Tek Çanak, Tek LNB, Tek Kablo Çok Tv?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SmH51
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Merhaba Sayın Arkadaşlar;

Benim bir sorum olacak. Tek çanak ile tek lnb ile eve kablo çekeceğim. Yanlız içeride dağıtma gibi imkanımız varmı yani çanaktan tek kablo ile inecek içeride dağıtma şansımız varmı? Dekodırlar ayrı ayrı olacak.

Yardımlar İçin Teşekkürler...

uyducu engin_22

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Merhaba sayın arkadaşım dediğin gibi tek çanak tek lnb ayrı ayrı olmaz olsada aynı kanalları izlersin.Yanlız çanak antenine çift çıkışlı lnb takarsan ayrı ayrı izleme imkanın olur saygılar.

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Yani benim anlatmak istediğim şey tek kablo gelecek, içeride dağıtma şansımız yok yani uydu alıcıları ayrı ayrı olacak

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Biz zamanında bir çiftli lnb aldık çekmiyordu. Randıman veriyorlar mı?

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Yani her Televizyon için mesela 3 televizyon var 3 lü lnb alacağız 3 tanede uydu alıcısı mı?

uyducu engin_22

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Biz zamanında bir çiftli lnb aldık çekmiyordu. Randıman veriyorlar mı?
Kesinlikle iyi marka alınıp iyi ayar yapılırsa olur saygılar

---------- saat 21:40 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:39 eklenmişti ----------

Yani her Televizyon için mesela 3 televizyon var 3 lü lnb alacağız 3 tanede uydu alıcısı mı?
Evet aynen öyle arkadaşım.Yanlız üçlü lnb olmaz iki dört ve sekiz çıkışlı olur saygılar

aliel79

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
uydu bölücü ya da diğer adıyla splitter işini görecektir

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Güçlü bir LBN al ve bunun çıkışını bir dağıtıcı kutuya bağla. Ordan da çözücüler [Decoder) vasıtasıyla Tv lere dağıtımını yap.

İyi seyirler.

aliel79

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
adsl splitter gibi çalışıyor. Sadece uydu frekanslarına uyumlu .

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Evet işini görür ama aynı kanalları izlersin yani her tv de aynı kanal izlenir her tv de ayrı kanal izlemek istenirse olmaz

Bölücüyle aynı kanal mı izlenir diğer tvlerdede. ama ben hepsine ayrı uydu alıcısı alacağım.

uyducu engin_22

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Bölücüyle aynı kanal mı izlenir diğer tvlerdede. ama ben hepsine ayrı uydu alıcısı alacağım.
Evet arkadaşım aynı kanal izlenir.yani şöyle açıklayayım tekli lnb yanlızca bir tek uydu cihazına sinyal verir iki ayrı uydu cihazınla iki ayrı kanal izleyemezsin.

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Arkadaşlar Yardımlarınızdan Dolayı Herkese Çok Teşekkür Ederim...

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Ben birşey daha soracaktım aslında. Bu uydu antenlerinin boyutları küçüklerde var büyüklerde. Peki büyükler çekim gücü fark ediyormu?

uyducu engin_22

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Ben birşey daha soracaktım aslında. Bu uydu antenlerinin boyutları küçüklerde var büyüklerde. Peki büyükler çekim gücü fark ediyormu?
Tabiki fark yapar ama hangi uyduyu izlemek istediğine bağlı arkadaşım.Ama türksat 3a yı izlemek istersen sana 90 lık anten yeterli olur.

arakli

Asistan
Reaksiyon puanı
7
cr620.jpg

işini görür.. Uydu Siplinteri..

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Tekrar Teşekkürler.

---------- saat 22:06 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:04 eklenmişti ----------

cr620.jpg

işini görür.. Uydu Siplinteri..

Uyducu_engin arkadaşımız bunlara bağlasak bile 2 tv de aynı kanalları izleyebiliriz diyor yanlış anlamadıysam.

uyducu engin_22

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Tekrar Teşekkürler.

---------- saat 22:06 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:04 eklenmişti ----------

Uyducu_engin arkadaşımız bunlara bağlasak bile 2 tv de aynı kanalları izleyebiliriz diyor yanlış anlamadıysam.
Evet arkadaşım tekli lnb ile olursa aynı kanalları izlersin aksi söz konusu değil.Sen çift çıkışlı lnb al zaten arasında öyle çok fiyat farkı yok tak izle saygılar.

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Peki bu "Siplinter"lar ne için?

Bilgi sahibi olmak için soruyorum.

uyducu engin_22

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Bunlar mesela salonda tv var orda izledin sonra geçtin diğer odaya ordaki uydu cihazını açtın ordan izleyecen o zaman diğer uydu cihazını kapayıp izlemek için yani antenden gelen kabloyu ordan oraya söküp takmamak için.Ayrıca bu dağıtıcılarla aynı anda iki uydu cihazını birden açıkken kullanmaya kalktığında uydu cihazların çakışır ve sorun olabilir.

arakli

Asistan
Reaksiyon puanı
7

genelde iki canağı tek bir receiver/Tv karta bağlamak için kullanılır. daha doğrusu ben oyle kullandım.. Hotbird ile Turksatı bunla birleştirmiştim..

senin yerinde olsam cift çıkışlı elembi alırdım.. görüntü kalitesinden şüphe etme sakın.. ben kullanırken fark yoktu..

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Herkese Yardımlarında İçin Çok Çok Teşekkür Ederim...

Saygılarımla...

uyducu engin_22

Asistan
Reaksiyon puanı
5
genelde iki canağı tek bir receiver/Tv karta bağlamak için kullanılır. daha doğrusu ben oyle kullandım.. Hotbird ile Turksatı bunla birleştirmiştim..

senin yerinde olsam cift çıkışlı elembi alırdım.. görüntü kalitesinden şüphe etme sakın.. ben kullanırken fark yoktu..
Kesinlikle katılıyorum ve bende aynısını dedim çift çıkışlı lnb en iyi çözüm.:thumbup1:Ayrıca senin dediğin birleştirici ayrı birde dağıtıcı var ben ondan bahsettim birleştirici(disecq) tabiki senin dediğin iş için kullanılır saygılar

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Splitter yahu :D üstünde yazıyor. Türkçesi "ayırıcı". Gelen hattı ayırır, başka da bir işe yaramaz. Uydu'nun bununla ayrılması imkansızdır. Zamanında Kablo TV'de kullanırdım.

uyducu engin_22

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Splitter yahu :D üstünde yazıyor. Türkçesi "ayırıcı". Gelen hattı ayırır, başka da bir işe yaramaz. Uydu'nun bununla ayrılması imkansızdır. Zamanında Kablo TV'de kullanırdım.
Bende farklı birşey söylemedim olmaz zaten dedik ama arkadaşlar illa splitter falan dedi.Disecq vardır uydu işi için iki uydu antenini birleştirip uydu cihazına tek kablo götürmek için yani iki anteni birleştirmek için saygılar.Ayrıca arkadaşlara bende dedim tek anten tek lnb tek uydu cihazınla izlenir bir ikinci tv de ayrı ayrı farklı kanal izlemek için çift çıkışlı lnb ve ikinci uydu cihazı gerekir dedim