SuperModeratörlerin Kararları Herzaman Doğru Mudur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan souris
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar bu konuyu açtığımda düşündüklerimi baştan belirteyim herhangi bir üye veya yönetici ile problemim yok. Yapılan davranışın ne derece tarafsız veya yanlış olduğu görmemiz açısından önemlidir bu konu ve içerisinde adı geçen üyelerimiz lütfen alınmasınlar ortada bir yanlış var ve bu konuda bilgi vermek amaçlıdır yazdıklarım. Sizin yerinizde yarında ben veya bir başkası da olabilir farklı bir mesaj veya yorum ile.

Sanırım giriş yeterli konuya geçelim....

Geçenlerde siteye bir üye dahil olmuştu.Likable06 adlı üye Fifa 2009 oyunu ile ilgili bir yorum yazmıştı (bana özel mesaj yoluyla ulaşana korsan indirme linkleri veririm diye) ve super moderatorlerimizden olan Amesfa tarafından uzaklaştırma cezası almıştı. Hatta tekrar siteye üye olup neden ceza aldığını sorgulamıştı.

http://forum.shiftdelete.net/forum-...eden-banlandi.html?highlight=likable06+ad%FDm

Yönetimden gelen cevabı ( jpeg) formatında kaydedip altına yapıştırmıştım.Belli bir süre sonunda da konu kilitlenmişti.

Yani yönetimin burada vermiş olduğu mesaj İllegal özendirici yorum yazmayın’dı.

İyi güzel onu anlamış olduk ve dikkatliyiz ancak cumartesi günü siteye yorum eklemiş bir üyemiz vardı. 0ReiS0 Güzel bir konu hazırlamış yeni çıkan oyunları meraklıları için listelemiş altına da bir not düşmüştü.

http://forum.shiftdelete.net/oyun/60427-son-5-gunde-cikan-oyunlar.html

Oyunu indirmek isteyenler bana özel mesaj yoluyla ulaşsın. Resmi aşağıdadır. (Kimin yazdığını göstermek için konu başı ile sonunu birleştirdim.)

Konu yine yöneticimiz Amesfa tarafından kırpılmış kilitlenmiş ancak üyeye herhangi bir ceza verilmemişti. Altına bir not bile düşülmemiş üyemiz böyle paylaşımları özendirici tarzda yorum yazmak yasak vs vs gibi.

Şimdi bu iki davranıştan biri yanlış.Ya öyle ya böyle.

Yönetim diyebilir üye özel mesaj yoluyla link paylaşımı yaptı. Peki bu özel mesaj yoluyla yapıldıysa kimin haberi var özel mesajlar okunuyor mu ya da o üyenin gerçekten paylaşım yaptığını tespit etmek için farklı bir ad ile biz yem attık oda yedi diyebilir.

Peki bu 0ReiS0 nickli üyeye niye yapılmadı.
Madem mesajları editleyip korsanı teşvik edecek tarzda yazıların silinmesi doğrudur neden diğer üyemiz atıldı. Diğer yönden madem korsanı teşvik edecek yorumlar siteden uzaklaştırma cezası almaya sebeptir neden diğer üye ceza almadı.

Not : Neden bunu yönetimle paylaşmadın da buradan hedef gösterir gibi paylaştın demeyin ...1 kasım gününden beri yönetimden mesaj attığım yöneticimizde cevap bekledim ama yöneticimizin yoğunluğu sebebiyle kendisini sık sık rahatsız etmek istemedim. Bende konuyu foruma taşıyıp sunmak istedim....

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Cezaların eşit olması lazım, yoksa üyelerin gözünde mod'ların bir saygınlığı kalmaz. Gerçekten güzel bir konuyu dile getirmişsin. Ben 0ReiS0'in konusunu gömemiştim.
Burada isteyen bana pm atsın demek zaten tamamen saçmalık.

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
bunu ben dşünmüştüm.

bide şu lileable neden banlandı konusunda arkadaş tamam banlayacaksan banla da hani önceden uyar haber ver tarzı bişe diyodu.

buna da cvp alamamıştı o konu altında

amesfa

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
153
Arkadaşlar bahsi geçen konuda kaynak link olarak bir site verildi, kaynak olarak gösterilen site şuanda incelenmektedir bu incelem sonucunsa konuyu açan arkadaşımızda gerekli cezayı alacaktır.

Bilginize.

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
SDN Yönetimi olarak her kullanıcıya eşit mesafedeyiz ve olmayada çalışıyoruz ;)
yanlılıklar olabilir sizinde tavsiyelerinizle bunlar incelenecektir.

