Yardım Tek başıma Uyumaktan Korkuyorum Ne Yapmalıyım?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

trefsane2021

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Arkadaşlar, 16 yaşındayım. Geceleri tek başıma uyuyamıyorum. Hep abimle birlikte uyuyorum ancak abim bazen benimle birlikte uyumuyor. Ben de tek uyuyorum. Yalnız tek başıma uyuyunca siluet görüyorum. Karabasan basıyor. Yatağım sallanıyor. Evden sesler geliyor. Dün gece de tek başıma uyurken oda karanlıktı, yine aynı böyle oldu. Karabasan bastı, siluet gördüm yatağım sallandı. Sabaha kadar uyuyamadım dün gece. Hatta şu an salondayım, telefona bakıyorum, salon karanlık. Az önce yanımdan beyaz bir gölge geçtiğini hissettim. Çok korkuyorum. Bu gece abim benimle birlikte uyumayacak, yine tek başıma uyuyacağım. Şimdi düşünüyorum bu gece nasıl tek başıma uyuyacağım. Çok korkuyorum. Dua okuyorum ama yine de fayda etmiyor. Ne yapacağım?

BuraKAyaydinn

Asistan
Reaksiyon puanı
91
Psikolojik bir durum. O gördüğünüz hayali varlıklar ve karabasan tamamen psikolojik. Eğer böyle şeyler düşünmez ve rahat olursanız bu durum başınıza gelmeyecektir. Diğer türlü daha kötü psikolojik durumlara yol açabilir. Yatak sallanma olayı tamamen kalp ile alakalı. İnsan korkunca kalp basıncı artar ve bu basınç vücuda sallanma etkisi verir. Bu sallama etkisi ile sallanmış gibi hissedersin. Uykusuz kalmak psikolojinizi daha kötü etkileyecektir.

Mert Fidan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar, 16 yaşındayım. Geceleri tek başıma uyuyamıyorum. Hep abimle birlikte uyuyorum ancak abim bazen benimle birlikte uyumuyor. Ben de tek uyuyorum. Yalnız tek başıma uyuyunca siluet görüyorum. Karabasan basıyor. Yatağım sallanıyor. Evden sesler geliyor. Dün gece de tek başıma uyurken oda karanlıktı, yine aynı böyle oldu. Karabasan bastı, siluet gördüm yatağım sallandı. Sabaha kadar uyuyamadım dün gece. Hatta şu an salondayım, telefona bakıyorum, salon karanlık. Az önce yanımdan beyaz bir gölge geçtiğini hissettim. Çok korkuyorum. Bu gece abim benimle birlikte uyumayacak, yine tek başıma uyuyacağım. Şimdi düşünüyorum bu gece nasıl tek başıma uyuyacağım. Çok korkuyorum. Dua okuyorum ama yine de fayda etmiyor. Ne yapacağım?
Birkaç kere ışığı açıp uyumayı dene git gide alışıcaksın rahat ol

trefsane2021

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Psikolojik bir durum. O gördüğünüz hayali varlıklar ve karabasan tamamen psikolojik. Eğer böyle şeyler düşünmez ve rahat olursanız bu durum başınıza gelmeyecektir. Diğer türlü daha kötü psikolojik durumlara yol açabilir. Yatak sallanma olayı tamamen kalp ile alakalı. İnsan korkunca kalp basıncı artar ve bu basınç vücuda sallanma etkisi verir. Bu sallama etkisi ile sallanmış gibi hissedersin. Uykusuz kalmak psikolojinizi daha kötü etkileyecektir.
2 yıldır bana böyle oluyor düşünmesem bile böyle oluyor ne zaman tek başıma uyusam hep karabasan basıyor siluet görüyorum ama abimle birlikte uyusam karabasan basmıyor siluet görmüyorum bende anlamadım neden böyle olduğunu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birkaç kere ışığı açıp uyumayı dene git gide alışıcaksın rahat ol
Evdeki herkes uyuduğu için ışığı açamıyorum geçen sene bir kere ışığı açtım uyumak için ailem bana kızdı dediler sen niye ışığı açıyorsun ışık bizi rahatsız ediyor uyuyamıyoruz bir daha ışığı açma dediler bende bu yüzden ışığı açmıyorum başka ne yapmalıyım?

BuraKAyaydinn

Asistan
Reaksiyon puanı
91
2 yıldır bana böyle oluyor düşünmesem bile böyle oluyor ne zaman tek başıma uyusam hep karabasan basıyor siluet görüyorum ama abimle birlikte uyusam karabasan basmıyor siluet görmüyorum bende anlamadım neden böyle olduğunu.
Düşünmene fazla gerek yok aslında. Bilinç altında o etkinin kalması yeterli. Rüyaları bilinç altı yönettiğine göre, bilinç altında kalan etkide rüyaları etkiliyor. Abinin yanında yatınca beyin güvenli olduğunu varsayıp korkuyu tetiklemiyordur. Korkunun tetiklenmesi bilinç altının korku hatıraların da tetiklenmesidir.

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930

1. Yeni bir konu başlığı açılmadan önce açmış olacağınız konu hakkında bilginin forum içerisinde olup olmadığını kontrol ediniz. Forum içerisinde aynı yada bir benzeri olan içeriğe sahip konu var ise farklı bir konu açmamanız rica olunur. Buna benzer bir konu var ise bölüm moderatörlerimiz tarafından açmış olduğunuz konu tespit edilir ise kaldırılacak ve sizlere bilgi verilecektir. (Aynı konudan farklı kategoriler üzerinde konu açmak yasaktır.)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...