TC Kimlin nosu ile kimlik bilgileri öğrenelir mi?

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
arkadaşlar sadece tc kimlik no bilgisi ile bir kişinin kimlik bilgilerine ulaşabilirmiyiz?benım öğrenmek istediğim tc kimlik nosunu doğrulamak.netde baktım tc kimlik nosunun yanında doğum tarıhı bılgılerını de ıstıyor.ama bunu bılmıyorum.sizce bunu öğrenebılmem mümkün mü

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Sadece TC no ile kimlik bilgilerine ulaşamazsın.

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
dediginiz gibi.. Ama tam hatirlamiyorum bi sitede oluyordu sadece kimlik no ile bulabiliyorduk.. Ilkokuldayken arkadaslarimin bilgilerine ulasiyordum :D

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
kimlik doğrulama kalktı, sadece sorgulama yapılabiliyor. önceden tc kimlik noyu bulmak için baba adı, anne adı, doğum tarihi yeterliydi ama şimdi cilt no, sıra no, aile sıra no her şeyi istiyorlar :D

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Lise 4'teyiz e-okul'a girerken sormadiklari soru kalmadi arkadas..

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Yıllar önce mümkündü. Hatta algoritmaya uyarak binlerce kişinin kimlik bilgilerine ulaşabiliyordun.

Şuan bahsettiğin olayı Nüfus Müdürlüğü para karşılığı sunuyor. Örneğin SSK'ya.

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
Bu bir şey mi arkadaş. Nüfus cüzdanı yenilemedeki sorgu sual nedir? Kimlik kaybedenleri düşünemiyorum bile :D

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Halkbank atmlerinde para yatırma kısmına tc kimlik numarasını yazınca ismini gösteriyor. Böyle yüzlerce yerde daha bakılabilir. Bence bu bir güvenlik açığı.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
dediginiz gibi.. Ama tam hatirlamiyorum bi sitede oluyordu sadece kimlik no ile bulabiliyorduk.. Ilkokuldayken arkadaslarimin bilgilerine ulasiyordum :D
bi zahmet hatırlarmısın?:D
Halkbank atmlerinde para yatırma kısmına tc kimlik numarasını yazınca ismini gösteriyor. Böyle yüzlerce yerde daha bakılabilir. Bence bu bir güvenlik açığı.

sadece tc kimlik no ile para yatırılıyor mu?yani bazıları hesap no ve ıban numarası da istiyor.yarın hemen halkbank atm sinde deneyim

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Tam olarak Tc.no sahibinin adı soyadı mı lazım?

cuhadar

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Bir ara shopping tv gibi sitelerde tüm bilgiler geliyordu. sonra baktılar sıkıntı var hemen kaldırdılar.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
yatıran kişiye sahibini öğrenmek istediğin TC kimlik numarını yazacaksın :)

baştan söyleyeyim başını belaya sokarsan sorumluluk kabul etmem :)
sadece tc kimlik no ile para yatırılıyor mu?yani bazıları hesap no ve ıban numarası da istiyor.yarın hemen halkbank atm sinde deneyim

cihanim

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar kesinlikle TC Kimlik bilgilerinizi paylaşmayalim adınıza herşey yapabilirler bilginize saygılar.