Tablet Bilgisayarlar İçin Ubuntu

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Canonical'ın geliştirmeye başladığı tablet bilgisayar için olan Ubuntu 2011 kışının sonlarına doğru raflarda yerini alacak gibi gözüküyor.

Ubuntu'nun tablet bilgisayarlar için olan sürümünü geliştirmekte olan Canonical mobil sektördeki etkinliğini arttırmak istediğini açıkladı. Tablet bilgisayarlar için Ubuntu'nun büyük olasılıkla 2011 yılının kış sonuna doğru çıkacağını duyuran Chris Kenyon, yeni sistemin hafif bir Ubuntu versiyonu olacağını ve dokunmatik bir arayüze sahip olacağını belirtti.
ubuntu-easy1276263598.jpg
Canonical'ın tablet sektöründeki ilk girişimi olacak bu sistem Google'ın Android'i, Intel ve Nokia'nın Meego'su ve Apple'ın iOs'u ile rekabet edecek.
:: Ubuntu'yu mobil sektörde daha fazla görmek ister misiniz?
Yazan: Ömer Faruk AK
SDN - http://shiftdelete.net

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Gnome 3.0 da iyi bir yenilik bekliyorum, standart olarak windows görselliğini, daha güzel bir arayüz ve yükse performans sağlarlarsa Ubuntu gerçekten geleceğin işletim sistemi olma konusunda ilerliyor.

Messenger ile görüntülü ve sesli sohbet, adobe programları desteği olursa tüm programcıları zaten kendine çekecek... Güncel oyunlarda çıkmaya başlarsa ubuntu' nun önü kapanmaz ama bunlar uzun yıllar alacak gibime geliyor :)

futureng

Asistan
Reaksiyon puanı
1
android ile balşlayan bu linux tabanlı mobil işletim sistemi furyasının devamını ve geriye dönük Win mobile telefonlarada uyarlanabilmesini temenni ediyorum :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
android ile balşlayan bu linux tabanlı mobil işletim sistemi furyasının devamını ve geriye dönük Win mobile telefonlarada uyarlanabilmesini temenni ediyorum :)

Ve bu linux tabanlı sistemlerle, browser tabanlı oyunlar ön plana çıkacak, bu da tekrardan openGL'e katkı sağlayacak. :)

madzombie

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

mobile cihazlardaki linux akımı android le başlamadı android'le reklamlar arttı ve aa.. linuxta kullanılıyor muş dendi.
cep telefonlarında ve kumanda sistemlerinde zaten kullanılıyordu.