Suikasta El Kaide yalanlaması

mila12

Dekan
Emektar
Katılım
5 Kasım 2007
Mesajlar
9,864
Reaksiyon puanı
255
Puanları
83
Pakistan hükümeti tarafından, Benazir Butto suikasti ile suçlanan El Kaide liderlerinden Beytullah Mehsud, olayla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını açıkladı.

Mehsud'un sözcüsü Mevlana Ömer telefonla yaptığı açıklamada, "Beytullah Mehsud'un bu saldırıyla bir ilgisi yoktur. Bu tümüyle Pakistan hükümetinin, ordu ve istihbarat ajanslarının bir komplosudur" dedi.


Pakistan'ın, yer yer aşiret güçlerinin kontrolünde bulunan Veziristan bölgesinden aradığını söyleyen Sözcü Ömer, "Bir kadına saldırmak aşiret gelenek ve göreneklerine aykırıdır" diye konuştu.


Pakistan hükümeti tarafından, Butto'nun ölümünün ardından Mehsud ile bir militan arasında Butto suikastine dair geçtiği iddia edilen konuşmanın "düzmece" olduğunu belirten Ömer ayrıca, Mehsud'un Butto'nun ölümünden üzüntü duyduğunu belirtti.

Bu arada suikastte bazı muammaların bulunduğunu belirten Mevlana Ömer, militanların güvenlik kordonunu yararak Butto'nun yakınına kadar sızabilmesinin "imkansız" olduğunu ileri sürdü. Sözcü Ömer, "Benazir, sadece Pakistan'ın değil, şöhret sahibi uluslararası bir liderdi. Ölümünden duyduğumuz şok ve derin acıyı ifade ediyoruz" dedi.

İşleri Bakanlığı Sözcüsü Cavid İkbal Çima, ellerinde suikastın arkasında El Kaide lideri Beytullah Mahsud'un olduğunu gösteren istihbarat mesajları bulunduğunu, Mahsud'un suikast nedeniyle yandaşlarını kutladığını söylemişti.

Kaynak:http://haber.mynet.com/sayfali/dis-haber/Suikasta-El-Kaide-yalanlamasi/29Aralik2007/N119866/0

 

Berkin Bozdoğan

Profesör
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Ha el kaide, ha kol kaide, ha el büst... Sonuçta önemli birisi öldürüldü ve istihbarat çuvalladı; hem de battal boy çuvalladı. Ya da kasten bakmadılar, o da mümkün. Örneğin bizde de istihbaratın uyuduğu veya kasten uyutulduğu vakalar var. Faili malum ama nedense bulunamıyor bir türlü.

Kadına saldırmak aşiret geleneklerine aykırı açıklamasına da gülemiyorum bile. Hadi güleyim sizin için: :)
 

armess

Asistan
Katılım
14 Aralık 2007
Mesajlar
225
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
**el kaide yada talabani ikisinden biri ...
tutup da ben vurdum demiyecek
aslında butto pakistana gelmeden önce açıklama yapmışlardı gelirse bi suikast düzenleriz diye...
dedikleri de oldu zaten ...**
 
Üst