Tavsiyeniz hangisi?

ferox22

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Telefon alıcağım ama ben bu telefonu minumum 2, 2.5 sene kullanmak istiyorum.Belkide 3 sene yani.
Araştırma yaptım forumları okudum ama karara varamadım.
Şöyle söyliyim ilk aldığımda oyun oynarım ama 2 3 hafta sonra oyun oynamayı bırakırım. Tuvalette falan oynarım belki oda :biggrin: Fotograf çekebilirim.Alıpta selfie çekmemek olmaz :)
Facebook,twitter, whatsapp kullanıcağım. Aklımda iphone 5s vardı en başta. Teknik özelliklerini falan kıyaslayınca Z2 , S5 'den baya bir kötü oldugunu gördüm.
Forumlarda uzun kullanımda iphone'un daha kaliteli olduğunu yazan arkadaşlar vardı.Ben şuan LG optimus p970 di sanırım bu aygıtı kullanıyorum.İlk elime geçtiğinde telefon şuanki kadar kötü değildi fakat şuan lanet bir telefon gibi geliyor.Donmalar, kasmalar mesajı atarken harflerin daha geç gelmesi falan filan saymakla bitmez. Satmaya kalktım adamlar LG marka telefon satın almıyoruz dediler.O yüzden marka takıntımda oluşmadı değil.Benim de telefondan istedigim aradan 6 ay geçince sapıtmaması, bataryanın hemen ölmüş olmaması vs. Zaten çok sık telefon değiştiren biri değilim.
Sizin önerileriniz nedir acaba? 5s mi, Z2 mi? Z2 nin beni cezbeden özelliği su geçirmemesi. Şuan fazla kararsızım. Umarım yorumlarınızla bi yol gösterirsiniz :)

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Kardeş iPhone donanımla değil, yazılımla bu kadar iyi. iPhone 5s sana en uygunu. Hele 3 sene seni ya iPhone ya Nexus götürür. Sen iPhone 5s al.

mrgogo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Samsung Galaxy S4 Kullanıcısı Olarak tavsiyem bence Sony Experia Z2

ferox22

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende iphone'dan yanayım bakalım diğer arkadaşlar ne diyicek.
S4 bir arkadaşımda vardı telefon düştü camı bırak ekrana kadar kırıldı.400-450 arası bir fiyatla tamir ederiz diyorlar.Z2'nin dayanıklılığı nasıl acaba.

TakeRisks

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İphone almayı düşünürsen bence bir kaç ay daha bekle iphone 6 ya bak derim ha beklemem dersen 5 s te iyidir,diğer türlü z2 de alabilirsin onun da kendi alanında iyi olduğu özellikler var,sağlamlık,su geçirmezlik,20.7 mp kamera gibi,sorunluydu ilk versiyonlarda fakat yeni serilerde donanımsal sorunlar kaldırıldı,yazılımsal optimizasyonlarla diğer sorunlarıda kaldırıldo fakat yazılım güncellmeleri ülkemize gelmedi,bir kaç haftaya kadar da onlar gelecektir

TakeRisks

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende iphone'dan yanayım bakalım diğer arkadaşlar ne diyicek.
S4 bir arkadaşımda vardı telefon düştü camı bırak ekrana kadar kırıldı.400-450 arası bir fiyatla tamir ederiz diyorlar.Z2'nin dayanıklılığı nasıl acaba.

drop testlerde dayanıklı çıktı

[video=youtube;5BGQtfDZNt4]http://www.youtube.com/watch?v=5BGQtfDZNt4[/video]

ferox22

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
drop testlerde dayanıklı çıktı

[video=youtube;5BGQtfDZNt4]http://www.youtube.com/watch?v=5BGQtfDZNt4[/video]
Gayet dayanıklıymış.
Bende şöyle bir video buldum. Z2 ile 5S in hızını karşılaştırmışlar. 5s Daha hızlı bir aygıt bu videoda. Başka izlediğim bir videoda ise 5s vs Nexus yapmışlar. Orada da nexus daha hızlıydı.
Nasıl iş anlamadım arkadaş :)
[video=youtube;tpoOMaEupb8]https://www.youtube.com/watch?v=tpoOMaEupb8[/video]
[video=youtube;P_Zd_6Qk2X0]https://www.youtube.com/watch?v=P_Zd_6Qk2X0[/video]

