Taş kesilen insanlar...

itsfresh

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Vur patlasın çal oynasın ama nereye kadar, bunun yarınıda var.

nur29

Doçent
Reaksiyon puanı
5
sevgili hasal111 kardeşim inan sana çok dua edeceğim.çok uzun zamandır bu kavmin ismini bulmaya çalışıyordum.allah senden çok razı olsun.benim için çok önemli bu paylaşımın için çok teşekkür ederim

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Çalışma fantezi kurgu alanında ödülü hak ediyor. Tolkien de neymiş!

Volkanik etkinlik sonucu oluşan bir olay. Bu insanlar taş kesilmiyorlar; volkanik kül ve tortular sebebiyle etrafları kaplanıp bu şekilde kalıyorlar. İçleri çürüyor ama dışları haliyle kalıyor.

Ekşi sözlük'te der ki:

1)pompei'de ölüm sebeplerinin başında kükürt gazı geliyordu
2)insanlar ölümün nefesini hissettiğinde artık değil şehri, evlerini bile terketmek için çok geçti çünkü dışarıda gökten taş ve moloz yağmaktaydı. aslında taş ve moloz yağmuru önce başlamış ve onları evlerine hapsetmişti. derken gaz sinsice evlerine sızmaya başladı.jeologlar vezüv'ün patlamadan önce 1800 metre kadar yükseklikte olduğunu tahmin ediyorlar. bugün dağın 1281 m olduğu düşünülürse 500 metre gibi bir kısmın çevreye uçtuğu ortaya çıkar
3) herşeye rağmen % 60 özgür ve % 40 köleden oluşan 20.000 kişilik şehir nufusunun sadece %20 'lik bir kısmı kaçamamıştır.
3) civarlarda pompeii ile aynı kaderin kurbanı olmuş ama pompei'den daha az adı sanı duyulmuş, bir şehir daha vardır ki adı herculanum'dur

Kaynak: pompei

Bilginize. :)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Belliydi böyle bir balıklama atlama olacağı ama bunu senden beklemiyordum Berkin hocam. :)

"Volkanik bir olay", doğru, ama bu onun sadece bundan ibaret olduğu fikrini neden oluşturuyor sizde? Örneği hep vermişimdir; şimdi otomobili yeni icat ettiğimi düşün. Sana veriyorum al bunu kullan, içine benzin koyarsan yürür diyorum. Sonra "konusunda uzman" birisi arabayı inceliyor ve muhteşem tetkiki yapıyor: "Hmm bu araç aluminyum, çelik ve demir kullanılarak yapılmış, benzinle yürüyor.." Tamam kardeşim, benzinle yürüyor ama benzinle yürümesini sağlayacak yapıyı benim tasalardığım gerçeğini değiştirmiyor ki bu. :) Onu benzinle yürümek üzere ben tasarladım, dizayn ettim.

Özellikle ateistler sanıyorlar ki, bir olayın bilimsel açıklaması varsa o şey tanrısal değildir/olamaz. Yok yahu, bilim ne zamandır onların tekelinde? Bizim inandığımız yaratıcı zaten gökten üfleyince rüzgar yapan, ağlayınca yağmura neden olan, tekme attı mı deprem olan bir tanrı değil. ;)

Herşeyin dinamiklerini oluşturmuş, yani sistemi yaratmış olan bir yaratıcı. Şimdi birisi gelip bana "yok yahu, arabayı sen yaptın demek.. muahaha.. bu sadece fiziksel bir olay, benzini koyuyorsun yürüyor, hepsi bu" derse, asıl "muahaha"yı ben ona çekerim. :)

Ekşisözlükten alıntıladığın kısım da bizim tezimizi ıspatlıyor. "Kükürtten ölmüşler, hadi ya, cidden mi?" diye sorası geliyor insanın onu yazan ekşi sözlük yazarına. :)

Son olarak, böyle toplu olarak yok olanların neden hep aynı özelliklere sahip olduğunu da kükürt gazı açıklıyor mu? Yani doğa nasıl oluyor da hep böyle topluca yok edeceği halkları buluyor? Yoksa kükürt gazının iyi-kötü diye insanları ve toplulukları ayırt edebilme yeteneği mi var? :)

Hey Allah'ım, senin kükürt gazından habersiz olduğunu zannedenler var, sen bize kükürtten nasibini almamış akıllar ihsan eyle. :)

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
"Ölen herzaman suçludur " tabi ----"Edepsizlik yüzünden daş kesildi munafıklar" teoriside 17 agustos depreminin nedeninin namaz kılmayanlar oldugunu soyliyenlerin dedeleri tarafından söylenmiştir kesin...

hasal111

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sevgili hasal111 kardeşim inan sana çok dua edeceğim.çok uzun zamandır bu kavmin ismini bulmaya çalışıyordum.allah senden çok razı olsun.benim için çok önemli bu paylaşımın için çok teşekkür ederim

rica ederim kardeşim elimizden geldiği kadar paylaşmaya çalışıyoruz.

