eminn1mehmet
Öğrenci
Herkese hayırlı geceler
Şuan saat 1:18 Yağmurlu bir Ankara gecesinde yatağımda uzanırken hayatımın garip bir yönde ilerlediğinin farkına vardım. 21 Yaşındayım ve 1 sene önce okulum bitti. Kırıkkale üniversitesinde Mobilya dekorasyon bölümü okudum ama hiçbir işime yaramadı, yaramayacakta... Çok fazla konuyu da uzatmadan olaya dalmak istiyorum. Üniversite zamanlarımda n11den tanesi 3 liraya fermuarlı kulaklık satın alıp onları letgodan 10 liraya satardım cebime 3-5 kuruş para kalsın hem de ticareti ufaktan öğreneyim diye. Kimi zaman olurdu ki 5 kuruş para olmazdı cebimde, dolabın çekmesine bakardım 2-3 tane fermuarlı kulaklık var onlarin tanesini 5 liradan letgoya yükleyip alıcı bulduğumda teslim etmek için 2 kilometre yol yürüdüm sırf okula giderken dolmuş param çıksın diye. Zaman geçti biraz para biriktirdim 300-400₺ civarında. Bir gün internette geziyorum bir ayakkabı sayfası çıktı karşıma. Replika ayakkabıları toptan fiyatına satıyordu. Baktım 8 tane CAT bot 380₺ dedim hemen alayım tanesini 70den satsam güzel para bırakır cebime. Ayakkabıları satan eleman istanbulda olduğunu, yalnızca havale aldıktan sonra gonderebilecegini söyledi. Neyse tamam dedim yolladım 380₺'yi adam bir anda hayalet oldu uçtu
ilk ticaret kazığımi oradan yedim. Neyse eyvallah dedik devam ettik okul bitti evimize geldik sap sap geziyoruz. Ben e-ticaretle uğraşmak isteyen ve bu işleri seven birisiyim. Bundan 8 ay önce internette saat satmaya başlamıştım. Istanbuldan çakma rolex, hublot vs. saatleri getirip Türkiye geneli kapıda ödemeli satıyordum ve bir süreliğine de olsa(1 ay) güzel paralar kazandım. Ta ki 4 ay önce bir şikayet üzerine polisler evime baskına gelene kadar
Elimdeki bütün saatlere el koydular, üzerine birde kaçakçılıktan mahkemelik oldum. Eylülde duruşmam var. Normalde bilen bilir sahte bir ürüne fatura kesilmez ama ben bunun yasak olduğunu bile bilmediğim için fatura kesip müşteriye gönderiyordum 
Zaman geçti İşler kesata bindi, günde 20 kargo çıkaran ben artık 3 taneyi zor çıkarır oldum. Ulustan 15-30₺ arası toptan saat alıp internette satmaya çalıştım onlar da satılmadı yarısı elimde kaldı duruyor hala. Dedim bu böyle olmayacak, bir şekilde tutunmak lazım. Bir risk alıp Youtube'a girmek istiyorum. Elimde 2 bin lira nakit param var ama Fotoğraf makinesi, eski bilgisayarım vs. Sattığım zaman yaklaşık 7k civarı olacak. Asıl sorun şu ki bunu aileme nasıl açıklayacağım? Babama" Ben youtuber olacağım oyun kanalı açıp video çekeceğim" demek zor geliyor
) özellikle benim oyun oynamamdan nefret eden babama bunu söylemek çook daha zor. Bunu onlara nasıl açıklayabilirim? Ne diyebilirim sizce? Artık hayatımi bu yönde idame etmek istiyorum. Sizce kötü bir tercih mi? Düzenli yaparsam beni gerçekten kurtarır mı? Buraya kadar okuyanlar varsa teşekkür ederim
iyi forumlar.

Zaman geçti İşler kesata bindi, günde 20 kargo çıkaran ben artık 3 taneyi zor çıkarır oldum. Ulustan 15-30₺ arası toptan saat alıp internette satmaya çalıştım onlar da satılmadı yarısı elimde kaldı duruyor hala. Dedim bu böyle olmayacak, bir şekilde tutunmak lazım. Bir risk alıp Youtube'a girmek istiyorum. Elimde 2 bin lira nakit param var ama Fotoğraf makinesi, eski bilgisayarım vs. Sattığım zaman yaklaşık 7k civarı olacak. Asıl sorun şu ki bunu aileme nasıl açıklayacağım? Babama" Ben youtuber olacağım oyun kanalı açıp video çekeceğim" demek zor geliyor