Taskhostw.exe kamerama erişmek istiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KeremTr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KeremTr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Antivirüs uygulaması olarak Eset internet security kulanıyorum eset taskhostw.exe dosyasının kameraya erişim istediğini belirtti izin vermedim ama biraz korktum nedir ne değildir bu taskhostw.exe abilerim? Bir de eskiden ben crackli programlar kulanıyordum şimdi sildim ama arkalarında virüs bırakmadıklarından nasıl emin olurum? Teşekürler..
e0cace6766da41be0f71b30d215f7ae4.jpg

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Microsoft'un official servislerinden birinden bahsediyoruz, yine de endişenin giderilmesi için taskhostw.exe'nin dosya yoluna giderek "Dijital imzalar" kısmından imzaları var mı yok mu kontrol edebilirsiniz. Uyarıyı tekrar alırsanız bloklarken aşağıda "Bu seçimi hatırla" demeyi unutmayın, böylece tekrar aynı uyarıları atmayacaktır. Ek olarak işletim sisteminizin kamera ayarlarında "Geri bildirimi" deaktif ederseniz çözüm olabilir.

grezimonk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
265
bir kaç yerde virüs demişler ( C )eset işe yaramaz... avast, avira ile tam tarat gerçeklerle yüzleş...

KeremTr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
bir kaç yerde virüs demişler ( C )eset işe yaramaz... avast, avira ile tam tarat gerçeklerle yüzleş...
Avast free olur mu?? Ayrıca imzasına baktım var. şu an emsisoft emergency kit ile taratıyorum o bitsin avast deniyim olmassa

KeremTr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Avast free ile yüksek hassasiyette tarattım başka bir virüs buldu, sildi. Ama taskhostw.exe yi virüs olarak bulmadı galiba virüs değil aynı şekilde emsisoft la da temiz çıktı sistem. Teşekkürler yardımınız için

_-GAUXT-_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Bu virüs değil merak etme :) Ama tedbiri elden bırakmamak lazım. İlk defa gördüm böyle birşeyi. Hiçbir uygulamam benden kameraya erişme izni
istemedi. Bence o yazılımı ele geçirmişler oradan yürüyorlar. Bence tertemiz Combofix ya da Kaspersky ile tarat. Olmazsa format at diyecem.