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Z1,G2,G3,Z2,HTC ONE,M8 vs tarzında telefonlar iyi güzel telefonlar ama güncelleme destekleri kesildikten bir zaman sonra telefonlar ister istemez yavaşlamaya ve kullanılmasını zorlaştırıcak hallere geliyor. Babam eskiden LG Optimus L9 kullanmaktaydı ve fıstık gibi telefondu gayette akıcıydı ama şu anda görseniz ister istemez ara yüzlerde takılmalar donmalar gecikmeler oluyor. Eğer beni 4 5 yıl götürsün '' telefona cok iyi bakarım '' diyorsanız İphone 5s almalısınız. İos istemiyorum diyorsanız, Nexus 5 veya Nexus 6'nın çıkmasını bekleyin.

Hatırlatmak isterimki İphone 6 çıkıyor ve 2 adet modeli olucak, biri 4.7 inç diğeri ise 5.5 inç. En ideal kullanımı rahat 5 inçtir ve 4.7 gayet yeterli olucaktır, tabi daha büyük ekran istiyorsanız 5.5 inç almanızı öneririm.

İphone 6da ne gibi özellikler olucak bilmiyorum ama yine A7 64Bit işlemcisi olucağı kesin gibi gözüküyor, Ram olarak 1 veya 1.5-2GB ram kullanıcağını düşünüyorum. Aslında 1gb ram ile devam edicek gibi geliyor çünkü telefona 1gb ram yetiyorda artıyor 1.5 veya 2 GB ram koyucağını hiç sanmıyorum bile. Her neyse iphone 5s alırsanız veya 6 rahat rahat kullanabilirsiniz. '' İphone 5s kullanan biri olarak almanızı öneriyorum. '' Şarj konusundada kuşkunuz olmasın 1günü gayet rahat çıkartıyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Gayet dayanıklıymış.
Bende şöyle bir video buldum. Z2 ile 5S in hızını karşılaştırmışlar. 5s Daha hızlı bir aygıt bu videoda. Başka izlediğim bir videoda ise 5s vs Nexus yapmışlar. Orada da nexus daha hızlıydı.
Nasıl iş anlamadım arkadaş :)
[video=youtube;tpoOMaEupb8]https://www.youtube.com/watch?v=tpoOMaEupb8[/video]
[video=youtube;P_Zd_6Qk2X0]https://www.youtube.com/watch?v=P_Zd_6Qk2X0[/video]

Z2 ve İp 5s karşılaştırmasında görüceğimiz üzere 3GB ramın olması 1GB ramı olan telefondan daha iyi olucak anlamına gelmiyormuş demekki :)

İp 5s'i Z2nin üstüne koyarak çok güzel bir espiri yapmışlar :)

42patriot42

Asistan
Reaksiyon puanı
30
şimdi iphone cu arkadaşlar çıkar android de 2 milyarlık telefon 1 sene sonra bozulur falan derler.Biz sanki kasmalardan dolayı iphonenun geçtiğimiz aylarda her ay güncelleme aldığını bilmiyormuş gibi.bakın ben iphone a kötü telefon demem ama iphone cuların aptal aptal konuşmasına sinir olurum.Sanki adam iphone ceosu.şimdi kıyaslamaya bakarsak samsung s5 tuhaf bir telefon o kadar özellik olmasına rağmen gün sonunda hafif hafif kasmaya başlamasını anlamadım.z1 compact kullanıyorum işlemcim o telefondan kötü ama gram şikayetim yok telefondan.küçük telefon seviyorsan iphone a rakip olur.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

şöyle birşey daha var.ios kullanmadıysan önermem.okulda herkese iphone öneren bir arkadaşım vardı.arkadaşlara iphone aldırdı.arkadaşlar itunes te resim atacak öneren arkadaş ben hiç atmadım diyor.resmi attık silecez yine itunesten silinecekmiş bu öneren arkadaş yine kayıp.film atacaz yine sıkıntı.iphone nun idrop var sanırım iphone lar arasında ki bağlantıyı sağlıyor gayetde hızlı.bunu araştırıyoruz nasıl olacak diye öneren arkadaş yine ortalıkta yok ben kullanmadım bilmiyorum diyo.kendisi 2 yıldır iphone kullandığını söylüyor.şimdi bu adam 2 yıl ne yapmış bu telefonla. bundan eminim 5s kullananların %80 ni bu arkadaş gibi.Sadece elindeki telefonun görünümüyle hava atan tiplerden.buna çok şahit oldum.

