SUPERONLİNE Kullanmadan kotam bitiyor!

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Herkese merhaba arkadaşlar. Sizlerle çok sinirlendiğim ve artık nerdeyse davalık olacağım bir meseleyi konuşmak istiyorum.
Bundan 1 ay önce zaten kotayla ilgili şikayetlerimi dile getirmiştim. Şimdi 10 gün önce 100GB kotam yenilendi. Bugün tekrardan açtım ve %80'i doldu diyor superonline. Yani 10 günde80B harcamışım. E iyi de benim pc'de 2 ayda indirdiğim torrentler toplamda 15GB. Daha sonra wifi'ye iPad, iPhone (x2) S4 bağlı. PS3 falan da bağlı ama onu dahil etmiyorum. Bu cihazlar o kadar indirme yapamaz ama hepsi 15 gb desek 75GB yapar. Ve bahsi geçen rakam 15GB ciha başına. Cihazların o kadar belleği yok. 15GB nedir yahu? Evde herkes ayda 3 dizi izlese o kadar kota gitmez. Neyse hep bu da aynı seneryodur hafta içi bir gün de (genelde 2 gün sonra) bir mesaj gelir ve 100GB kotanız bitti der. Evet böylece süperonline bizimle dalga geçer. Bu sefer de günde 20GB harcanmıştır. Bİldiğim tüm mac adresi programlarıyla baktım internette yabancı cihaz yok. Zaten şifre de epey zor öyle tahmin edilemez. Rast gele karakterlerden oluşuyor. Şimdi asıl mevzuya gelirsek de şu an tam kotam bitmedi teknik olarak 20 GB'ım var daha. Peki şu an 50mbps olması gereken hızım neden download teslerinde 5 ya da 3 çıkıyor? Ve neden hep akşamları hız ttnet'in de altına adsl seviyelerine düşüyor? Bu kotaları denetleyen bir kurum yok mudur allah aşkına. Superonline böyle kota çakabiliyor mu yani? Cidden ilk başlarda çok memnundum şimdi youtube'dan HD video izleyemez hale geldim ya! Nalet olsun böyle işe! Şimdi en kısa zamanda en çabuk nasıl kar ettiklerini daha iyi anlar oldum. Bu sorunu başka yaşayanlar varsa da lütfen yorum yapsın. Gerekirse dava açacağım bu dengesizlere!

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Konu pek ilgi çekmedi galiba ama mevzu önemli arkadaşlar.

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Selamlar,

Başlık konusunda yakında firma avukatlarından tabligat alırız diye tahmin ediyorum.

TÜrkiye'deki durumlar belli diye adil kullanım noktası adı altında güzellenmiş kotalarla muhatap olmamak için çok para ödeyip yavaş ama kotasız veya adil kullanım geyiği yapmayan bir hat kullanıyorum.

Kişisel olarak Turkcell şirketler grubuyla 2009'dan bu yana bağlantım yok; O vakitte de fantastik faturalar gönderiyorlardı zaten. Bi de hattımı kapatın diye dilekçe veriyorsunuz, size "yaliim aağğbii yutiiğğm ağğbii, iptağğl etmeyiğnn ağbii" içerikli birisi telefon ediyor. O telefonu açmazsanız bir ay daha aynı tarifeden hat parasını çakıyorlar (bana yaptılar). Sonra tekrar dilekçe tekrar taciz, 15 dakika boyunca "geberin inşallah allah bin türlü belanızı versin yeter istemiyorum kapatın şu hattı" demeden kendinizi sıkıp bu işkenceye katlanırsanız hattınız kapanıyor. :D

Bunları yaşamamış birisi olsam "Teknik bir arıza olmuştur" derdim ama müşteri lehine tek bir hata yapmamış bir kurumun bunu alışkanlık haline getirdiğini düşünüyorum.

Taahhüt yoksa iptal; varsa mahkeme. Başka çıkış yok sanki. Mahkemeden kastım elbette tüketici mahkemesi. O fayda etmezse diğeri.

Güzel günler dilerim.

