Sürüngen Evciller

Bu konuyu okuyanlar

Dora

Müdavim
Cezalı
Emektar
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
5,728
Reaksiyon puanı
9,728
Puanları
113
Yaş
30
Ll9ADb.jpg


Hayvan türleri gittikçe daha da fazlalaştığı için sürüngen evciller de olmaya başladı. Bundan 100 yıl öncesine kadar sürüngen evciller yoktu. Ama artık onlar da birer evcil hayvan. Sürüngen evciller bakıldığında beslenmesi zor, evde bakımı tehlikeli gibi görünür.

Kimisinin ismi bile korkutucu geliyor, evde beslemek bir yana.

Aslında işin özü o değildir. Eğer hayvanlar hakkında yeterli bilgi sahibi olursanız, ne yediklerine, nasıl davranılması gerektiğine, oda sıcaklığına vs. sürüngen evcil hayvan beslemenin hiç de zor olmadığını göreceksiniz.
Başlıca evcil sürüngenleri sıralayacak olursak eğer korkutucu gelse de; ilk sırayı yılan alıyor. Evde sürüngen bir hayvan beslemek isterseniz karşınıza bir çok tür sürüngen çıkacaktır. Yılan, iguana, kertenkele, bukalemun gibi .

Yılan;
r5PM11.jpg

Küçük mısır yılanı ve dev boa yılanı gibi çok çeşitli yılan türlerini, evcil hayvan pazarlarında bulabilirsiniz.

İguana ;
BalPOD.jpg

Eğer bir iguana satın alacaksanız onların büyüdükleri dönemleri göz önüne alarak ulaşacakları boyutlara göre bir kafes seçmek önemlidir. Rahat hareket etmesini sağlamanız gerekir ve iguanaları otobur olarakta yetiştirebilirsiniz.

Anoleler;
P1XkD7.jpg

Anoleler ele alınmayı sevmezler ve onları evcilleştirerek buna alıştırmak oldukça uzun sürer. Bu kertenkeleler günün belirli saatlerinde güneş ışığına göre renk değiştirebilirler. Yeşil ve kahverengi olabilirler.

Sakallı ejderler;
grm86b.jpg

Sakallı ejderleri diğer sürüngenlere göre evinizde beslemeniz oldukça kolaydır. Kumlu ve kayalık bölgelerde yaşayan bu sürüngenler böcekler ve yeşil bitkilerle beslenirler.

Leopar geckolar ;
9akoNr.jpg

Sıcak iklimlerde yaşayan küçük bir kertenkele türüdür. Leopar geckolar renkli ve ilginç desenleriyle evinizde besleyebileceğiniz en ideal sürüngen çeşitlerindendir. Leopar geckolar genellikle gündüz uyuyan sürüngenlerdendir.
Bu sürüngenlerin beslenmeleri için böcekler önerilir.


Bu tür sürüngenlerin bakımı için uygun sıcaklığı ayarlamış olmanız gerekir . Aksi halde kısa sürede hastalanmaları kaçınılmazdır. Soğukkanlı bir yapıya sahip olan sürüngenler az hareket eder. Mutlaka evde bir bukalemun hayvan bakımı üstlenecekseniz onun için hareket alanı oluşturabilecek kadar büyük bir alan kurmalısınız. Sürüngeninizin hareket etmesi sizi de mutlu edecektir. Aksi taktirde sadece bulunduğu yerde yatacaktır.

Bir diğer önemli konuysa her evcil hayvan gibi evcil sürüngeniniz de bir veteriner bakımına ihtiyacı olduğudur. Bu konuda henüz gelişmemiş olmamız, her şehirde evcil sürüngen besleme imkanımızı kısıtlıyor. Önemli olan hayvanı beslemek değil, sağlıklı yaşam koşullarında beslemektir.
 

Akkara

Müdavim
Emektar
Katılım
3 Şubat 2018
Mesajlar
8,003
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
9,356
Puanları
113
Hayvan türleri gittikçe daha da fazlalaştığı için sürüngen evciller de olmaya başladı. Bundan 100 yıl öncesine kadar sürüngen evciller yoktu. Ama artık onlar da birer evcil hayvan.
Daha ziyadesi, insanoğlunun onların yaşam alanlarına müdahalesinden olmasın. :)
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,871
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,116
Puanları
113
tanıdığım bazı kişiler yılan,fare ve her sürüngeni görünce dağıtıyorlar hamamböceğinden bile korkuyorlar...
 
Üst