hasal111
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 0
sevgili hasal111 kardeşim inan sana çok dua edeceğim.çok uzun zamandır bu kavmin ismini bulmaya çalışıyordum.allah senden çok razı olsun.benim için çok önemli bu paylaşımın için çok teşekkür ederim
Ben kıyamete kadar hiçbir kavmin helak edilmeyeceğini biliyodum :S yanlış mıyım acaba?
Özellikle ateistler sanıyorlar ki, bir olayın bilimsel açıklaması varsa o şey tanrısal değildir/olamaz. Yok yahu, bilim ne zamandır onların tekelinde? Bizim inandığımız yaratıcı zaten gökten üfleyince rüzgar yapan, ağlayınca yağmura neden olan, tekme attı mı deprem olan bir tanrı değil.
Herşeyin dinamiklerini oluşturmuş, yani sistemi yaratmış olan bir yaratıcı. Şimdi birisi gelip bana "yok yahu, arabayı sen yaptın demek.. muahaha.. bu sadece fiziksel bir olay, benzini koyuyorsun yürüyor, hepsi bu" derse, asıl "muahaha"yı ben ona çekerim.
Ekşisözlükten alıntıladığın kısım da bizim tezimizi ıspatlıyor. "Kükürtten ölmüşler, hadi ya, cidden mi?" diye sorası geliyor insanın onu yazan ekşi sözlük yazarına.
Son olarak, böyle toplu olarak yok olanların neden hep aynı özelliklere sahip olduğunu da kükürt gazı açıklıyor mu? Yani doğa nasıl oluyor da hep böyle topluca yok edeceği halkları buluyor? Yoksa kükürt gazının iyi-kötü diye insanları ve toplulukları ayırt edebilme yeteneği mi var?
Hey Allah'ım, senin kükürt gazından habersiz olduğunu zannedenler var, sen bize kükürtten nasibini almamış akıllar ihsan eyle.![]()
Belliydi böyle bir balıklama atlama olacağı ama bunu senden beklemiyordum Berkin hocam.
"Volkanik bir olay", doğru, ama bu onun sadece bundan ibaret olduğu fikrini neden oluşturuyor sizde? Örneği hep vermişimdir; şimdi otomobili yeni icat ettiğimi düşün. Sana veriyorum al bunu kullan, içine benzin koyarsan yürür diyorum. Sonra "konusunda uzman" birisi arabayı inceliyor ve muhteşem tetkiki yapıyor: "Hmm bu araç aluminyum, çelik ve demir kullanılarak yapılmış, benzinle yürüyor.." Tamam kardeşim, benzinle yürüyor ama benzinle yürümesini sağlayacak yapıyı benim tasalardığım gerçeğini değiştirmiyor ki bu.Onu benzinle yürümek üzere ben tasarladım, dizayn ettim.
Özellikle ateistler sanıyorlar ki, bir olayın bilimsel açıklaması varsa o şey tanrısal değildir/olamaz. Yok yahu, bilim ne zamandır onların tekelinde? Bizim inandığımız yaratıcı zaten gökten üfleyince rüzgar yapan, ağlayınca yağmura neden olan, tekme attı mı deprem olan bir tanrı değil.
Herşeyin dinamiklerini oluşturmuş, yani sistemi yaratmış olan bir yaratıcı. Şimdi birisi gelip bana "yok yahu, arabayı sen yaptın demek.. muahaha.. bu sadece fiziksel bir olay, benzini koyuyorsun yürüyor, hepsi bu" derse, asıl "muahaha"yı ben ona çekerim.
Ekşisözlükten alıntıladığın kısım da bizim tezimizi ıspatlıyor. "Kükürtten ölmüşler, hadi ya, cidden mi?" diye sorası geliyor insanın onu yazan ekşi sözlük yazarına.
Son olarak, böyle toplu olarak yok olanların neden hep aynı özelliklere sahip olduğunu da kükürt gazı açıklıyor mu? Yani doğa nasıl oluyor da hep böyle topluca yok edeceği halkları buluyor? Yoksa kükürt gazının iyi-kötü diye insanları ve toplulukları ayırt edebilme yeteneği mi var?
Hey Allah'ım, senin kükürt gazından habersiz olduğunu zannedenler var, sen bize kükürtten nasibini almamış akıllar ihsan eyle.![]()
Bu olay yeni değilmiş ki. M.S 70'li yıllarda, yani haberde de söylendiği gibi, günümüzden yaklaşık 1930 yıl önce olmuş. Yani Hz. İsa döneminde.
Ayrıca "taş kesildiler" deyince bazı arkadaşlar "taş olursun taş" deyimindeki gibi "Allah bir dokundu bunları taş yaptı" gibi bir inanca sahip olduğumuzu zannediyorlar. Oysa bunlar bir kısım ateistlerin müslümanları cahil gösterebilmek için kendi kendilerine uydurdukları ve yine kendi kendilerine gülüp eğlenip sonra da akıllarınca "bilimsel" olarak açıklayarak çürüttükleri üç kuyruklu bir yalan.
Merhaba,
Aferin diyorum on puan veriyorum.
Bahsettiğin ilahi kısımla benim sözlerimin hiçbir ilgisi yok. Ayrıca teknik açıklama olayda olabilecek tanrısal faktörleri devreden çıkartmıyor (benim de böyle bir iddam yok). Sadece "taş kesilmişleeerrğğrrr" çığlığına teknik açıklama getirme ihtiyacı hissettim.
Beni az çok tanıyor olmana rağmen Dawkinsçi falan gibi düşünüp cevap vermen ayrıca bir balık-ağ teorisini hak ediyor sanırım.
Kolay gele...
Elmacik dedi ki:Ayrıca "taş kesildiler" deyince bazı arkadaşlar "taş olursun taş" deyimindeki gibi "Allah bir dokundu bunları taş yaptı" gibi bir inanca sahip olduğumuzu zannediyorlar. Oysa bunlar bir kısım ateistlerin müslümanları cahil gösterebilmek için kendi kendilerine uydurdukları ve yine kendi kendilerine gülüp eğlenip sonra da akıllarınca "bilimsel" olarak açıklayarak çürüttükleri üç kuyruklu bir yalan.