YAREM

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende davalık oldum arkadaşlar.daha once ttnet kullanıyordum süper online aradı bana daha hesaplı bir tarife sundu.tnetle olan taahhüt fark ücretini biz karşılayacağız dediler.Ama karşılamadılar şu an davalık olduk.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Bende davalık oldum arkadaşlar.daha once ttnet kullanıyordum süper online aradı bana daha hesaplı bir tarife sundu.tnetle olan taahhüt fark ücretini biz karşılayacağız dediler.Ama karşılamadılar şu an davalık olduk.
Aynı durum geşçen gün bir tanıdığında başına geldi ttnet son faturada 230TL göndermiş karşılamamışlar.

Jordan

Asistan
Reaksiyon puanı
3
2 senedir superonline kullanıyorum 50 GB akkotam hiç sıkıntı yaşamadım. Bu ay ama 10. gün kota doldu. İnce bir hesap yaptım normal olduğunu fark ettim. Bir öneri wifi şifreni değiştir.

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Bana da aynısı olmuştu. Download kısmına değil, upload kısmına bakman gerek. Benim upload fena halde doluyordu. O yüzden kotam bitiyordu. Sonradan bilgisayara format attım, wifi şifresini değiştirdim ve bugune kadar sorun olmadı.
27AYEE.png

W256qQ.png

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bana da aynısı olmuştu. Download kısmına değil, upload kısmına bakman gerek. Benim upload fena halde doluyordu. O yüzden kotam bitiyordu. Sonradan bilgisayara format attım, wifi şifresini değiştirdim ve bugune kadar sorun olmadı.
27AYEE.png

W256qQ.png
bende 96GB upload diyor. Akşam 2'de baktım bir güldüm var ya anlatamam. Yahu 96GB upload etmem zaten 1megabit'ten hesap yapsam 1 aydan fazlamı allıyor. :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Selamlar,

Başlık konusunda yakında firma avukatlarından tabligat alırız diye tahmin ediyorum.

TÜrkiye'deki durumlar belli diye adil kullanım noktası adı altında güzellenmiş kotalarla muhatap olmamak için çok para ödeyip yavaş ama kotasız veya adil kullanım geyiği yapmayan bir hat kullanıyorum.

Kişisel olarak Turkcell şirketler grubuyla 2009'dan bu yana bağlantım yok; O vakitte de fantastik faturalar gönderiyorlardı zaten. Bi de hattımı kapatın diye dilekçe veriyorsunuz, size "yaliim aağğbii yutiiğğm ağğbii, iptağğl etmeyiğnn ağbii" içerikli birisi telefon ediyor. O telefonu açmazsanız bir ay daha aynı tarifeden hat parasını çakıyorlar (bana yaptılar). Sonra tekrar dilekçe tekrar taciz, 15 dakika boyunca "geberin inşallah allah bin türlü belanızı versin yeter istemiyorum kapatın şu hattı" demeden kendinizi sıkıp bu işkenceye katlanırsanız hattınız kapanıyor. :D

Bunları yaşamamış birisi olsam "Teknik bir arıza olmuştur" derdim ama müşteri lehine tek bir hata yapmamış bir kurumun bunu alışkanlık haline getirdiğini düşünüyorum.

Taahhüt yoksa iptal; varsa mahkeme. Başka çıkış yok sanki. Mahkemeden kastım elbette tüketici mahkemesi. O fayda etmezse diğeri.

Güzel günler dilerim.
Valla ilk kez forumda bir konumu SDN büyüklerinden biri cevaplayınca bir garip oldum. :D :D :D Konu başlığı değişmiş galiba dolandırıcılıkta superonline devriydi başlık dün akşam. :D Bu arada her şeyi geçtim bu yazıyı yazarken sitede %80 bitti diyordu. Ve hızım çoktan 3mbps'ye düşürülmüştü 50'den. Daha 1 saat sonra baktım %100 olmuş? 3mbps download ve 1mbps upload ile 20gb'ı nasıl 1 saatte bitirdim anlayamadım.

