Statlarda artık 19 Mayıs yok

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan XuSeR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
utanmazlık ve aymazlıktan başka birşey değil
allah aşkına birisi bana söylesin 19 Mayıs çalışmaları dersleri nasıl etkiler zaten okulun son zamanlarına geliyor herkes salıyor kendini ve size rahat batıyor lise de nasıl olsa kalma yok illaki geçiyorsun dersleri bahane etmeyin hiç .. size çalışmak zor geliyor sizlerin işi tembellik herkes neden masa başı ister askerlikten dert yanar çünkü bir yerleri yer görmeyince rahat etmez bu ülke 19 mayısta derslere giremiyoruz diyenlerle kurulmadı o zaman ne ders vardı ne okul şimdi siz varsanız 19 Mayısa dua edin ve daha fazla saçmalamayın

Daha önce bir stadyuma gidip bir tören izlemişliğin var mı acaba?

Ankara dışındaki stadyumlarda tören olmayacak ama Gençlik Bayramı tüm okullarda tüm coşkusuyla kutlanmaya devam edilecek. Birileri sana 19 Mayıs törenleri yapılmayacak demiş galiba.

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Yerinde bir karar olmuş, Stadyumlarda öğrencilere hiçbirşey öğretilmeden hayattan bezdirileceğine okullarda günün anlam ve önemini öğreten sunumlar yapılması daha iyi. Ayrıca Atatürk'ü unutturmaya çalışılıyor diyen arkadaşlarıda anlamıyorum, siz stadyumda o kadar sıcağın altında şarkı söyleyerek mi Atatürk'ü hatırlıyorsunuz?

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
19 Mayıs 23 Nisan 29 Ekim bunlar ülkemiz için önemli günler
Tüm ülke olarak coşkuyla kutlamamız gerek...
7 den 77 ye herkes birlik beraberlik içinde bir bayram havasında kutlamalı bu günleri...

AMA NASIL?

Çağdaş modern bir şekilde bir bayram havasında mı?
Yoksa YÖNETMELİKLERLE belirlenmiş KOMUNİST REJİMLERDEKİ SOĞUK STANDART KUTLAMALAR TARZIYLA mı?

Şu an bu bayramlar NE YAZIK Kİ Halkın değil DEVLETİN bayramı halinde yapılıyor...
Kimse kusura bakmasın halk 23 Nisan, 19 Mayıs geliyor diye HEYECANLANMIYOR!

Bizdeki kutlamalar ÇİN, RUSYA, KUZEY KORE ve DİKTATÖRLÜKLE yönetilen rejimlerdeki kutlamaları andırıyor...

Olayın ikinci kısmı ise yukarıda bir çok arkadaş bahsetmiş...
Ben de Lisede 19 Mayıs kutlamaları için aylar önceden okulla ilişiği kesilenlerdendim!
Her gün millet okula giderken biz bütün liselerden belli sayıda öğrencinin katılımı ile kapalı spor salonuna gider günümüzü orada geçirirdik...

Her sene STANDART yapılan bazı hareketleri öğrenirdik!
Bir birimizin üzerine çıkar, bir birimizi ezer, bir birimizin üzerine düşerdik...
2-3 Beden eğitimi hocası sürekli fırça çekip dururdu!

Gösteri kusursuz olmalıydı!

Bu arada gösteri HALK için değil
PROTOKOL için kusursuz olmalıydı!

Çok iyi hatırlarım 19 Mayıs bitti
Okula döndüm...
Bir bayan hocamız Hamile olduğu için izne ayrılmıştı...
Yerine gelen hoca sınıfta beni görünce sen kimsin dedi ben de durumu açıkladım...
Ben seni tanımıyorum çık sınıftan dedi beni dersten kovdu...
O anki kafa tabi ders alınmayınca canıma minnet diyorsun :D
Ama böyle saçmalık olur mu?

Bu arada ben liseye köyden servis ile geliş gidiş yapıyordum...
Köy ilçeye 7 km uzaklıkta...

