Team Combo 32 GB SSD Sorunlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xxmanxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xxmanxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba;

Team combo ssd 32 gb olanından aldım. Alalı 11 gün oldu,ancak hepsiburada geç kargolayabildiği için 3 gündür bende.
SATA2 olarak çalışıyor.Windows 7 kurdum. ilk şoku orada yaşadım. windows 7 diskime 5.9 puan verdi. zaten eski çıkardığım diskde bu puanı alıyordu. windows deneyim dizinini birkaç updateden sonra yeniledim ama puan yine aynı.
üstelik kutu üzerinde max..60 mb yazma hızından bahsediyor. oysa internette yapılan bilgilendirmelerde 100mbdan bahsediyor.

Testlere gelince, hddtune ve ashampoo hdd control gibi programlarda maximum 110 mb okuma hızı. ve 40 mb yazma hızı alabiliyorum.

c sürücüsüden bir klasörü masaüstüme kopyalamak istediğimde hız 20-30 mbi geçmiyor.
diski kullanan 2 program açtıgım zaman (birisi arşivleme yapıyor rar, birisi antivirus tarama yapıyor) bilgisayar takılıyor. disk kullanım ışıgı yanıyor. ancak cpu kullanımı maximum yüzde 15i geçmiyor.

internette okudugum incelemer team combonun 64 ve 128 gb modelleri idi bunlarda bu sorunlar yoktu.
diskten hiç memnun değilim. bilgisayar açılışı normal disk ile aynı.

bu diskin IO değeri nedir? bunlar çok önemlimi?
firmware update v.b işlemler yapılıyor mu.?
diğer ssdlerde bu tip sorunlar varmı.*?
akorteke göndersem değişim yada bunun yerine başka birşey almama imkan tanırmı?
disk üzerine 110.000 e yakın dosya yüklemişim. bundan olabilir mi bu dosyalar eski diskimdede vardı sorun yoktu.

saygılarımla.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
iyide 100 mb bile olsa alınmaz ki onu yerine raid kur daha iyi :) keşke almadan önce iyi bir araştırma yapsaydınız. 1 haftayı geçmediyse olmazsa ürünü iade edin :)

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Max 100 mb mı.dostum kusura bakma ama sen kaşınmışsın.her ssd hızlı mı sanıyordun.şöyle örnek vereyim.her arabaya otomobil deniyor ama hepsinin hızı aynı değil.120 yapan da var 300 de.dosum güncel tek plaka hdd ler zaten 100 mb ın üzerinde okuyup yazar.min 65 mb falan.eğer almadan önce bize sorsayın şimdi sormak zorunda kalmazdın.ben ssd yi parası olan adama bile tavsiye etmiyorum.80 tl ye alacağın seagate st3500418as bile daha hızlı,yüksek kapasiteli ve ucuz olurdu.hatta 2-3 tane alıp şu anki ssd yi hem hızda hem kapasitede,hem de ömürde katlardın.bir hdd için en önemli değerler rasgele-sıralı okuma-yazmadır.gerisi pek mühim değil.günlük kullanımda kullanıcılar oyun oynar,dosya kopyalar vs.ssd daha çok laptoplara yarar.masaüstünde zor.bunca sene ssd mi vardı koca süperbilgisayarlarda.raid in suyu mu çıktı?bi de ssd ler ömrü azaldıkça,dolmaya başladıkça hızları azalır.

xxmanxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar,
laptop kullanıyorum. önerdiginiz diskleri kullanamam, raid zaten yapamam.
bu disk için okuma yazma hızını geçtim.internette 100 mb yazıyor deniliyor..
ancak kutuda 60 mb yazması zaten şüpheli. en büyük sorun ise photoshopun yanına firefoxu açtıgım zaman pc takılıyor. işlemcim core i5, işlemci hiç kullanılmıyor. ama disk ışığı yanıyor kalıyor.

gerçekten arkadaşlar ben yaptım hata siz yapmayın. hemen satacagım herhalde başka çarem yok. internette tüm review sitelerini inceledim. ama hiç birinde takılma sorunlarından bahsedilmiyordu.

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Sen öncelikle 100 mb olduğu halde neden kutuda 60 mb yazdığını araştır.eğer laptop kullanıyosan seagate xt serisi ssd hdd karışımı hybrid önerirdik zamanında sorsaydın.hatta 320 gb lık 7200 rpm hdd ler neredeyse her şeye yeter performansı sunuyorlar.sen ssd nin performans olarak mükemmel olduğu dedikodularına kanmışsın besbelli.masaüstü raid0,laptop için de 7200 rpm yeterlidir.not:esas ram kapasitesine odaklanın ve 8gb belleğiniz falan varsa sanal belleği kapatın.hdd fazlasıyla yetmeye başlar.

---------- Post added at 21:29 ---------- Previous post was at 21:11 ----------

Aynısını pcnet forumda da yazmışsın ama adam link vererek cevap vermiş.ben sana direk kapasite dolunca ve ömür ilerleyince hızın düştüğünü söyledim,seni yormadım.umarım bir daha bilen birilerine sormadan bişey alınmayacağını anlamışsındır.yanlış anlama başına gelen olaya sevinmiyorum ama bu devirde firmaların bilmeyen tüketiciyi kazıklama azmini iyi biliyorum.geçmiş olsun diyorum.

xxmanxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
evet tüm forumlarda yazdım. cevap aradıgım icin. eski hard diskimde 14 saniyede açılan photoshop, TEAM COMBO SSDde 30 saniyede açılıyor. gerçekten ssd disk almak büyük hata oldu sağolun. elden çıkarmaya bakacağım artık.

oysaki ilk windows kurdugumda photoshop 10 saniyede açılıyordu. eksi yedeklerimi yükledim diske, disk resmen boguldu.

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Sa

Kardeşim bende SSD kullanıcısıyım ve ocz wertex 2 kullanıyorum.. Öncelikle alacağın zaman trim desteği ve kontrolcüsü var ise almanı tavsiye ederdim. Bir başka tarafı ise her sdd'nin kendine özel ölçme aracları var sen eğer farklı bir araçla ölme yaptıysan ssd'ye zarar verebilir.. Win7 kurduktan sonra bazı ayarlamalar yapman gerekir.firmware güncellemesi muhakak vardır onuda bir harici disk üzerinden yap ssd üzerinden yapma zarar verebilirsin... Tekrar format at bence ve akortek forumunda gerekli ayarlamalar var oraya göz at olmazsa... Aldığın yerdeki yetkili mercilerle iletişime geç garantiside varsa geri alırlar..