Pahalılıktan kasıt yurtlar mı yoksa genel mi?SDÜ iyidir ama şehir pahalı ona gore
Pahalıymış gerçekten. Ben Eskişehir'deyim. Burada öğrenci için Eskart 95 kuruş.Ev kiraları yüksek şehir merkezinde 1000 TL ve ustu. Apartlar 400 ila 600 tl arasi. Yurt fiyatlarını bilmiyorum şehir küçük. Merkez ile SDÜ arası 7-8 km. Ulaşım kolay ve pahalı değil öğrenci gulkart sanırım 1.25 tl. Başka merak ettiğin bisey varsa sor . öğrenci değilim şehrim yerlisiyim .
Arkadaş ortamıyla çay içebileceğim, sinemaya gidebileceğim, AVM vs. daha sakin bir yaşam hayatı olsun yeter benim için. Disko, bar bana göre değil zaten.Ogrenci gulkart 1.25 diye biliyorum belli daha dusuk de olabilir onu ogrenirim. Tabii eskişehir buradan hem büyük hemde sosyal yaşam olarak daha ileridir ama ispartada güvenli bir şehir havası serttir bu kış çok sert geçti hala yaz gelmedi.
SDUde bilgsayar mühendisliği okuyorum. Çoğu sınav zor oluyor son gün çalışıp geçerim dersen 20 alırsın.Merhaba Arkadaşlar,
Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği tercihlerim arasında. Üniversitede okuyan arkadaşlar varsa hem yorumlarını almak, hem de bir kaç soru sormak istiyorum.
Yok hayır çalışmamazlık yapmam. Özellikle eğitimi iyi üniversite arıyorum. Öncelikle bu sektör için ingilizce olmazsa olmazı. İngilizcem için iyi diyemem. SDÜ'de hazırlık var sanırım. Bu hazırlık ne kadar etkili oluyor? Olumsuz yönleri mutlaka vardır. Genel olarak baktığımızda üniversiteden menunmusunuz yoksa şikayetçi mi?SDUde bilgsayar mühendisliği okuyorum. Çoğu sınav zor oluyor son gün çalışıp geçerim dersen 20 alırsın.
Eskişehir'de yaşıyom hafızhacı hangi şehirde yaşıyon bilemem ama orası sana köy gibi gelebilir ben 2 sene orada okudum ev kiraları çok yüksek yaşam pahalı ben sevmedim ama kendin bilirsin genede
Isparta içinde Karabük içinde söylenen genel yorum köy gibi, ev kiraları pahalı. Eğitim olarak SDÜ daha iyi gibi söylenenlere bakılırsa. Sizin sıralama kaç?@steve78 Aynı durumdayız. Aynı şehirler arasında gidip geiyoruz. :mrgreen:
Hazırlıkta temel ingilizce dersler oluyor (listening speaking reading/writing) yıl içindeki sınavdaki başarına göre sınıflara yerleştiriliyorsun. Ben hazırlıktayken yıl sonunda final sınavı olarak belli bir konuda sunum yaptırmışlardı. Hazırlığın sonunda avrupa genelinde geçeri önemli bir sertifika veriliyor. 1. sınıfta da ingilizce dersi veriliyor. Bölümde bazı hocalar yeni teknolojiyi takip ederek en güncel dersleri veriyor bazıları üstüne koymadan her yıl aynı dersi anlatıyor. Eğitim içeriği olarak ben hintli üniversitelere benzetiyorum (bu çıkarımı dersleri ingilizce olarak çalışırken bulduğum kaynakların hintli hocalardan olmasına bağlıyorum). Istersen erasmus progamıyla yurtdışına da çıkabiliyorsun.Yok hayır çalışmamazlık yapmam. Özellikle eğitimi iyi üniversite arıyorum. Öncelikle bu sektör için ingilizce olmazsa olmazı. İngilizcem için iyi diyemem. SDÜ'de hazırlık var sanırım. Bu hazırlık ne kadar etkili oluyor? Olumsuz yönleri mutlaka vardır. Genel olarak baktığımızda üniversiteden menunmusunuz yoksa şikayetçi mi?