Susurluk benzeri kaza: 4 ölü

Bu konuyu okuyanlar

kumlukoz

Asistan
Katılım
23 Şubat 2006
Mesajlar
206
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Susurluk benzeri kaza: 4 ölü
Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Kazaya karışan aracın gizli bölmelerinde yapılan aramada 1'i glock marka, üç tabanca ve bir otomatik silah, çek ve senet bulundu.

susurluk.jpg


Dinar'daki olay, 3 Kasım 1996'da Susurluk'ta meydana gelen, aralarında Abdullah Çatlı'nın da olduğu 3 kişinin ölümü ve dönemin DYP Milletvekili Sedat Bucak'ın ağır yaralanmasına neden olan kazayı hatırlattı. Dinar'da dün meydana gelen trafik kazası 4 kişinin ölümüyle sonuçlandı. Hüseyin Mert idaresindeki 34 ZD 6337 plakalı otomobil şerit ihlali yaparak Dinar-Sandıklı karayolunun 13. kilometresinde İbrahim Anık yönetimindeki 20 ZK 469 plakalı kamyonla çarpıştı. Kazada, müteahhit olduğu öğrenilen otomobil sürücüsü Hüseyin Mert (31), otomobilde bulunan emekli başkomiser Mehmet Şanlı (56), ziraat odası meclis üyesi olduğu aktarılan Turan Balık (41) ve Antalya'da plaj işletmecisi Zekeriya Kocagöz (43) hayatını kaybetti. İbrahim Anık ile kamyonda ikinci şoför olarak bulunan Güngör Bozboğa yaralandı. Yaralılar Dinar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kaza sonrası otomobilde yapılan aramada, gizli bölmelere yerleştirilmiş 1 Baretta otomatik tüfek ve tabanca, 1 glock, 1 Heckler koch tabanca bulundu. Ayrıca, bu silahlara ait 29 fişek ve 7 şarjörle 14 bin YTL ve 20 bin YTL tutarında 2 adet çeke el kondu. Kamyon sürücüsü İbrahim Anık ile Bozboğa gözaltına alındı. Bu arada, ölen 4 kişinin cenazeleri yakınları tarafından hastanenin morgundan öğleden sonra teslim alındı. Turan Balık'ın cenazesinin Trabzon'un Of ilçesinde, Zekeriya Kocagöz'ün cenazesinin Samsun'da, Hüseyin Mert'in cenazesinin Antalya'da, Mehmet Şanlı'nın cenazesinin de İstanbul'da toprağa verileceği öğrenildi.

Polis-siyaset-mafya ilişkisi

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde meydana gelen esrarengiz kaza akıllara 'Susurluk kazası'nı getirdi. Dönemin DYP Şanlıurfa Milletvekili Sedat Bucak, Kemalettin Eröge Polis Okulu Müdürü Hüseyin Kocadağ ve Mehmet Özbay sahte kimlikli Abdullah Çatlı ile sevgilisi olduğu iddia edilen Gonca Us'un karıştığı kaza sonrası ülkede 'polis-siyaset-mafya' ilişkisi sorgulanmaya başlanmıştı. 3 Kasım 1996'da meydana gelen kazada, Çatlı, Kocadağ ve Us hayatını kaybetmiş, Bucak ağır yaralanmıştı. Kaza sonrası otomobilde yapılan aramada, çok sayıda silah ve doküman bulunmuştu.
Tevfik Aşkın
03 Haziran 2007, Pazar
 

RuNaL

Müdavim
Emektar
Katılım
11 Mart 2006
Mesajlar
6,898
Reaksiyon puanı
71
Puanları
48
Yaş
35
aynı seneryo gene yazılır :D
 
Üst