abidn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yukarıda "sanki kasmalardan dolayı iphonenun geçtiğimiz aylarda her ay güncelleme aldığını bilmiyormuş gibi" gibi bir şeyler geçmiş. Android kullanıyorum, hâttâ Samsung. Adam 3 yıl kullanacağım diyor, ne olmalıydı Android alıp seneye forumlarda "telefonuma güncelleme gelecek mi", "bi üst seviye modelinin romunu nasıl kurarım" gibi başlıklar mı açsın? Güncelleme telefonu canlı tutar, yenilikçi olmak iyidir, kasmalar dediğin kaç nesil öncesinden iPhone 4. iPhone 5S'te biraz kasmadan, şöyle bi çökmelerden falan bahsedilebilir mi? Yazılım yönünden eskimeyen iki seri telefon vardır biri iPhone diğeri de Nexus, Motorola gibi Stock Android kullanan cihazlar. Motorola ve Nexus, selfie, ses vb. medya yönlerinden eksik kalıyor iPhone'a göre. Küçük ekranı ve diğer Androidler ile Bluetooth dosya paylaşımını takmayacaksan kesinlikle iPhone. Güncelleme almayanı kötülerler, buradaki kafayı anlayamadım.

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Kasma, donma aslında kullanım ile alakalı. iPhone 4S-5 kullandım şu anda Z1C kullanıyorum. iPhone tarafında şöyle diyebilirim, aslında cihaz size fazla bir şey yapmanıza izin vermiyor o yüzden kasma donma ve uygulamaların çökmeleri daha az oluyor, Z1C tarafında ise her şeyi yapabilirim ama daha önce iPhone kullanma alışkanlığım olduğundan Android'in özgürlüğünden pek yararlanmıyorum, Google Play dışında uygulama hatta onaylanmamış uygulama bile kullanmıyorum cihazda. Tavsiye edebileceğim şey ise akıllı cihazlarla ile çok haşır neşir olmamış kişiler iPhone kullanmalı.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
@abidn Maalesef durum böyle. Herkes eskiye bakarak telefonları eleştiriyor. Yukardaki arkadaş 4 ve 4s'den bahsediyor üstünden kaç yıl geçmiş telefonlar. İphonedo'da diyorki 4s benim şimdiye kadar beğendim en iyi telefonu cokta güzel çalışıyor ama artık telefon yavaş yavaş tarihe karışıyor tarzında bir sözü vardı.

Eskiden yapılmış telefonları eleştirerek şimdi telefon alınmazki.

Peki o zaman ben LG G2 almadan önce şöylemi demeliydim?: LG Chocolate var bende 5 6 yıllık telefon her hangi bişi açıyorum ve ana ekran tuşuna bastığımda yaklaşık '' yalansız '' 10 ile 20 saniye arasında bekletiyor ana ekrana dönmek için. Ha şimdi inanmayan arkadaşlar olucak telefonun fotosunu çekip yanına forum nickimi yazdım umarım inandırı olmuştur yinede inanmayan arkadaşlar için. Şarjı olsaydı videosunu çekip ne demek istediğimi anlayacaktınız, Görsel:

Şimdi yangın çıksa ve itfayeyi aramaya kalksan arayana kadar yanarsın bu telefon ile. Şimdi Lgnin daha kaç yıl önce çıkartmış telefonuna bakarak LG G2yi eleştirmek mantıklımıdır? tabikide değildir. LG G2de var Optimus L9 p760'da var hepside takır takır çalışıyor, L9 tabi biraz kasmaya başladı.

İphone 4 veya 4s ile 5 ve 5s aynı değilki 2 veya 3 yıl sonra bu telefonların kasıcağını hiç sanmıyorum hele 5s'nin kasıcağını hiç sanmıyorum çünkü her zaman iphonelerin sonunda S olanlar daha fazla dayanıyorlar.