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
çok güsel bir paylaşım teşekkürler

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ben kıyamete kadar hiçbir kavmin helak edilmeyeceğini biliyodum :S yanlış mıyım acaba?

october

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kaynak sitede yer alan aşağıdaki yorum çok düşündürücü;

hamza kaan
ezanlar olmasa türkiyeyide aynı akıbey bekliyorGünümüz türkiyesininde artık böyle iğrençliklerden kalır yanı yok.gençlik bitmiş ipini koparmış.Kimin eli kimin cebinde belli değil. Düzce depreminde ölen komutanların akıbetide bunlarınki gibi. Ordu evinde edepsizlik içeren eğlenceler düzenleyip içlerinden birinin kur'an-ı kerimi yere atarak üstünde içki içirmesiyle bu felaket gerçekleşti. Deniz dibinde domuz kafasına dönen cesetler çıktı. . Ama Allah (c.c.) nlere ezanların suyu yüzü hürmetine felaketler yaşanmıyor...
15 Eylül 2008 Pazartesi 21:24

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Ben kıyamete kadar hiçbir kavmin helak edilmeyeceğini biliyodum :S yanlış mıyım acaba?

Bu olay yeni değilmiş ki. M.S 70'li yıllarda, yani haberde de söylendiği gibi, günümüzden yaklaşık 1930 yıl önce olmuş. Yani Hz. İsa döneminde.

Ayrıca "taş kesildiler" deyince bazı arkadaşlar "taş olursun taş" deyimindeki gibi "Allah bir dokundu bunları taş yaptı" gibi bir inanca sahip olduğumuzu zannediyorlar. Oysa bunlar bir kısım ateistlerin müslümanları cahil gösterebilmek için kendi kendilerine uydurdukları ve yine kendi kendilerine gülüp eğlenip sonra da akıllarınca "bilimsel" olarak açıklayarak çürüttükleri üç kuyruklu bir yalan.

negroo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Doğru söze ne denir,"cuk diye oturmuş" lafı en uygunu sanırım.Elmacık ii ki varsın bu forumda:icon_:

Özellikle ateistler sanıyorlar ki, bir olayın bilimsel açıklaması varsa o şey tanrısal değildir/olamaz. Yok yahu, bilim ne zamandır onların tekelinde? Bizim inandığımız yaratıcı zaten gökten üfleyince rüzgar yapan, ağlayınca yağmura neden olan, tekme attı mı deprem olan bir tanrı değil. ;)

Herşeyin dinamiklerini oluşturmuş, yani sistemi yaratmış olan bir yaratıcı. Şimdi birisi gelip bana "yok yahu, arabayı sen yaptın demek.. muahaha.. bu sadece fiziksel bir olay, benzini koyuyorsun yürüyor, hepsi bu" derse, asıl "muahaha"yı ben ona çekerim. :)

Ekşisözlükten alıntıladığın kısım da bizim tezimizi ıspatlıyor. "Kükürtten ölmüşler, hadi ya, cidden mi?" diye sorası geliyor insanın onu yazan ekşi sözlük yazarına. :)

Son olarak, böyle toplu olarak yok olanların neden hep aynı özelliklere sahip olduğunu da kükürt gazı açıklıyor mu? Yani doğa nasıl oluyor da hep böyle topluca yok edeceği halkları buluyor? Yoksa kükürt gazının iyi-kötü diye insanları ve toplulukları ayırt edebilme yeteneği mi var? :)

Hey Allah'ım, senin kükürt gazından habersiz olduğunu zannedenler var, sen bize kükürtten nasibini almamış akıllar ihsan eyle. :)

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Merhaba,

Belliydi böyle bir balıklama atlama olacağı ama bunu senden beklemiyordum Berkin hocam. :)

"Volkanik bir olay", doğru, ama bu onun sadece bundan ibaret olduğu fikrini neden oluşturuyor sizde? Örneği hep vermişimdir; şimdi otomobili yeni icat ettiğimi düşün. Sana veriyorum al bunu kullan, içine benzin koyarsan yürür diyorum. Sonra "konusunda uzman" birisi arabayı inceliyor ve muhteşem tetkiki yapıyor: "Hmm bu araç aluminyum, çelik ve demir kullanılarak yapılmış, benzinle yürüyor.." Tamam kardeşim, benzinle yürüyor ama benzinle yürümesini sağlayacak yapıyı benim tasalardığım gerçeğini değiştirmiyor ki bu. :) Onu benzinle yürümek üzere ben tasarladım, dizayn ettim.

Aferin diyorum on puan veriyorum.

Bahsettiğin ilahi kısımla benim sözlerimin hiçbir ilgisi yok. Ayrıca teknik açıklama olayda olabilecek tanrısal faktörleri devreden çıkartmıyor (benim de böyle bir iddam yok). Sadece "taş kesilmişleeerrğğrrr" çığlığına teknik açıklama getirme ihtiyacı hissettim.

