Tek Çanak, Tek LNB, Tek Kablo Çok Tv?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SmH51
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ömer muhtar

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Merhaba sayın arkadaşım dediğin gibi tek çanak tek lnb ayrı ayrı olmaz olsada aynı kanalları izlersin.Yanlız çanak antenine çift çıkışlı lnb takarsan ayrı ayrı izleme imkanın olur saygılar.

arkadaş doğru söylüyor çift çıkışlı elembil alırsan sorunun düzelir:clap:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Herkeste aynı sorun var çözümyok elektronik kart yapan birileri aslında uğraşsa ev içi dağıtım için sorun çözülücek ve herkes rahatlıycak.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
tek lnbden çift uydu alıcya kablo çektim ama sinyal acayip düştü zaten uydu alıcılarında da çıkış bulunuyor
mesela kanal d açıkken birinde diğerinde de aynı frekansta bir kanal olmalı ki sinyal düşmesin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
selam benim benim bir sorunum var benim elembi tek çıkış evdeki kabloyu kesersem ara baglantıyla 2tv çalıştırabilirmiyim

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Yavv çift çıkışlı bi LNB alın arkadaşlar pahalı değil fiyatları düşük zaten.. Çift izlemek için tek LNB ile uğraşmayın..

Yada benim gibi hepsine ayrı ayrı çanak lnb ve uydu recever bağlayın olsun bitsin..:D

ayeda

Asistan
Reaksiyon puanı
0
selam benim benim bir sorunum var benim elembi tek çıkış evdeki kabloyu kesersem ara baglantıyla 2tv çalıştırabilirmiyim

a.selam herkes bırseyler yazmıs bılende yazmıs bılmeyende

digital uydu yayın spltter ıle ayrılamaz yatay ve dikey bantlar vardır 2 tvde farklı kanal açılırsa ya lnb uçar ya cıhaz tunerı gumler,,
birisi çıkıp gumlemedı dıyecek zorlamaya devam edersen gumler

2 tvye sınyal verıceksenız 2 uydu cıhazı ayrı ayır olucak ve
çift çıkışlı lnb çanaga takılması lazım

ayeda

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İstersen Böyle Bir Aparat Yardımcı Olur

Genelde Binadaki Bütün Dairelere Uydu Yayını Dağıtmak İçin Kullanılır

dostum o verdıgın lınktekı merkezı santral sıstemı apartmanlar için en kucugu 8 çıkşlıdır :d

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Bende zaten açıklama yaptım binalarda dairelere dağıtmak için kullanılır dedim

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Eğer her iki cihaz aynı anda açık olacaksa 2'li LNB ve iki cihaz için çanaktan iki cihaza inen iki ayrı kablo şart.

İki cihazda aynı anda yayın izlenmeyecekse iki yol var.
1-) Kablo cihazın birine normal şekilde girer. loop çıkışından diğer cihazın normal giriine kablo çekersiniz. Birinci cihaz açık olmalı. Birinci cihazda LNB gücü açık ikinci cihazda LNB gücünü kapatırsanız LNB hasar görmez. Sinyal zayıflaması meydana geldiğinden ve birinci cihaz sürekli açık olması gerektiğinden bu yöntem önerilmez.
2-) Fiyatı aldığınız yere göre 0,5TL ile 5 TL arasında değişen T konnektör kullanabilirsiniz. Maliyetinin düşüklüğü ve sinyal kaybı en az (sıfıra yakın) olduğundan önerilen yöntem budur.

F-T-Konnektor-3-039-lu-Dagitici__42121212_0.jpg