Tablet VS Pc

pc vs ipad

• iPad 7.nesil

• Pc

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Redlonmas

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,098
Arkadaşlar merhaba ben 1 hafta sonra bir cihaz alacağım ancak o kadar kararsızım ki bütçe tablet ise 2500 Pc ise 3500 tl eğer pc alırsam rx 560 + ryzen 3 1200 alcam
tablet alırsam ipad 7.nesil alacağım ben aslen taşınabilirlik önemli masaüstü evde duracak sürekli offf karar veremiyorum bana açıklaması ile birlikte kendi tercihinizi söyleyebilir misiniz ?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,270
Arkadaşlar merhaba ben 1 hafta sonra bir cihaz alacağım ancak o kadar kararsızım ki bütçe tablet ise 2500 Pc ise 3500 tl eğer pc alırsam rx 560 + ryzen 3 1200 alcam
tablet alırsam ipad 7.nesil alacağım ben aslen taşınabilirlik önemli masaüstü evde duracak sürekli offf karar veremiyorum bana açıklaması ile birlikte kendi tercihinizi söyleyebilir misiniz ?
Tabii ki PC. Aynı paraya kat ve kat güçlü bir şey alıyorsun.

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,553
Tabii ki PC. Aynı paraya kat ve kat güçlü bir şey alıyorsun.
Ben de aynı görüşteyim ve şahsi görüşüm olarak Apple ürünlerinin fiyatları donanım fiyatlarının çok üstünde. Eğer tablet alacaksanız başka bir marka almanız benim önerim olur ama ben tablet piyasasında ne var ne yok bilmiyorum maalesef.

Yani performans için PC, eğer başka bir amacınız varsa iPad düşünülebilir. Amacınızı yazsaymışsınız keşke taşınabilirlik önemli demişsiniz.

Son düzenleme:

MrGrфn

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,290
3500₺ PC toplayacaksanız 1600 AF tercih edin.

Ali Erden

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Bende iPad 7. Nesil var hatta su an bundan yazıyorum gayet güzel ama bir PC ye kafa dengi deil .bence PC de hep modifiye etme şansın olacak fakat İpad öyle bir şansın yok sana önerim bence PC al para toplayarak Hersene güçlendirebilirsin.

Redlonmas

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,098
Aynı paraya kat kat güçlü alıyorsan 1000TL fazlasına çok kat kat güçlü bir şey alıyorsun. :)
Benim icin tasinabilirlikte onemli mesela gittigim yerde ders icin laptop olmus en az 4000 tl ama qradabir oyunda lazim masaustu bana lazim evet ama tasinabilir olsa daha guzel olurdu.. oyuzden secimik tablet gibi suan

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,553
Benim icin tasinabilirlikte onemli mesela gittigim yerde ders icin laptop olmus en az 4000 tl ama qradabir oyunda lazim masaustu bana lazim evet ama tasinabilir olsa daha guzel olurdu.. oyuzden secimik tablet gibi suan
Tablet yerine dizüstü olmaz mı? Biliyorum bu fiyata dizüstü düşük performanslı olur ama birkaç donanımı arttırma şansınız olur ileride. Benim şahsi görüşüm tabletten vazgeçin. İlla taşıma lazımsa dizüstü alın.

Bence bu sizin için çok uygun.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,827
Bir kere işlemci mimarileri bile farklı, biri ARM mimari, diğeri PC mimarili, ama kullanım amacına da bağlı bu durum.

Redlonmas

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,098
Bir kere işlemci mimarileri bile farklı, biri ARM mimari, diğeri PC mimarili, ama kullanım amacına da bağlı bu durum.
günlük kullanım olarak hocam mesela ben gittiğim yerde oyun oynamak istiyorum zoomdan derslerim oluyor o yönden tablet ancak gta 5 cs:go gibi oyunları da tabletten oynayamıycam yani 2kiside farklı yönden iyi bu yüzden karar veremedim ? Furkan abimizin videosunu izledim çok iyi bahsediyordu

trsoulfly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
tabii ki de pc tablet ileride bozulabilen bir cihaz max 2 sene seni götürür ama bir pc seni 3-4 yıl rahat götürür tabi düzgün kullanırsan

Mehmet Aldemir

Profesör
Reaksiyon puanı
712
tabii ki de pc tablet ileride bozulabilen bir cihaz max 2 sene seni götürür ama bir pc seni 3-4 yıl rahat götürür tabi düzgün kullanırsan
İntel core 2 duo T6600 sis mirage 3 256mb 2gb ram li laptop beni 9-10 yıl götürdü hala çalışıyo buda götürür ryzen 3 yerine 5 olsa daha iyi

trsoulfly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
İntel core 2 duo T6600 sis mirage 3 256mb 2gb ram li laptop beni 9-10 yıl götürdü hala çalışıyo buda götürür ryzen 3 yerine 5 olsa daha iyi
o zaman pc yi rahatlıkla alabilirsin ryzen 3 1200 yerine i3 9100f tercih edebilirsin aralarında çok büyük fiyat farkı yok

EIessar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Eğer öğrenciysen not tutmanda 7.nesil çok yardımcı oluyor. Ayrıca unutmamak lazım ki indirimle 2500 tl nin altında bulabileceğin 7.nesilin gücü 3500 tl ye alacağın laptopa eşit. Eğer oyun oynamak istiyorsan sadece tabii ki pc topla ama 7.nesilde de oyun oynayabilirsin rahat bir şekilde ve ikinci el bir smart keyboard veya üçüncü parti bir klavye bulursan laptop gibi kullanabilirsin. Eğer bekleyebiliyorsan 22 Hazirana kadar bekle yeni ipadler tanıtılacak. 8.nesil ipad de a12 işlemci ile gelecek Çok büyük ihtimalle. Bence 22 hazirana kadar bekle. Ipad’in gücü küçümsenmemeli ama Olay senin ihtiyaçlarında.

Redlonmas

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,098
Eğer öğrenciysen not tutmanda 7.nesil çok yardımcı oluyor. Ayrıca unutmamak lazım ki indirimle 2500 tl nin altında bulabileceğin 7.nesilin gücü 3500 tl ye alacağın laptopa eşit. Eğer oyun oynamak istiyorsan sadece tabii ki pc topla ama 7.nesilde de oyun oynayabilirsin rahat bir şekilde ve ikinci el bir smart keyboard veya üçüncü parti bir klavye bulursan laptop gibi kullanabilirsin. Eğer bekleyebiliyorsan 22 Hazirana kadar bekle yeni ipadler tanıtılacak. 8.nesil ipad de a12 işlemci ile gelecek Çok büyük ihtimalle. Bence 22 hazirana kadar bekle. Ipad’in gücü küçümsenmemeli ama Olay senin ihtiyaçlarında.
ya ben zamzung alacağım sm-t517 modelini sim kartlı ve 1800 tl :D ayrıca 1 yıla kadar laptop alacağım