Beni az çok tanıyor olmana rağmen Dawkinsçi falan gibi düşünüp cevap vermen ayrıca bir balık-ağ teorisini hak ediyor sanırım. :)

Kolay gele...

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bu olay yeni değilmiş ki. M.S 70'li yıllarda, yani haberde de söylendiği gibi, günümüzden yaklaşık 1930 yıl önce olmuş. Yani Hz. İsa döneminde.

Ayrıca "taş kesildiler" deyince bazı arkadaşlar "taş olursun taş" deyimindeki gibi "Allah bir dokundu bunları taş yaptı" gibi bir inanca sahip olduğumuzu zannediyorlar. Oysa bunlar bir kısım ateistlerin müslümanları cahil gösterebilmek için kendi kendilerine uydurdukları ve yine kendi kendilerine gülüp eğlenip sonra da akıllarınca "bilimsel" olarak açıklayarak çürüttükleri üç kuyruklu bir yalan.

tamam abi ben yalnış okumuşum 1929 yıl önce yi 1929 yılında diye okumuşum :) teşekkrler açıkladığın için :)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Selamlar.

Merhaba,
Aferin diyorum on puan veriyorum.

Bahsettiğin ilahi kısımla benim sözlerimin hiçbir ilgisi yok. Ayrıca teknik açıklama olayda olabilecek tanrısal faktörleri devreden çıkartmıyor (benim de böyle bir iddam yok). Sadece "taş kesilmişleeerrğğrrr" çığlığına teknik açıklama getirme ihtiyacı hissettim.

Beni az çok tanıyor olmana rağmen Dawkinsçi falan gibi düşünüp cevap vermen ayrıca bir balık-ağ teorisini hak ediyor sanırım. :)

Kolay gele...

Hocam, dikkat edersen, gerekli yerlere "bazı ateistler" diye şerh düşmüştüm. :) Dolayısıyla seni tanıyor olduğum için, bu fikirleri sana atfetmedim. Bir ekşisözlükçü olarak ve ekşisözlükten alıntıyla mesaj yazmış birisi olarak çok da iyi biliyorsun ki oradaki müsveddelerin çoğu ateist ve yazmış olduğum şekilde davrananlardan. Yani teknik bir açıklama varsa, başka boyutu yoktur..

"Taş kesilmişleğğğrr" çığlığına karşılık verilecek cevap yine de bu değildi. Çünkü yukarıda yine açıkladım okumuş olmalısın:

Elmacik dedi ki:

Seni tanıdığım için okumadan geçmeyeceğini de biliyorum. :) Nedir "taş kesilmişler" mevzusu? "Tanrı bunlara bi üfledi taş oldular taş!" şeklinde bir inanç mı? Evet, öyleyse, senin verdiğin cevap yerindedir. Ama hiç bir zaman dinde böyle bir inanış olmamıştır. Dediğim gibi, bu tür bir düşünce, din karşıtları tarafından inanan kimseleri kendilerince cahil gösterebilmek adına uydurdukları bir olay. Herşeyin yaratıcısı varsa, o halde kükürt gazını da, volkanik dağları da var eden o. Gerçekte, yaratıcı kavramı fiziksel boyutlara inidirgenemez, işte o yüzden de yarattığı sistemlere kurallar koyar, yönetir, müdahale eder; tekme atarak deprem yapmaz. Elbette bunları da biliyorsun, senin böyle iddiaların da yok, ama verdiğin cevap bu iddialara karşılık olabilir ancak. :)

Hani mesela tarihte çok zengin olan bir Karun vardır, yer bunu sarayıyla ve tüm hazinesiyle yutar. Ya da genellikle kötü işler için kullanılan mekanlar da yine böyle yer tarafından yutulur. Bazıları da çıkıp "muahaha demek tanrı yaptı ha? bu sadece bir deprem, fay kırıldı diye deprem oldu, tanrı manrı yok" şeklinde kendilerini avuturlar.. İşte senin cevap da bu tarzda olmuş. (Dediğim gibi, böyle iddialarının olmadığını biliyorum, neye istinaden yazdığını da biliyorum, ama verdiğin cevap bu iddialara karşılık olabilir sadece)

Çünkü teknik bir açıklaması olduğunu zaten herkes biliyordu. (Zaten konuyu açan arkadaş da teknik açıklamanın olduğu yere link vermiş. ;) ) İnsanlar, teknik boyutun, ilahi boyuttan kaynaklanmasından ötürü ilahi boyuta daha çok önem veriyorlar. ("İlahi tarafı olmasa, teknik tarafı da olmaz; ama teknik tarafı olmasa, ilahi tarafı yine olur" şeklindeki basit mantık, neden teknik boyutuna değil de ilahi boyutuna ağırlık vermelerini açıklıyor.)

Bu arada oyundan dönmüşsün, seni de görürüz diye uğramıştık ama admincan forum göçüğü altında can çekişirken senin oyun partilerine gitmenden çok şüphelendim. :shifty: