Team s3 120 gb performans sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Promet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Promet

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Bir kaç saat önce durumu eski bir başlık altına yazmıştım ama sanırım gözden kaçtı, msi ge 60 taşınabilir bilgisayarımdaki dvd rw sürücüyü çıkartıp yerine ssd yi monte edebileceğim bir aparat aldım ve team xtreem s3 marka 120gb ssd yi monte ettim. Bios üzerinden ahci desteğinin açık olup olmadığını kontrol ettim herhangi bir problem göremedim. Win 7 64 bit altında aşağıdaki resimlerdeki testleri uyguladım ve sonuç beklentilerimin altındaydı :) Merakımı yenmek için ssd üzerine işletim sistemi kurarak denemek istedim ve tüm sürücülerini yükleyip güncellediğim win 8 pro kurdum. win 8 mekanik hdd de de çok hızlı açılıyordu ssd üzerinde de doğal olarak 10-12sn gibi bir sürede metro arayüze giriş yaptı ama win 7 deki performans testlerine çok yakın sonuçlar verdiği için hüsrana uğradım. Yani 550mb okuma ve 500mb yazma hızının %90 ına bile yaklaşamadım, sanki ssd sata2 portundan çalışıyor hissi verdi bana. Neyse sistem üzerinde bir kaç farklı program ile inceleme yaptım hangi verinin doğru olduğunu anlayamadım. İşte resimler...

test.png

Değerler belirtilene göre kötü...

1.png

Aygıt yöneticisinde ahci sürücüsünün yüklü olduğunun kanıtı.

2.png

Bu hdd cihazın orjinal hdd si ve sata 2 bağlı olduğu belli.

3.png

Buda yeni aldığım ssd ama dikkatinizi çektiyse aida64 programında sata3 yazarken intel rapid depolama programında sata 2 yazıyor, anlam veremediğim yer işte burası.

4.png

Bu resimde de win 8 kurmadan önce ayırma birimi boyutunu 4096 kb olarak belirleyip biçimlendirdiğim resim..

Sonuç olarak bu laptap ta sata2 portumu var sata3 mü anlamadım, ilave olarak usb 3 portuda var iki adet...

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Sata 3 portuna bağlaman gerekir. Sen sata2 ye bağlamışın sata3 ise laptopla beraber gelen hardiskin yuvasındadır,mekanik diski çıkarıp ssdyi oraya takman gerekir kolay gelsin. bu kadar

Promet

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Sata 3 portuna bağlaman gerekir. Sen sata2 ye bağlamışın sata3 ise laptopla beraber gelen hardiskin yuvasındadır,mekanik diski çıkarıp ssdyi oraya takman gerekir kolay gelsin. bu kadar

İlginiz için teşekkürler. İnşallah dediğiniz gibidir :) fakat bunu deneyebilmem için arka kapağı açmam ve garanti etiketini yırtmam gerekecek bu durumda böyle kullanmayı tercih ederim servislik bir durum olursa o zaman değiştirmeleri için yardım isteyebilirim