Tamircilere Ne Kadar Güvenebilirsiniz?

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Bilgisayarınız bozulduğunda tamirciye göndermeden önce içindeki kişisel bilgilerinizi bir şekilde ortadan kaldırmayı ihmal etmeyin.

Bilgisayarınız bozulduğunda yapabileceğiniz şeyler çok kısıtlı. Eğer donanımdan anlıyorsanız kendi çabanızla bir şeyler yapabilmeniz mümkün fakat yine de ürünün garanti kapsamından çıkmasına değmez. Donanımdan anlamıyorsanız zaten teknik servise ya da bilgisayar tamircilerine başvurmaktan başka çareniz yok.
İngiliz televizyon kanallarından Sky News, bilgisayar tamircilerinin ne kadar güvenilir olduğunu anlamak için ufak bir deneme yapmış. Tamir için verdikleri dizüstü bilgisayara gizli kamera ve keylogger yerleştiren muhabirler, cihazlarını geri aldıklarında gördüklerine inanamadı. Tamircilerin, bilgisayardaki tüm kişisel verilere, fotoğraflara bakıp eğlendiğini ve hatta sosyal ağ sitelerindeki hesaplara eriştiklerini gösteren videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

[SDNTV]http://static1.sky.com//feeds/skynews/latest/flash/ACT-BB-WE-LAPTOP-P12342-220709.flv[/SDNTV]
:: Bilgisayar tamircilerine ve teknik servislere ne kadar güveniyorsunuz?​

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bİlgisayarı verirken HDD i sökerek vermek en mantıklısı (acemilere bu tavsiye olunur)
Veya da önemli bilgilerini HDD te tutmasınlar

Bilgisayar kullanıcısının da biraz bilinçli olması lazım olabilecekleri düşünmek gerekir

.
.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Fotoğraflara bakarken laptopun tam karşısındaki adam sarı kazağı mı ne vardı işte o Türk'e benziyor.Birde üstüne ne de olsa Türk yeni parçaları çıkartıp eski parçaları takar pcye adamı yeni parçalar taktım diye kandırır:DAma gerçekten Türk'e benziyor adam.

sting_sedat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
excelent mukemmel cevaplamışsın:D
ıngılızler bunu yapıyorsa bızım turkler 1 adım daha ileridedir merak etmeyın:Dbu arada lıse bıttıkten sonra pc teknık servısde calıstım 2 yıl kadar:Dister istemez dosyaları falan yedeklerken bakıyorsun özellere:D merak işte....ben pc de parca garantıye falan gonderecegım zaman özellıkle harddıskımı bır guzel temızleyıp ozel programlarla oyle yolluyorum:D

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
:: Bilgisayar tamircilerine ve teknik servislere ne kadar güveniyorsunuz?

-Kendime bile güvenemiyorum bu konuda onlara hiç güvenemem :D

ertanx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Şu bir gerçektir ki milletin fotoğraf, mp3 film hatta gizli xxx dosyalarına bakmayan pc teknik personeli yoktur...

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Valla 2 Sene Çalıştım Teknik Serviste Yalan Yok Bakıyordum Resimlere Videolara Arşive filan işimize yarayacakları Çekiyoduk .! Ama Hesaplarına kesinlikle Erişmiyorduk o Ayrı mesele !

nacar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben de teknik servis işi yapıyorum ama onlara harcayacak vakit bulamıyorum valla.
Bulsam da sadece 1-2 sine bakıp geçerim herhalde, kopyasını almakmış falan hiç uğraşamam onlarla...

tester

Asistan
Reaksiyon puanı
0
videolar oynuyor ama siyah goruntu var neden :S

Seng

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
O teknik servis çok büyük ihtimalle bizden birilerindir, çünkü 2 adam çok benziyor . :)

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Bende çalıştım. tamir ettiği bilgisayarda bi şeyler bulan olunca para bulmuş gibi bağırıyordu. Hep beraber başına toplanıyor ertesi gün göreceğimiz şahsın iç dünyasına yolculuk ediyorduk.
genelde erkeklerin iç dünyasının aynı olduğunu söyleyebilirm. kadınlar daha zevkli :)