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
SDN Yönetimi olarak her kullanıcıya eşit mesafedeyiz ve olmayada çalışıyoruz ;)

Ondan en ufak bir endişemiz yok ama bir hata olduğu belli bunun için bize bir yol çizilmesi gerekiyor.Gerekli hassaiyeti göstereceğinizden de eminim

nyoo

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar bahsi geçen konuda kaynak link olarak bir site verildi, kaynak olarak gösterilen site şuanda incelenmektedir bu incelem sonucunsa konuyu açan arkadaşımızda gerekli cezayı alacaktır.

Bilginize.

daha objektif ve tarafsız olmanız, forumdaki otoritenizi ve saygınlılığınızı artırır. Bi kaç gün önce yanılmıyorsam "bir arabaya kaç koyun sığar" konu başlıklı haberin "Dünya / Gündem" başlığı altında tartışılmasına izin verip, bir kaç gün sonra da benzer alakasız bir haberin kilitlendiğini gözlemledim. Tabiki insiyatif kullanılacak ancak bu uygulamanın yeri ve zamanına da dikkat edilmesi lazım. Gereken hassasiyetin gösterileceğini umuyorum.

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
88
korsana özendirici mesajlar yazmak yasak olsaydı troyda banlanırdı o zaman

emule 0.49 çıktı indirin diye bir yazı yayınlanmıştı

forumda korsana bu kadar özendirici başka bi yazı olamaz

troy derseki ben yolu gösterdim o yolu izleyenlerin kendi tercihidir

o zaman likable06 yı banlayamazsınız ona pm atanların kendi tercihidir.

forum kurallarına "korsana özendirici paylaşım yapılamaz" diye bi madde ekleseydiniz banlamaya hakınız olurdu
bazı konular yöneticilerin insiyatifine bırakılabilir ama bu durum forum kurallarında belirtilmeli.
kendi yazdığınız kuralları okuyup uygulayamıyorsanız bu forumda bazı şeyler yolunda gitmez bu gibi başlıklar hep açılır. hesap vermek zorunda kalırsınız.

size tavsiyem şudur; forum kurallarına "bu kuralların dışında kalan durumlar yöneticilerin insiyatifinde değerlendirilir" şeklinde madde eklemeniz çünkü her olay yada kural ihlali için bir madde yazamazsınız.

edit: kaymera bu söylediklerimin dışında (yani chimera)

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Orada ince bir ayrıntı var arkadaşlar şimdi kalkıp oyunun veya hangi veri ise onun korsanı çıktı vs demek ayrı birşey ama korsanı için size erişim imkanı sağlarım demek ayrı birşey.Problem burada doğuyor işte.

Ama yönetim diyebilir ki yanlışsın öyle değil o zaman iki örneklemenin orta yolunu izah edecektir mutlaka.Zira ya forumdaki üyelere yada yasaklanan likable06 nickli üyemize haksızlık oluyor.

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Site kuralları linkini koyabilirmisiniz bakmak istiyorum.

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Kurallara uymayanların cezaları nelerdir.Bunun kaynağınıda verebilirmisin.Souris

tsewen

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bende meraklandım şimdi forum kuralları var peki hangi kuralı çiğnediğinde ne ceza alacağını nereden bileceksin bu var mı acaba

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bilmediğini bildiğim için sordum zaten!

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,122
Bakalım neler olacak :) Ama amesfa açıklamış zaten. Bizde yanlış olmaz :D

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Öyle diyorsun Pesimist ama Amesfa likable arkadaşımızı neden atmış siteden illegal özendirici yorum eleman tekrar üyelik alıp demişki özelden attığım mesaj yüzünden neden attınız beni diye yönetim haklı mı haklı diyelim.

Aynısı OReiSO da yapmış özendirici yorum anlamında ona neden uzaklaştırma cezası verilmemiş. Bu yanlış değil midir.

Edit : Birde arte_34 adlı üyeyi ele alalım adam illegal özendirici yorumu bırak virüs programını nasıl orjinal yaparsın direk anlatıp korsan linkleri vermişti ama o eleman halen sitede gibi vs vs

Ama halen diyorsan Bizde yanlış olmaz ona yorum bulamam çünkü benim doğru yanlış kavramım daha farklı ...

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Öyle diyorsun Pesimist ama Amesfa likable arkadaşımızı neden atmış siteden illegal özendirici yorum eleman tekrar üyelik alıp demişki özelden attığım mesaj yüzünden neden attınız beni diye yönetim haklı mı haklı diyelim.

