Statlarda artık 19 Mayıs yok

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan XuSeR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Ayrıca Umre ve 19 mayıs kutlamalarını aynı şey gibi gösteren zihniyet ın aklımdan şüphe duyarım.

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
19 Mayıs'da salak saçma kıyafetler giyip bir kule gibi bir şeye tırmandığımızı çok iyi hatırlıyorum.Düşüp kolumuzu bacağımızı kırsaydık merak ediyorum bize ne kadar sahip çıkılacaktı.Bugünkü aklım olsa hiç bir öğretmen gücü bunları yaptıramazdı.Çok yerinde bir karar olmuş.Gençlerin böle salak saçma şeyler giyip acayip şeyler yapmasını kaldırılmasını başka yöne çeken arkadaşları da ayrıca tebrik ederim.

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
Karar aslında eksik bir karar liseliler bu gösterileri hazırlamasın gösteriyi izlesin eğlensin,gösteriyi dans okullarındaki öğrenciler hazırlasın ve yine statlarda şovlarını yapsınlar derim.

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ne bileyim ilginç bir yasaklama. Tabiki herkes kendince bir yorumlar yapacak kendi sevdiklerince. Yani birisi taytı sevmez iyi olmuş der , birisi o 19 Mayıs çoşkusunu sever çocuguyla her zaman gider kötü olmuş. Bende 81 il ve diğer ilçelerin 19 Mayıs için aldığı o kadar paranın şimdi nereye gideceğini hesap ediyorum ?

Kim ne tablo gösterirse göstersin ekonomik olarak çok kötüye gidiyoruz. Birileri çıkıp derki kardeşim ülkeler batıyor bize bişey olmadı sen kafanı yorma diye. Ne yazık ki kriz patlayana kadar o ülkedeki insanlar aynı bu kelimeleri söylüyorlardı. Ne diyeyim hükümetin ve devletin politakasının sonunda iyi bir yerlere varmasını temenni ediyorum. Ama şu şartlarda ayağımız bir takılırsa Afrikalı insanlar bile poposuyla güler.

Ah be Mta, Ekonomisi kotuye gitmeyen ulkemi var su anda. butun ulkelerin ekonomileri batiyor. Bence dunya soyle bir dibi gorecek, haliyle bizde digerleri gibi dibi gorecegiz gibime geliyor.

Bu arada belediyelere gercekten 19 mayis icin odeme yapiliyor mu ? Eminmisin ?

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
[MENTION=37930]limerick[/MENTION] belediye yolda ki taşı kaldırırken bile devletten destek alıyor :D Yoksa kendi idarelerini sağlayabilselerdi ohooo :D Bu ülke kral olurdu valla :)

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
@limerick belediye yolda ki taşı kaldırırken bile devletten destek alıyor :D Yoksa kendi idarelerini sağlayabilselerdi ohooo :D Bu ülke kral olurdu valla :)

yoldaki iki tasi kaldirmak icin devletten para aldigini biliyordum. fakat 19 mayis icin ayri odenek aldiklarini yeni ogrenmis oldum.

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Çok fazla konuşup dillendirmeye gerek yok. 19 Mayıs kutlanmayacak denilmiyor sadece gençler stada götürülüp güya eğlence adı altında ne olduğu pek de belli olmayan kıyafetler arasında birbirlerinden kule oluşturmaya çalışmayacak, ne olduğunu kendisinin de tam anlayamadığı bir dizi hareket dizisini yapamadığı için azar işitmeyecek ve daha bir sürü şey.

Bir de bunlar yani çocukların hareket yapması stada gitmeleri falan ise eğer onlara Atatürk'ü hatırlatan veya bize yazık o zaman bize. O kadar mı yani ? stada gitti Atatürk'ü hatırladı gitmedi unuttu. Eğer böyle hatırlayacaksa hatırlamasın zaten.

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Bu hareketler yerine 19 Mayıs Olimpiyatları düzenlesinler daha iyi olur. Hatta tutulursa belki yurt dışına pazarlarız. Onun dışında çok saçma olur :)

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Yorumları okuduktan sonra hak vermeye başladım sizlere arkadaşlar. Ben bu kadar kötü 19 mayıs çekmediğim için kendi tarafımca eleştirdim konuyu ve yanlış geldi. Ama görüyorum ki baya kötü ve zorlamayla 19 mayısa hazırlık yapanlar varmış. Siz de haklısınız.

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Konuya yazdığım cevap yayınlanmamış herhalde gerekçesi siyasi oluşu.Doğrudur ama zaten konu siyasi neden açılmış anlayamadım.
Eğer bir ülkede 15 senelik bir zaman diliminde ufacık çocuklar yaşları kocaman edilip asılmışsa kalanları katledilmiş veya mahpuslarda çürütülmüşse
Bir ülkenin en nadide genç beyinleri yok edilmişse acaba o ülkede hangi yüzle gençlik bayramı kutlanabilir biri bana anlatsın.
Bizim gençliğimizden bahsediyorum ....tarafından suça itilen ve ardından derdest edilen her görüşten inançtan gençler.Hepsine iadei itibar yapılmalı alınlarına sürülen vatan haini damgası silinmeli kalanlardan helallik alınmalı diğerlerinin ailelerinin gönlü alınmalıdır ki devletin bu bayramı kutlamaya yüzü olsun
Erdal erenle Mustafa pehlivanlıyı denge olsun diye idam eden bir devlet bunun gibi ayıpları temizlemeden neyin bayramını kutlayacak
Okullardaki milli güvenlik zulmunden bahsetmiyorum o başlıbaşına bir konu

waffenss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
karar yerinde olmuş. geri kalmıştı artık kutlamalar. herkezin giymek istemeyeceği giyisiler diretiliyordu. bu bir gerçektir. şahsen ben bu kutlama tören hazırlıklarına katılmadım. istiyerekmi derseniz evet sağlık problemlerimi bahane ettim. şimdi 6 yaşında trafik kazası geçirmem bir şansmıydı benim için. zorla törenlerde hareket yapmamı direten öğretmenlere kalçamdaki 2 kere üst üste atılmış 12 dikişi gösterip 2 ameliyat geçirdim demek zorundamıydım. artık çoluk çocuğa 1. 2. sınıfta sabah öğle akşam rahat hazırol esas duruş sağa sola dön uygun adım marş gibi askerlik yaptırmaktan vazgeçmeliyiz. bu kafalar neye hizmet ediyor anlayamıyorum. çağdaşlığınız bu ise ben almiyim bi zahmet.