Gösteri için antrenmanlar bazen geç saatlere kadar sürüyordu!
ve ekip olarak yapıldığı için kimseye izin vermiyorlardı...
Kaç kez servisi kaçırıp karanlıkta köye yaya olarak ben gittim...
İnanın o yolda karanlıkta yolun kenarında o şekilde yürürken emin olun vatan sevginiz artmıyor!

Son olarak şunu diyorum bazı şeyleri TABULAŞTIRMAYIN...
İyiyi güzeli bulmak için uğraşalım...
sürekli statükonun taraftarı olursak gelişim nasıl olacak?

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Daha önce bir stadyuma gidip bir tören izlemişliğin var mı acaba?

Ankara dışındaki stadyumlarda tören olmayacak ama Gençlik Bayramı tüm okullarda tüm coşkusuyla kutlanmaya devam edilecek. Birileri sana 19 Mayıs törenleri yapılmayacak demiş galiba.

bunun stadyumda tören izlemekle yada izlemekle ne alakası var ''tüm okullarda tüm coşkusuyla kutlanmaya devam edilecek'' demişsin yok ya okul yönetimleri de öyle diyordu .. o zaman okulda yapılacaksa ve tüm coşkuyla yapılacaksa bu coşkunun içinde öğrenciler olmayacak mı yine görevli öğrenciler olmayacaklar mı bu görevler için yine aylarca çalışma yapmayacaklar mı eee o zaman derslerden geri kalmayacaklar mı bi anda sildin süpürdün çeliştin yani emin ol ben törenlerede gençlik yürüşlerine de katılıyorum merak etme bu kadar sana laf anlatmaya çalışıyorsam boşuna değildir

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Bence referanduma götürelim bu konuyu hatta şu an sdn bir ankette koyabilir ız bakalım sonuçlar ne çıkacak sonuçta demokrasi denilen şey gücünü halktan almıyormu .

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
çok yerinde bir karar 1 saat boyunca protokolde 5-10 kişiye gösteri yapacam diye öğrencilerin bir yerlerini yırtması hoş bir şey değil :) hemde 1 ay kadar hazırlanma adı altında derslerden uzak kalacak şekilde :) etrafımda bu işi gerçekten seven birini görmedim ha dersten kaçmaya her daim hazır olan tayfa bile 1 hafta sonra pişman oluyordu öyle bir eziyet :D zaten mayıs bitiyordu bu sefer 23 nisan çalışması hooop öğrenci gene derste yok :D keşke memleketin tamamında uygulansaymış

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Herkes vatan icin gerektiginde dedelerimiz gibi canini seve seve verir. Hic bir Turk genci kutlama adi altinda tayt giydirilip dans ettirilmemeli. Yeri gelmisken bunu siddetle kiniyorum. Bence soyle birsey olabilir Amerikada yanlis hatirlamiyorsam okullar arasinda cok guzel ve cekismeli gecen spor musabakalari yapiliyor. bizde atiyorum 19 mayis gunune final denk gelecek sekilde okullar arasi 19 mayis olimpiyatlari yapilabilir. Futbol , basketbol , masa tenisi gibi dallarda okullar yarisabilir.

Bu sogukta, karda , kisda cocuklari , gencleri disarda saatlerce tutup hasta etmek cok mantiksiz. bu tur seyleri sadece cin ve koreliler yapiyor.

Deadpool™

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iyi olmuş biz çektik çilesini şimdiki bebeler çekmesin.. (k.bakmayın sizler kadar uzun yazamadım)

mortality

Doçent
Reaksiyon puanı
9
40 yıl öncesinin gençliği ile bugünün gençliğinin noktasından virgülüne kadar aynen yaptığı yegâne şey 19 Mayıs kutlamaları olmalı. Mayıs ayını başından sonuna eğitim ve öğretim amaçları dışına çıkartan garip bir ritüel. Beden eğitimi öğretmenlerinin bütün kontrolü ele aldığı, diğer öğretmenlerin mecburen anlayış gösterdiği bir eğitim ve öğretim boşluğu. Neden? Herkes 19 Mayıs provaları ile meşgul. 1930'ların İtalya'sında kalan faşist gençlik eğitimi uygulamalarını, olduğu gibi tekrarlamak için.
19 Mayıs kutlamaları 1932'nin faşist İtalya'sından alınma.

