Süleyman Demirel Üniversitesi

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
Merhaba Arkadaşlar,

Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği tercihlerim arasında. Üniversitede okuyan arkadaşlar varsa hem yorumlarını almak, hem de bir kaç soru sormak istiyorum.

muholmez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ev kiraları yüksek şehir merkezinde 1000 TL ve ustu. Apartlar 400 ila 600 tl arasi. Yurt fiyatlarını bilmiyorum şehir küçük. Merkez ile SDÜ arası 7-8 km. Ulaşım kolay ve pahalı değil öğrenci gulkart sanırım 1.25 tl. Başka merak ettiğin bisey varsa sor . öğrenci değilim şehrim yerlisiyim .

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
Ev kiraları yüksek şehir merkezinde 1000 TL ve ustu. Apartlar 400 ila 600 tl arasi. Yurt fiyatlarını bilmiyorum şehir küçük. Merkez ile SDÜ arası 7-8 km. Ulaşım kolay ve pahalı değil öğrenci gulkart sanırım 1.25 tl. Başka merak ettiğin bisey varsa sor . öğrenci değilim şehrim yerlisiyim .
Pahalıymış gerçekten. Ben Eskişehir'deyim. Burada öğrenci için Eskart 95 kuruş.

muholmez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ogrenci gulkart 1.25 diye biliyorum belli daha dusuk de olabilir onu ogrenirim. Tabii eskişehir buradan hem büyük hemde sosyal yaşam olarak daha ileridir ama ispartada güvenli bir şehir havası serttir bu kış çok sert geçti hala yaz gelmedi.

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
Ogrenci gulkart 1.25 diye biliyorum belli daha dusuk de olabilir onu ogrenirim. Tabii eskişehir buradan hem büyük hemde sosyal yaşam olarak daha ileridir ama ispartada güvenli bir şehir havası serttir bu kış çok sert geçti hala yaz gelmedi.
Arkadaş ortamıyla çay içebileceğim, sinemaya gidebileceğim, AVM vs. daha sakin bir yaşam hayatı olsun yeter benim için. Disko, bar bana göre değil zaten.

muholmez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok kafe var AVM var merkezde 2 tane sinema var biri AVM içinde AVM içinde büyük markaların hepsi var o konularda iyidir isparta sakin bir şehirdir zaten turkiyede yaşanılabilir iller sıralamasında ilk beş şehirden biridir

muholmez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sağlık yönünden çok güçlü bir şehirdir büyükşehirlere gore 3-4 tane özel hastane var. Eğitim oranı yüksektir. Merkezde trafik sorunu var. Merkezde 200 bin nüfus var 100 bin araç var.

Anti-Code

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Merhaba Arkadaşlar,

Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği tercihlerim arasında. Üniversitede okuyan arkadaşlar varsa hem yorumlarını almak, hem de bir kaç soru sormak istiyorum.
SDUde bilgsayar mühendisliği okuyorum. Çoğu sınav zor oluyor son gün çalışıp geçerim dersen 20 alırsın.

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
SDUde bilgsayar mühendisliği okuyorum. Çoğu sınav zor oluyor son gün çalışıp geçerim dersen 20 alırsın.
Yok hayır çalışmamazlık yapmam. Özellikle eğitimi iyi üniversite arıyorum. Öncelikle bu sektör için ingilizce olmazsa olmazı. İngilizcem için iyi diyemem. SDÜ'de hazırlık var sanırım. Bu hazırlık ne kadar etkili oluyor? Olumsuz yönleri mutlaka vardır. Genel olarak baktığımızda üniversiteden menunmusunuz yoksa şikayetçi mi?

zonahe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
hacı hangi şehirde yaşıyon bilemem ama orası sana köy gibi gelebilir ben 2 sene orada okudum ev kiraları çok yüksek yaşam pahalı ben sevmedim ama kendin bilirsin genede

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
hacı hangi şehirde yaşıyon bilemem ama orası sana köy gibi gelebilir ben 2 sene orada okudum ev kiraları çok yüksek yaşam pahalı ben sevmedim ama kendin bilirsin genede
Eskişehir'de yaşıyom hafız :) Herkes aynı şeyi söylüyor. Isparta dışında alternatifim Karabük var orası içinde yapılan yorumlar çok farklı değil. Düzce, Tekirdağ, Kütahya, (Büyük şehirler hariç ) vs. buralarda tutuyor ama eğitimleri muamma benim için.

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
[MENTION=276710]steve78[/MENTION] Aynı durumdayız. Aynı şehirler arasında gidip geiyoruz. :mrgreen:

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
@steve78 Aynı durumdayız. Aynı şehirler arasında gidip geiyoruz. :mrgreen:
Isparta içinde Karabük içinde söylenen genel yorum köy gibi, ev kiraları pahalı. Eğitim olarak SDÜ daha iyi gibi söylenenlere bakılırsa. Sizin sıralama kaç?

Anti-Code

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yok hayır çalışmamazlık yapmam. Özellikle eğitimi iyi üniversite arıyorum. Öncelikle bu sektör için ingilizce olmazsa olmazı. İngilizcem için iyi diyemem. SDÜ'de hazırlık var sanırım. Bu hazırlık ne kadar etkili oluyor? Olumsuz yönleri mutlaka vardır. Genel olarak baktığımızda üniversiteden menunmusunuz yoksa şikayetçi mi?
Hazırlıkta temel ingilizce dersler oluyor (listening speaking reading/writing) yıl içindeki sınavdaki başarına göre sınıflara yerleştiriliyorsun. Ben hazırlıktayken yıl sonunda final sınavı olarak belli bir konuda sunum yaptırmışlardı. Hazırlığın sonunda avrupa genelinde geçeri önemli bir sertifika veriliyor. 1. sınıfta da ingilizce dersi veriliyor. Bölümde bazı hocalar yeni teknolojiyi takip ederek en güncel dersleri veriyor bazıları üstüne koymadan her yıl aynı dersi anlatıyor. Eğitim içeriği olarak ben hintli üniversitelere benzetiyorum (bu çıkarımı dersleri ingilizce olarak çalışırken bulduğum kaynakların hintli hocalardan olmasına bağlıyorum). Istersen erasmus progamıyla yurtdışına da çıkabiliyorsun.