Aynısı OReiSO da yapmış özendirici yorum anlamında ona neden uzaklaştırma cezası verilmemiş. Bu yanlış değil midir.

Edit : Birde arte_34 adlı üyeyi ele alalım adam illegal özendirici yorumu bırak virüs programını nasıl orjinal yaparsın direk anlatıp korsan linkleri vermişti ama o eleman halen sitede gibi vs vs

Ama halen diyorsan Bizde yanlış olmaz ona yorum bulamam çünkü benim doğru yanlış kavramım daha farklı ...

Souris burada onların borusu ötüyor.Yada onlar öyle sanıyorlar kısacası!

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ben orasını bilmem madem eşitlik adalet söz konusu o zaman yine söylüyorum bize bir yol çizin ve ışık tutun ki ona göre davranalım. Aksi halde kişiye göre adalet ,eşitlik kavramı olduğunu düşünürüm doğal olarak...

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Arkadaşlar,

Üyelere ceza vermeden önce uyarı yapılmalı. İllegal paylaşım konusunda hassas olduğumuzu biliyorsunuz.

Elimizden geldiği kadar, düzenlenen, silinen ve taşınan mesajlarda üyelerimizi bilgilendirerek bir daha yanlış yapmamaları için tavsiyelerde bulunuyoruz.

Bazen, moderatörlerin yoğunluğu nedeniyle üyelerimizi bilgilendirme konusunda aksaklıklar yaşanabiliyor.

Bu konuda daha hassas davranacağız ve üyelerimizi mutlaka bilgilendireceğiz.

Bu bilgilendirmeden sonra yasal olmayan paylaşımlar yapılırsa, süresiz uzaklaştırma cezası vereceğiz.

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Troy açıklama güzel ama sadece olay bilgilendirmede bitmiyor ki önemli olan verilen kararın her üye için aynı nitelikte olması. İlk sayfada sunduğum örnekleme bunu açıklıyor. İllegal paylaşım yapılanın cezası birçok kez karşılaştık uzaklaştırma oluyor ama bunu uygularken üye seçimi gibi bir durum ortaya çıkmış ve sorunda burada patlak veriyor zira yönetime olan bakış tarzı değişebilir.

Bence bilgilendirme yapmaktansa direk illegal yasaktır cezası uzaklaştırmadır diye bir madde koyunuz kurallara ama herkese uygulayınız...

Saygılar

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Bu iş bir forum anayasasına gider. Yakında üyelerle adminler arasında bir sened-i ittifak imzalanır. Sonra da kanun-i esasi kabul edilir. Ondan sonra da üyeler devrim yaparlar.

Bu kadar abartmaya gerek yok arkadaşlar, herhalde her duruma ayrı ceza düzenlenecek bir şey değil. İşin içine mecburen inisiyatif karışmak zorunda. Tabi aynı davranışa çok farklı iki cezayı eleştirelim de bu kadar abartmaya gerek yok.

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Tabi aynı davranışa çok farklı iki cezayı eleştirelim de bu kadar abartmaya gerek yok.

Bizde onu yapıyoruz ortada abartılan bir durum veya kriz yaratacak bir husus yok.İsteğimizde o zaten aynı davranış farklı uygulama sorunun temeli o..

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Her zaman doğru değil. Ama genellikle doğru ;)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Souriscim, eleştirinde haklısın, ancak işte şu bir abartıdır;

erol_1982 dedi ki:
Kurallara uymayanların cezaları nelerdir.Bunun kaynağınıda verebilirmisin.Souris
Bak işte onu bende bilmiyorum

SDN Ceza Yasası:
1- Kuralları okumayan 2 günden başlayarak 6 aya kadar uzaklaştırma.
2- Admine hakaret ve anısına saygısızlıktan 2 yıla kadar yasaklanma.
3-...

Böyle bir şey mi olması gerekiyor? :)

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
:) Tabi ki hayır ben yönetimin her konuda ayrı bir madde düzenlemesini talep etmiyorum ama kurallara uymayanlara yönelik bir bilgi olması gerekir mi bence gerekir.O benim açımdan bir eksiklik.

Neden mi böyle bir kanıya vardım.Kurala uymayan üyelere yapılan uygulama farklılık göstermekte aynı davranış karşısında ve yine işte dairenin öbür yanına geldik dönüp duruyor muyuz acaba....Bana mı öyle geliyor...