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Ne bileyim ilginç bir yasaklama. Tabiki herkes kendince bir yorumlar yapacak kendi sevdiklerince. Yani birisi taytı sevmez iyi olmuş der , birisi o 19 Mayıs çoşkusunu sever çocuguyla her zaman gider kötü olmuş. Bende 81 il ve diğer ilçelerin 19 Mayıs için aldığı o kadar paranın şimdi nereye gideceğini hesap ediyorum ?

Kim ne tablo gösterirse göstersin ekonomik olarak çok kötüye gidiyoruz. Birileri çıkıp derki kardeşim ülkeler batıyor bize bişey olmadı sen kafanı yorma diye. Ne yazık ki kriz patlayana kadar o ülkedeki insanlar aynı bu kelimeleri söylüyorlardı. Ne diyeyim hükümetin ve devletin politakasının sonunda iyi bir yerlere varmasını temenni ediyorum. Ama şu şartlarda ayağımız bir takılırsa Afrikalı insanlar bile poposuyla güler.

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
birseylere muhalefet olmak, insanlara bazen haz verir. oyuzden dikkate alinmasalarda olur bazen.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Genelge olarak da Öğrenciler soğuk zamanlarda üşüyor vs vs diyorlar. Bırakın Allah aşkına kimi neyle kandırıyorsunuz. Tamam yaptınız bir değişiklik gerekçe bu olmamalı. Şimdi diyorlar üşüyorlar diye konuşuyorlar ama ilk öğretime gidecek olan öğrencileri şubat ayında umreye götürme peşindeler. Buna kabul oluyor da 19 Mayıs'a mı laf çıkıyor. Lütfen arkadaşlar bu bir mazeret değil.

Bende gidip stadyumda hazırlandım ve o stadyumlarda yaptığımız gösterilere de çalışmak zevkliydi zor dahi olsa. Orada o amaç için yürümek kalıcı bir durumdu. İşi çok abartıyosunuz.

noname82

Asistan
Reaksiyon puanı
8
gerçekten İSTEYEREK gidip kutlama yapan öğrencilere öğretmenleri yardımcı olsun..

"ülke elden gidiyor" diye yaygara koparanlar dahil kaç kişi gidecek merak ediyorum..

15-20 yıl etti.. hala o eziyet aklımda..
çocuktuk 23 nisan
gençtik 19 mayıs..

bizim için bir de bunlar.. düşünün.. eziyeti çeken bizdik.. ne için.. protokol için..
ne şekilde.. askeri yürüyüş gibi hiç bir çocuğun veya gencin tınında olmayan mutlak baskıyı hissettirecek şekilde..

musti1962

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Geçen sene 19 Mayıs kutlamaları için seçilen Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencisi oğlum ve arkadaşları tam 2,5 ay prova çalışmaları nedeniyle derslere giremediler.Veliler olarak durumu sorguladığımızda eksikliğin telafi edileceği söylendi ama gösteriler sonunda tam bir hayal kırıklığı yaşandı.Bırakın ders telafisini çocukları imtahanlarda eksik oldukları hatta hiç göremedikleri ,dinleyemedikleri bölümlerden imtihanlara soktular.Ve sonuç tabiki tam fiyasko ve o öğrencilerin sene sonuna kadar derslerini kurtarabilmek için
canları çıktı.Şimdi bunları yaşamayan bilmeyen bazı arkadaşların yaptığı yorumları sene sonuna kadar o stresi yaşamış bir baba olarak üzülerek izliyorum.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
öğrenciler umre götürecekler ozaman o öğrenciler derslerindekalmıyor sıcağın altında kalmıyor da 19 mayıs kutlamalarında derslerden kalıyormuşlar hedef 2023

cumhuriyetimizin kuruluşu 1923 onuda bize unuturturlar hedef 2023 yeni bir ........... cumhuriyeti kurarlar amac atatürk ü ve atatürk düşünceliğini unuturmak

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Şimdi aklıma geldi tören yürüyüşünde olacaktık...