KanTuralı

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Fotoğraflara bakarken laptopun tam karşısındaki adam sarı kazağı mı ne vardı işte o Türk'e benziyor.Birde üstüne ne de olsa Türk yeni parçaları çıkartıp eski parçaları takar pcye adamı yeni parçalar taktım diye kandırır:DAma gerçekten Türk'e benziyor adam.
Neden her fırsatta kendimizi aşağılamaya çalışıyoruz arkadaşlar anlamıyorum:hammer: Yani diğer milletler bizden daha mı ahlaklı daha mı dürüst:thumbdown:

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Bende çalıştım. tamir ettiği bilgisayarda bi şeyler bulan olunca para bulmuş gibi bağırıyordu. Hep beraber başına toplanıyor ertesi gün göreceğimiz şahsın iç dünyasına yolculuk ediyorduk.
genelde erkeklerin iç dünyasının aynı olduğunu söyleyebilirm. kadınlar daha zevkli :)
Puhaha :mrgreen:
Gökhan abi beni de alırmısın yanına stajyer olarak ? :D

Rato

Doçent
Reaksiyon puanı
3
İşin ilginç yanı resimlere vs falan bakması değilde özel hesaplara erişebilmeleri nereye baktılarda buldular bilgileri anlayabilen var mı

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
İşin ilginç yanı resimlere vs falan bakması değilde özel hesaplara erişebilmeleri nereye baktılarda buldular bilgileri anlayabilen var mı
Tarayıcıların şifre hatırlama özelliği var ;)

Cybernetic

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Güvenmem :) HDD söker '' al kardes derim ''

- '' HDD nerde hic mi güvenmiyorsun '' bakısını gördükten sonra

- ''.. ordan '' bakışımı atar olay mahallini bana verilen muhlette tekrar gelmek uzere terkederim :)

son bölümde elemanın ingilizce şivesi bizimkine benziyor :D

kesin TÜRK eleman ya :D

aha tespiti de yaptım tartısmayın daha :))

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
harddiskini söken adam zaten pc'sini teknik servise göndermez ki!

Bu arada Romantic kardeşim, oradan çıkalı çok oldu. yeni bi yere başlıyorum yakında. bende bir nevi çırak olacağım biraz. Gelecek için bir şeyler olur inş. ama sen boşver bu sıradan işleri. kendini kas adam gibi bir mühendislik oku, kaliteli yaşa, kaliteli çalış...

sakallıoğlu

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Teknik servisler hipokrat yemini etmiş doktorlar gibidir.Heryeri kurcalarlar,hiçbirşey olmamış gibi tamir ederler.

fogu78

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Neden her fırsatta kendimizi aşağılamaya çalışıyoruz arkadaşlar anlamıyorum:hammer: Yani diğer milletler bizden daha mı ahlaklı daha mı dürüst:thumbdown:

Alkışlıyorum...

Teknik servisler hipokrat yemini etmiş doktorlar gibidir.Heryeri kurcalarlar,hiçbirşey olmamış gibi tamir ederler.

Nasıl ki Ingiltere'lerde dengesiz birkaç kişi aynı meslekteki herkesi kapsamayacağı gibi yazılan cevaplardaki masum(!) itiraflar benzeri herkes bir olamaz.

Ben 10 yılı geçkin bilgisayar işindeyim 4-5 yıldır uzman seviyesinde teknik servislik yapıyorum. Sabit diske FDISK yapılacaksa mecburen bilgileri yedeklerken (kopyala/taşı vs) görüyorum, bunun dışında bu videodakiler gibi hiç bir müşterimin özeline tecavüz etmişliğim yok diyebilirim.

Not: Müşterilerimin %60'ı bayan..

Miroğlu_80

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Hiç güvenmiyorum birkere makinayı bıraktım sağlam harddiski bozdular...

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
İnsanlar başkalarına, kendilerine davranılmasını istediği şekilde davranmasını öğrenene kadar, böyle şeyler olmaya devam edecektir. Sistem sahibinin izni ve bilgisi olmadan ben Bilgisayarım ikonuna bile tıklamam. Lütfen biraz daha fazla empati. :thumbdown: