- Reaksiyon puanı
- 4,723
Dostlar can kardeşlerim şuan durumunuz nasıl, nasıl hissediyorsunuz?
Ortalarda dolanıp duruyorum sen nasılsın abi ?Dostlar can kardeşlerim şuan durumunuz nasıl, nasıl hissediyorsunuz?
Çok şükür kardeşim ?Normal hocam, siz nasılsınız? İyisinizdir inşallah.
Orta şekerli kardeşim biraz hüzün biraz mutluluk geçinip gidiyoruz sadece şu borçlar bitsin artık 16 ay kaldıOrtalarda dolanıp duruyorum sen nasılsın abi ?
Gelecek kaygısı ve küçük borççuklar aklıma gelmeden iyi gibiDostlar can kardeşlerim şuan durumunuz nasıl, nasıl hissediyorsunuz?
Gece saat 00:30'da mı?Ortalarda dolanıp duruyorum sen nasılsın abi ?
Adam gece 3'te buralarda ohoo ne diyorsun.Gece saat 00:30'da mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Şu anda forumda normal bir şekilde geziyorum. Şimdi uyuyacağım.
5 ?Adam gece 3'te buralarda ohoo ne diyorsun.
Ruh halim ortalarda yani yoksa Half Life oynuyorum ?Gece saat 00:30'da mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Şu anda forumda normal bir şekilde geziyorum. Şimdi uyuyacağım.
o_o böyleDostlar can kardeşlerim şuan durumunuz nasıl, nasıl hissediyorsunuz?
Devlet bir faiz indirimi ya da konuta teşvik yapmazsa 15 milyon insan ekmeksiz kalacak vallahi faizlerinin acilen fiyatların artması lazım sosyal konut olayı lazım 069 faiz geldi ama düştükleri bütün faizi gene mütahitden alıyorlar kampanya katılım bedeli şeklinde bu yüzden de kimse kullandırtamıyor o krediye katılım bedelleri çok yüksek şöyle bir kiralar 20 25.000 ev fiyatları da 4 5 milyona ortalama kalsa Ankara'da inşaatçıyı kurtarır yoksa adam iki milyonluk ev alacağına gidiyor faize yatırıyor aylık 50 milyar getiriyor beş 10 TL kiraya tamah etmiyorVallahi biraz canımız sıkkın kardeşim ya konut fiyatları yeteri kadar artmıyor depremden sonra çimento ve hazır beton maliyetleri uçtu çoğu mütahit şirket ya da şahıs inşaata başlayacak fiyatlar düşük kaldığı için başlayamıyor şu an piyasadaki stok bitsin %200 %300 artış bekliyoruz bakalım kiralarda çok düşük iki milyonluk dairenin kira getirisi 6000 7000 TL mevduat faizine yatırsa müşteri 40 50 milyar para kazanıyor konut almıyor faizlerin düşmesi lazım ev satış ve kiraların artması lazım bu şekilde giderse sektör zor durumda Türkiye'de 15 milyon insan inşaattan ekmek yiyor acilen kiraların ve ev satış fiyatlarının artması lazım vallahi kimse projeye başlayamıyor geçen hafta 450 $ maliyet vardı şu an net hesap çıkmadı mühendis yapmadı ama tahminimce 550 $ maliyet oldu