Askeri düzen rap rap rap protokolün önünden geçecektik!

Mantığı nedir bilmiyorum? Öğrenciler Asker gibi yürüyünce bu KUTLAMA mı oluyor?
CUMHURİYETİ sevmek mi oluyor?
ATATÜRK'ü hatırlamak mı oluyor?

Neyse bir gün önceden hocamız dedi yarın sabah şu saatte gelin SİYAH AYAKKABI giyin!
Ayakkabılarınız boyalı olacak pırıl pırıl olacak!

Benim ayakkabılarım kahverengiydi...
Ben sırf bu tören için ayakkabı alamadım...
Siyaha boyamak istedim alabula bir şey oldu :D

Neyse ertesi gün tören alanına gittik...
Alan toz olmasın diye itfaiye alanı suladı...
Biz gafil avlandık :D ayakkabılar oldu toz çamur su :D
Silecek oldum alttan kahverengi çıktı tekrar :D

O gün hem hocadan fırça yedim...
Hem de milletin dalga malzemesi oldum...

Allah'tan benim durumum aşağıdaki gibi değildi...
Ama kim bilir bu ülkede daha ne durumlar var...

yirtikk1.jpg

xxakadir

Asistan
Reaksiyon puanı
0
19 Mayıs Töreni adı altında yaklaşık 3,5 ay boyunca okulun gerek bahçesinde gerekse stadyumda o cehennemi aratmayan Antep sıcağında çektiğimiz eziyetin..
Çin İşkencesinin ne haddi vardı ne de hududu.
Bu yüzenden bozulan; ders, hayat, uyku.. düzeni yıl sonunda bana 7 zayıfa mal olmak yanında bugün bile hatırlamak istemediğim ruhsal çöküntüler ve ve gençlik streslerine neden olmuştu.

Bu tip kutlamaların örnekleri ya Doğu Bloku -ki kalmadı- ya teokratik ülkelerin liderlerini kutsama-bağlılık gösterileri şeklinde olmaktaydı.
Saddam Hüseyin, Hafız Esed, Muammer Kaddafi, Kuzey Kore liderlerinin yaşamlarına ve ülkelerindeki uygulamalara bir bakmak bile kafi...

Bu kutlamaları "Vatan-Millet-Sakarya" ve ya Atatürkçülükle ilişkilendirmek bence üzerinde biraz daha düşünülmesi gereken bir konu.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Yazık ya, öğrencilerimiz okulunda ne çözülemeyen matematik denklemleriyle uğraşırken, maddenin yapı taşlarını bulmaya çalışırken, ne romanlar, hikâyeler yazmaya çalışırken sen alıp gideceksin stada 19 Mayıs kutlatacaksın. Yapılır mı, olacak iş mi?

mortality

Doçent
Reaksiyon puanı
9
öğrenciler umre götürecekler ozaman o öğrenciler derslerindekalmıyor sıcağın altında kalmıyor da 19 mayıs kutlamalarında derslerden kalıyormuşlar hedef 2023

cumhuriyetimizin kuruluşu 1923 onuda bize unuturturlar hedef 2023 yeni bir ........... cumhuriyeti kurarlar amac atatürk ü ve atatürk düşünceliğini unuturmak

Bak Diyanet İşleri Başkanı ne güzel cevap vermiş sana:

