Fingolfin Ladislao
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 6,380
Buna gereksiz kar kısması denir mi bilmiyorum ama çok saçma şeyler olabiliyor. Mesela uygun fiyatlı bir telefon için (Iphone 9 ya da Iphone se2 ne derseniz) 4.7" ekran belirliyorlar ve ekran küçük olduğundan PPİ oranı da düşük olacak (PPİ oranının düşük olacağını herkes biliyor XR ve 11 de bile düşüktü). Iphone 11 pro max şu an 11.600 tl ve bataryası 3969 mAh bu gayet yeterli ama, hani 31 mAh de kesilmez bence. Iphone 11 şu an 7.100 tl ve 828x1792 piksel çözünürlüğü var ayrıca 324 PPİ (Yani bence bu da bir kısma) burada bu telefonlar kötü demiyorum aksine çok al benili ve çok beğendiğim telefonlar. Ama Apple marka olarak biraz para üzerine kurulmuş gibi geliyor bana. Yani benim demek istediğim Steve Jobs sonrası Apple. Steve Jobs varken yani o ölmemişken Apple diğer firmalara yön veren, ve gerçekten en değerli şirket idi. Şu an da Dünyanın en değerli (En çok para eden) şirketi. Steve Jobs varken Apple için önemli işlere imza atmak önemli idi. Çünkü Steve Jobs için önemli işlere imza atmak önemli idi. Ama özellikle de bana Steve Jobs sonraki Apple döneminde en çok para üzerine kurulmuş olduğu zaman bu zamanlar yani Tim Cook zamanları gibi geliyor (Bir sürü insan bana çok kötü tepki gösterecek büyük ihtimalle). Ama Steve Jobs olsa idi telefonlarında küçük ekran, düşük PPİ oranı ve düşük çözünürlüğe izin verir miydi? Hayır tam tersi o herkes 7000 tl bandında 2k+ (1440x3120) çözünürlük kullanıyorsa o 4k çözünürlük kullanırdı buna eminim. Steve Jobs olsa idi 11 pro max (Amiral gemisinde) de 4000 mAh yerine 31 mAh kesip 3969 mAh mi yapardı? Hayır o rakibinde atıyorum s20 ultra da 5000 mAh varsa o 5500 mAh yapardı buna da eminim. Steve Jobs olsa idi ki keşke olsaydı Iphone 7 Türkiye de 3.074 tl mi olurdu? Hayır kesinlikle olmazdı ister dolar 7 tl olsun ister vergiler çok olsun buna da eminim. Iphone XR 5730 tl ama 2942 mAh bataryası var, 6.1" boyutunda IPS LCD paneli var ve 11 ile aynı çözünürlüğü kullanıyor ayrıca 324 PPİ. Şimdi "XR'ın ekranını kullanmayanlar eleştiriyor bir şey bilmiyorlar." diyenler olacaktır zaten bunu dediğim bir çok yerde bunu duydum e tabii ki iyi olur küçücük ekranda 324 PPİ olsa ne olur. Ama sizce Steve Jobs olsa idi XR'ın ekranı 828x1792 çözünürlükte mi olurdu, HAYIR tabii ki olmazdı, XR'ın ekranı IPS LCD mi olurdu? HAYIR. Steve Jobs olsa idi XR'ın ekranı 2k+ çözünürlükte en az 500 PPİ ve Oled olurdu en çok da buna eminim. Bence Steve Jobs olmadan Apple, Tim Cook geldiğinden beri biraz olsun para üzerine kurulu. Eskiden Iphone telefonlar o kadar al beniliydi ki. Artık hala al benili ama bir albenisi var. Iphone 11 serisinin albenisi en iyi video çeken telefon olması. Başka? Steve Jobs olsa idi 11 serisi bence en iyi ekranlı telefon olurdu, en uzun pil ömrüne sahip telefon olurdu (Yani sadece bir tane al benisi olmazdı). Bence Steve Jobs 24 Ağustos 2011 de Apple CEO'luğunu bıraktığından beri Apple sadece Dünyanın en değerli (En çok para eden) 1.38 trilyon dolarlık şirketi. 11'i XS'e tercih edecek kişi sayısı pek yok. Çünkü 11 XS'in çıkıntılı hatta ekranı kısılmış hali. Sizce Steve Jobs olsa idi bir kaç senedir Apple telefonlarda bir öncekinin çıkıntılı halini mi görürdük?...