Tek Bilgisayara Windows Xp ve Linux Kurulumu

bilalgokyr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar öncelikle ilk defa bir forumda konu açıyorum o yüzden hatalarım varsa kusura bakmayın.
Bilgisayarımda su anda linux mint 17.2 sürümü yüklü daha öncede ubuntu kuruluydu ben linux surumlerinin hepsini denemek istiyorum o yüzden linux mint in yanina kali linux kurmayı düşünüyorum vede oyun oynamak için bu iki linux sürümünün yanina da xp kurmak istiyorum bü 3 ünü tek bilgisayara nasıl hangi sırayla kurmalıyım bilmiyorum o yüzden buraya sormak istedim cevaplariniz için şimdiden teşekkürler. ☺

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Ben L.mint'li bilgisayarı 10'a geçirdim.

Linux'un yanına Win kurmak bildiğim kadarıya Linux dağıtımlı Live CD aracılığıyla gParted ile diski bölmeyi gerektiriyor.

Bence Win'e dönün. Ama diski nasıl yapılıyor tam hatırlamıyorum ama 3 parçaya bölün. Sonra da Linux dağıtımlarını bilgisayarınıza sırayla kurarsınız.

XP bu dönemde bence kullanmazsanız daha iyi olur.

W7 Home basic vs kullansanız daha iyi olur bence.

okanr

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Windows'un yanına linux kurmanı tavsiye etmem. Kuracaksan harci harddiske veya flash disk e kur. Ben aynı HDD ye hem Ubuntu hem de Win7 kurdum HDD bir ay dayanabildi. :D
dNYyWabFAAAAAElFTkSuQmCC

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
diski üçe bölüp kurabilirsin. bilgisayar eskiyse swap için de yer ayarla. ama yedek al önceden nolur nolmaz

Mx0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Kardeşim sana tavsiyem sanal olarak kurman gerekli olan program vmware tertemiz kullanırsın istediğin sistemi

EmpiVanCocugu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Grub bir eski XP yüklü PC'de çalışmamıştı hocam. Her zaman yanına kurma işlemi başarılı olmayabilir. Lubuntu ile başla bence. Görünümünü sevmezsen Zorin Os'uda deneyebilirsin.