12kfy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence nexus al. ben 2 sene dandik bir android telefon kullandım. fiyatı hem çok ucuzdu hem de dandik oyunları oynayabildim. bir arkadaşımda ip5s var. o telefonu kullanırken inceliyorum da yazılımsal olarak g2ye göre çok bişey yapamıyor. bildirim çubuğundaki bildirimleri kayarak görmezden gelmeyi bile yeni yeni kullanabiliyor. ve pek çok oyun orada ücretli. 5 tl dert değil belki ama kredi kartı hesabı filan riskli. oyunu bakkalından almıyon ki güvenebilesin. hem android l de (art ile) galiba biraz hızlancak. yani apple farklı bir dünya yukarıda bir arkadaşın dediği gibi dosya paylaşımı yapmak bile bilmeyen için problem. ama kullanan bir tanıdığın varsa ip5s uzun süre kullanım için açık ara öndedir.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
bence nexus al. ben 2 sene dandik bir android telefon kullandım. fiyatı hem çok ucuzdu hem de dandik oyunları oynayabildim. bir arkadaşımda ip5s var. o telefonu kullanırken inceliyorum da yazılımsal olarak g2ye göre çok bişey yapamıyor. bildirim çubuğundaki bildirimleri kayarak görmezden gelmeyi bile yeni yeni kullanabiliyor. ve pek çok oyun orada ücretli. 5 tl dert değil belki ama kredi kartı hesabı filan riskli. oyunu bakkalından almıyon ki güvenebilesin. hem android l de (art ile) galiba biraz hızlancak. yani apple farklı bir dünya yukarıda bir arkadaşın dediği gibi dosya paylaşımı yapmak bile bilmeyen için problem. ama kullanan bir tanıdığın varsa ip5s uzun süre kullanım için açık ara öndedir.

İos için kredi kartı bilgiler girmek falan riskli diyorsunuzda en güvenilir işletim sisteminin ios olduğunu biliyormuydunuz? ayriyetten android'e kredi kart bilgileri girilmiyormu acaba?

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Okudukça Türk kullanıcısının ne kadar bilgisiz olduğu halde atıp tuttuğunu görüyorum. Forum takibini bırakacağım artık bu cehalet yüzünden.

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Fotoğraf ile az çok haşır neşir olursan Android dünyasında Sony Z2 öneririm.

Ama daha iyi fotoğraf kalitesi ve güncelleme desteği için Windows Phone Nokia Lumia 1020 derim şahsen ;)

ferox22

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Okudukça Türk kullanıcısının ne kadar bilgisiz olduğu halde atıp tuttuğunu görüyorum. Forum takibini bırakacağım artık bu cehalet yüzünden.
Senin önerin nedir?

Arkadaşlar başka önerisi olan var mı? Kullanan veya kullanmış olarak?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Yani senin yorumun kısaca şu.
Alabiliyorsan kesinlikle İphone almalısın. Eğer iphone dışında bir tercih yapmayı düşünürsen kararını telefonu kullanıp beğendiğin telefon üzerinden gerçekleştir.
Doğrumuyum hocam?
Senin gibi düşünen birçok insanın yorumunu okudum. Galiba İphone alıcağım :)

ferox22

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yani senin yorumun; Alabiliyorsan kesinlikle iphone almalısın. He eğer iphone'dan başka birşeyde düşünürüm diyorsan Androidlerin hepsi yakın kalitededir.Git bir mağazaya kurcala beğendiğini al. Bumudur hocam?
Senin gibi düşünen bir çok insanın yorumunu okudum. İphone alıcağım sanırım :)

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Yani senin yorumun; Alabiliyorsan kesinlikle iphone almalısın. He eğer iphone'dan başka birşeyde düşünürüm diyorsan Androidlerin hepsi yakın kalitededir.Git bir mağazaya kurcala beğendiğini al. Bumudur hocam?
Senin gibi düşünen bir çok insanın yorumunu okudum. İphone alıcağım sanırım :)

Android bir savaş içerisinde, her firma diğer firmalara göre bir kaç özellik yükseltip yeni telefon diye piyasaya sunuyor sonra her 2 3 ayda firmalar amiral gemi çıkartıyor nerdeyse. Şimdi bir s5 alsan 2 yıl sonra s15 görürsün. İphone farklı bu hiç bir marka ile rekabette olmayan kendi çapında herşeyini ayarlayıp kullanıcıya sunan bir firma. Eğer iphone rekabette olsaydı şu anda 6 inç ekran, 3gb ram vs vs bir sürü özellik koyup etrafta firma bırakmazdı :). Apple ürün kullanan kalitesini anlar kullanmayanlar atıp tutar. Benimde oyun iphone üzerine.

Mert-adem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Durumun varsa lumia 1520 veya z2 al lumia telefonlar 3-4 sene rahat götürür z2 de aynı sekilde benim önerim bunlar