var olan hdd birimini silip yenı birim oluştur birim büyüklüğünü elinle 50000 yaz (50gb)
geri kalan kısım ise 2 birim olarak görünür her iki birimide formatla ve c sürücüsüne kurulumu gercekleştir.

ayrıca recovery ayrı bir birimdedir onu göremessin. ona birşey olmaz. sen bir yolunu bulupda silmedigin sürece bence olmasınada gerek yok. fazladan 10 gb yer kaplıyor ve saglıklı değil

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
madem dvd var ama güvenemiyorsun o zaman ya orjinal win7 bulacaksın birinden onun dvdsinden yükleyip kendi keyini gireceksin yada güvendiğin bir kaynaktan indirip onunla göreceksin işini :)
win7 dosyaları gitmez mi demişsin format atmaktaki amacın nedir win7nin üstüne bir daha mi win7 kuracaksın? sanmıyorum, ee o zaman zaten gitmesi gerek, elinde dvd olduktan sonra recoveryde gereksiz içinde driver falan varsada zaten ne yapacaksın eski driverlar yüklese bile güncelleyecek ne farkedecek :)