Selamlar,

Güzel günler dilerim.
Valla ilk kez forumda bir konumu SDN büyüklerinden biri cevaplayınca bir garip oldum. :D :D :D Konu başlığı değişmiş galiba dolandırıcılıkta superonline devriydi başlık dün akşam. :D Bu arada her şeyi geçtim bu yazıyı yazarken sitede %80 bitti diyordu. Ve hızım çoktan 3mbps'ye düşürülmüştü 50'den. Daha 1 saat sonra baktım %100 olmuş? 3mbps download ve 1mbps upload ile 20gb'ı nasıl 1 saatte bitirdim anlayamadım.

İnternette dün akşam aramadığım site kalmadı. Tüm şikayetlere baktım ve senin gibi çok mağdur var maalesef. :( Herkese aynı numarayı yapıyorlar.

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
bende 96GB upload diyor. Akşam 2'de baktım bir güldüm var ya anlatamam. Yahu 96GB upload etmem zaten 1megabit'ten hesap yapsam 1 aydan fazlamı allıyor. :D

İnternetinin şifresini değiştir. Bi de torrentde indirilmesi bitmiş olup seed'e devam eden torrentler varsa kaldır. Format da at, belki virüs bulaşmıştır bilgisayara.

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Arkadaşlar,

Bu arada ben bi şey yaptım, sizle paylaşmak istiyorum: İnternetimi 2 sene boyunca 250 GB sözde adil kullanım kotalı 100 Mbps/4 Mbps seviyesine çıkarttım. 10/1 MBPS kotasız hattı pek kullanmıyordum (150 GB en fazla).

Sonum hayrolsun. :D Birkaç aya burada mağdur sıfatıyla konu anlatıyor olabilirim (Tabii Türksat kullanıyorum, bakalım onlarda sorun var mı hehe)

Güzel günler dilerim.

Not: İnat ettim fibere geçmiyorum :P

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Arkadaşlar,

Bu arada ben bi şey yaptım, sizle paylaşmak istiyorum: İnternetimi 2 sene boyunca 250 GB sözde adil kullanım kotalı 100 Mbps/4 Mbps seviyesine çıkarttım. 10/1 MBPS kotasız hattı pek kullanmıyordum (150 GB en fazla).

Sonum hayrolsun. :D Birkaç aya burada mağdur sıfatıyla konu anlatıyor olabilirim (Tabii Türksat kullanıyorum, bakalım onlarda sorun var mı hehe)

Güzel günler dilerim.

Not: İnat ettim fibere geçmiyorum :P

Neden sözde 250GB hocam? 250GB kullanmadan mı bitiyor yoksa 250GB'ı bitirip üstüne bi 250 daha mı harcıyorsunuz :D

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Selamlar,

Neden sözde 250GB hocam? 250GB kullanmadan mı bitiyor yoksa 250GB'ı bitirip üstüne bi 250 daha mı harcıyorsunuz :D

Hakikaten neden öyle yazdıysam. :P Sanırım bilinçaltımın oyunu, AKN falan nefret ettiğim kavramlar. belli ki içten içe nefret kusmuşum. :D

Şu an ofisteyim (hâliyle) gelip takmışlar yeni DOCSIS 3.0 modemi ve kurulumu yapmışlar. Bakalım neler olacak neler.

Güzel günler,

klakson123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
TTNET adlı firma ise fiber üyelerine Air5650 gönderiyor ancak içinde normalde olması gereken Torrent desteği yok. Linux ile stock firmware kurmaya çalışıyorum. Hayırlısı ile başarılı olursa forumda paylaşırım.

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Selamlar,

Bugün AirTies'ın yeni modemiyle (Air 5760) ilgili bi unboxing yayınlayacağım; orada evde yaşadığım sıkıntıyı da anlattım (adam unboxing mi yapıyor yoksa dert mi yanıyor diyeceksiniz :D ) İçinde BitTorrent istemcisi de var. Satın alacağım sanırım bi tane diyeceğim ama ben kablo kullanıyorum bu alet xDSL Modem + genel amaçlı router.

Bakalım biraz kurcalayayım incelemede tekrar buluşuruz. :)

Bilgisayar açmak israf, elektrik parası üç hanenin altına gelemedi kaç aydır. :(

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Güncelleme: 92 mbps'de kaldım router'ın yanına gitsem bile. :) Akşama bir de kablolu deneyeceğim. ^_^