ocaliptuser
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
bu anketin sonucunda ne olacak acaba. merak konusu..
İslami emperyalizmin yeni versiyonu.Bu nedir yani anlamadım?Ben bu siteye girdiğimde bir teknoloji sitesi olduğunu düşünmüştüm.Madem dini konulara eğileceksiniz o zaman eşit şartlarda yapmanız gerekli.Dünya üzerindeki müslümanların 4 te 1 i şia.Nasıl seçeneklere koymazsınız!
Bu ayrımcılıktan dolayı sdn den nefret ettim ve üyeliğimin silinmesini istiyorum.Maalesef ben üyelik silme işlemini bulamadım!
Adı Geçen ayetin meali (Ey Peygamber! Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer bunu yapmazsan onun verdiği peygamberlik görevini yerine getirmemiş olursun. Allah seni insanlardan korur. Şüphesiz Allah, kafirler topluluğunu hidayete erdirmeyecektir.) KaynakPeygamber ( s.a.v. ) Zilhicce ayının 18 inde yanındaki cemaâtle CUHFE'nin yakınlığında bulunan Gadir'i Hum adlı yere vardılar. Burada Cebrail, Hz. Peygamber-i Ekrem'e nâzil olarak Hz. Ali'nin önderlik ve yönetimine ait, Mâide Süresinin 67. ayetini getirdi ve bu âyetin İslâm ümmet'ine tebliğine Allah tarafından O'nu me'mur kıldı.
Evet Ehli Sünnetten Bu konuyla ilgili hadisleri bekliyorum.[21]- “Şia’nın zannına göre” tabirinden maksadı, hadisi sadece Şia’nın naklettiği değildir. Çünkü bundan sonra Ehl-i Sünnetten bu konuyla ilgili hadis nakletmiştir. Bu tabirden maksadı, Şii’lerin Hz. Ali’nin halife olması gerektiğini bu ayetten çıkarmasıdır. Bu ayetin Hz. Ali’nin hilafetine delil olduğu konusunda ileride genişçe bahsedeceğiz ve orada bunu Allah’ın izniyle ispat edeceğiz.
elmacık kardeş sahabe peygamberimize hayatı boyunca 13 sadece 13 soru sormuşlar ve hepsi hakkında ayet inmiştir ayrıca peygamberimiz ne kadar sorarsanız o kadar sorumlu olursunuz buyurmuşturÜlkemiz'de çoğunluk Hanefi mezhebinde.
Bu kardeşinize sorarsanız ben peygamberimi daha yüce görüyorum.
Beni mazur görün ki bu benim düşüncemdir;
Bence alemlere rahmet olan ve vazifesinde hiç bir kusur olmayan iki cihan serveri, insanları bir takım şüpheler içinde asla bırakmazdı. Nitekim insanların arasında 23 yılı peygamberlik olmak üzere 63 yıl kaldı. Bu da görece uzun bir süre. Yani hiç değilse 20 yıllık tebliğ döneminde kanın abdesti bozup bozmadığını mutlaka açıklamış olması gerekir. Velev ki açıklamadı (ki bu bence inanılmaz) o halde bu vaziyeti gören sahabe mutlaka sorardı. Şahsen ben olsam sorardım. Nitekim sormak öğrenmenin yarısıdır. Hatta hadis vardır bu konuda;
Haya iki türlüdür. Birincisi müminin hayasıdır ki günah işlemekten haya eder. Diğeri ise cahilin hayasıdır ki soru sormaktan haya eder. (Mealen)
Yani soru sormaktan utanmak ancak cahilin işidir. Hal böyleyken, 20 yıl boyunca Resulullah'ın bir çok tefsir ve hüküm bile öğretmişken basit bir abdest hükmünü eksik bırakmış olması düşünülemeyeceği gibi, onun etrafında bütün sahabenin de sormaktan haya edecek kadar cahil olduğu da düşünülemez.
Benim aklımın almadığı ise, bu tür fıkhi farklar bile göze pek hoş gelmezken, bir mezhebin bir konuda helal hükmü verirken diğerinin bu konuda mekruh veya haram hükmü vermesidir.
Bu kardeşinize soracak olursanız İslam'da hükmün bencesi veya sencesi olmayacağı için bir hüküm mutlaka doğrudan veya dolaylı olarak Resulullah'a dayanmalıdır.