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, sömestrde Umre önerisine karşı çıkanları eleştirerek, “Bu dostlarımızın yarı yıl tatillerinde Vatikan’a ne kadar öğrenci turu düzenlendiğini izlemelerini tavsiye ederim”

tun@h@n

Doçent
Reaksiyon puanı
6
yerinde bir karar.imkanı olan herkes doktor raporu uydurarak provalarda katılmamak isterdi. bayramsa bayram gibi kutlansın,illa böyle kutlanacak diye öğrencilere,kendi gençlik bayramlarında eziyet edilmesi akla,mantığa aykırıydı zaten.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61

bu haber üzerine yapılacak en saçma yorumu yapmışsın tebrikler :D

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Türkiye' kaç milyon öğrenci var bilmem ama hepsine tek tek sorun, 19 Mayıs Kutlamalarında yer almak ister misiniz diye.Kaç kişi içten evet der ki.Ve hangi birimiz lisede seçmelerden kaçmak için planlar yapmadık ki.Yerinde bir karar bence.

fergan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
zaten çok saçma bi şey stadlarda bu tarz gösteriler.komünist ülkeler gibi kutlamalar yapıyoruz.
bakın hangi ülkeler hala bu tarzda kutlamalar yapıyor ???

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
ayrıca bölüm moderatörü nasıl olurda böyle seviyesizc bir yorumun yayınlanmasına izin veriyor anlayabilmiş değilim .

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Öğrenciler açısından iyi birşey ama bu böyle mi olmalıydı?

Fearlees

Doçent
Reaksiyon puanı
1
utanmazlık ve aymazlıktan başka birşey değil
allah aşkına birisi bana söylesin 19 Mayıs çalışmaları dersleri nasıl etkiler zaten okulun son zamanlarına geliyor herkes salıyor kendini ve size rahat batıyor lise de nasıl olsa kalma yok illaki geçiyorsun dersleri bahane etmeyin hiç .. size çalışmak zor geliyor sizlerin işi tembellik herkes neden masa başı ister askerlikten dert yanar çünkü bir yerleri yer görmeyince rahat etmez bu ülke 19 mayısta derslere giremiyoruz diyenlerle kurulmadı o zaman ne ders vardı ne okul şimdi siz varsanız 19 Mayısa dua edin ve daha fazla saçmalamayın
Kalma yokmuymuş lisede,öğrendiğim iyi oldu gerçekten(...!)ayrıca mayıs yazarken bile okadar dikkat ediyorsun ALLAH yazarkende biraz dikkat edelim lütfen...

ayrıca bölüm moderatörü nasıl olurda böyle seviyesizc bir yorumun yayınlanmasına izin veriyor anlayabilmiş değilim .
Fazlasıyla haklısın...

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bu haberi her okuduğumda gençler için seviniyorum. Bende 19 mayısta o gösterilere aylarca hazırlanmak zorunda kaldım. Karara karşı çıkanlar eminim 19 mayısı sadece izleyen kişilerdir. Bu işkenceyi sadece çeken bilir.

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bu haberi her okuduğumda gençler için seviniyorum. Bende 19 mayısta o gösterilere aylarca hazırlanmak zorunda kaldım. Karara karşı çıkanlar eminim 19 mayısı sadece izleyen kişilerdir. Bu işkenceyi sadece çeken bilir.

Aynen öyle üstat okullarda anılması yeter bence lisede bu gösteriler yüzünden karnesine zayıf getiren çok öğrenci vardı bizim okulda ayrıca ders saatlerinde pravo yapılıyodu ders işliyemıyoduk kutlansın ama abartılması gerekmıyor bence

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Pardon ama müslüman bir ülkede müslüman çocukların umreye gitmesinde ne sakınca var ALLAH aşkına biri bana anlatsın .Yoksa yine irtica mı geliyor diye yaygarami koparacaksiniz . Millet siz ve sizin gibi modern çöplükleri tarihin tozlu sayfalarina tekmelemeye başladı . Millete rağmen milletin kanını gırtlağına kadar emeğiniz yeter.Ayrıca kimse çocuklarını umreye götürür ken yapı çıplak giydirip soğuk altında hasta etmiyor .