Soru Tablet mi laptop mu?

MoonKhan1298

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Merhabalar, malum üniler açılmak üzere ve arkadaşla eve çıkıcaz. Evde 1 masaüstü olacak oda oyuncu bilgisayari duzeyinde , bu yüzden üni için laptop veya tablet gerekir mi yoksa masaüstü yeterli olur mu? Eğer laptop veya tablet gerekirse sadece 3.500tl bütçe ayırabilirim bu bütçeye uygun önerilerde bulunursanız sevinirim.

MG4446

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,257
Merhabalar, malum üniler açılmak üzere ve arkadaşla eve çıkıcaz. Evde 1 masaüstü olacak oda oyuncu bilgisayari duzeyinde , bu yüzden üni için laptop veya tablet gerekir mi yoksa masaüstü yeterli olur mu? Eğer laptop veya tablet gerekirse sadece 3.500tl bütçe ayırabilirim bu bütçeye uygun önerilerde bulunursanız sevinirim.
bence laptop al çünkü okulda ödevin olursa laptopu okula götürürsün çok işine yarar

Mestra

Asistan
Reaksiyon puanı
250
Kesinlikle Laptop Tabletle Pek bişey yapamazsın laptopla herşeyi yapabilirsin araştırma filan Laptop Almanı tavsiye ederim.

MoonKhan1298

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Yani masaustunun hic bi etkisi olmaz laptop veya tablet konusunda, laptop her turlu gerekiyo. Peki en fazla 3500 e önerebileceğiniz laptop var mıdır?

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
Dostum, bu bütçeye iPad almak mantıklı olacaktır. Yazılım okuyorsan laptop alabilirsin ancak kaliteli bir şey bekleme. Giriş/Orta segment laptoplar 6-7k'dan başlıyor.

MoonKhan1298

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Dostum, bu bütçeye iPad almak mantıklı olacaktır. Yazılım okuyorsan laptop alabilirsin ancak kaliteli bir şey bekleme. Giriş/Orta segment laptoplar 6-7k'dan başlıyor.
iPad de arastirdim da klavye mouse ozellikle kalem ve kilifla beraber baya masrafli oluyo gibi duruyo hocam bu arada isletme okuyorum

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
iPad de arastirdim da klavye mouse ozellikle kalem ve kilifla beraber baya masrafli oluyo gibi duruyo hocam bu arada isletme okuyorum
Asıl ne için kullanacaksın Yazılım, kodlama için ise bu fiyata giriş seviyesi laptoplar var. Almanı tavsiye etmem. Derslerde sadece not alacaksan, iPad veya Samsung'un kampanyalı tabletlerini alabilirsin. Önerim şu model: Galaxy Tab S6 Lite

MoonKhan1298

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Asıl ne için kullanacaksın Yazılım, kodlama için ise bu fiyata giriş seviyesi laptoplar var. Almanı tavsiye etmem. Derslerde sadece not alacaksan, iPad veya Samsung'un kampanyalı tabletlerini alabilirsin. Önerim şu model: Galaxy Tab S6 Lite
Peki hocam laptopla tabletin tam olarak farkları nelerdir bu konuda neredeyse hiç bilgim yok ta

MoonKhan1298

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Laptop bildiğimiz masaüstü bilgisayar ama taşınabilir olanı :D Tablet ise telefonun büyük hali gibi düşünebilirsin.
Yani bilindik şeyler ? hocam benimde pek fikrim yok valla hangisini alacagima dair isletme bolumu olaraktan, not almak disinda masaustunde arastirmalari yaparim odevleri ya laptopa ya tablete aktaririm zaten yani evde masaustu olacak olmasi baya kurtarici bi etken aslinda.

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
Yani bilindik şeyler ? hocam benimde pek fikrim yok valla hangisini alacagima dair isletme bolumu olaraktan, not almak disinda masaustunde arastirmalari yaparim odevleri ya laptopa ya tablete aktaririm zaten yani evde masaustu olacak olmasi baya kurtarici bi etken aslinda.
O zaman attığım tableti alabilirsiniz. İçinde kalemi ve isteğe göre klavyeli kılıfını alırsın :)

MoonKhan1298

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Hocam tab s6 lite arastiriyorum dediginiz gibi de klavyeli kiliflar asiri ucuk fiyatta bulunabiliyomus anca bluetoothlu klavye mouse ve sade tablet kilif alinmasi daha mantikli geldi bana kalem zatem tabletle geliyo. Samsung dex moduna telefonumdan aliskinim zaten evde bilgisayar olacagindan tableti pek dert etmiyom ama bu tablet 5 6 sene gider mi sizce?

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
Hocam tab s6 lite arastiriyorum dediginiz gibi de klavyeli kiliflar asiri ucuk fiyatta bulunabiliyomus anca bluetoothlu klavye mouse ve sade tablet kilif alinmasi daha mantikli geldi bana kalem zatem tabletle geliyo. Samsung dex moduna telefonumdan aliskinim zaten evde bilgisayar olacagindan tableti pek dert etmiyom ama bu tablet 5 6 sene gider mi sizce?
Rahat gider. Benim tab 3, 7 sene gitti.

Tebaa

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Bence biraz da okuduğun bölümle alakalı, mühendislik falan okuyorsan leptop şart tabiki ama mesela ben hukuk okuyorum tablet yetiyor hatta artıyor bile. Samsung tab s6 kullanıyorum, sözel bir bölümdeysen Samsung tab s6 Lite yeterli gelecektir. Tab s serisinin en güzel yanı da yanında kalem vermesi. Okula kitap defter götürmezsin. Pdf ve notlar üzerinden halledersin. Leptop almaya kalksan adam akıllı leptopların 6k dan başlıyor. Tableti 2500 liraya falan getirirsin hesaplı da olur.

CheriouR

Doçent
Reaksiyon puanı
213
Laptop almalısınız. Aktif oyun oynamıyorsanız dizüstü bilgisayarlar kullanım alanına göre değişken olmakla beraber, sizin senaryonuzda okul için daha iyi olacaktır. Proje/ödevlerinizde arkadaşlarına giderken laptopunuzu götürüp üzerinde çalışma gerçekleştirebilirsiniz.

EIessar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
mühendislik veya mimarlık fakültelerinde değilsen, 9.nesil ipad seni 4,5 yıl götürecektir ve seneye de satmak istersen emin ol fiyatı 3k’Nın altında olmayacaktır.
şimdi 3500 TL’ye alacağın laptop seni kasmadan 2 yıl bile götüremez. Ayrıca fanlarının temizlenmesi ısınma sorunu termal macun vs bunlarla da uğraşmamış olursun.
önerim yeni çıkacak olan ipad 9.nesil olur. Bir de pahalı olmayan bir kılıf alırsın ilerde paran olunca da klavye alırsın.

EIessar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Kesinlikle 9.nesil ipad’i almanı öneririm eğer genel amaçlı kullanacaksan, lakin bütçeni 4.500 gibi bir fiyata çıkarabilirsen ikinci el bir ipad air 4.nesil de alabilirsin ki o seni 1 yıl daha uzun süre götürür emin ol.