Static.hotjar.com Eset Smart Security Uyarısı

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,591
Daha önceden hiç böyle bir hata almazdım. Bugünden itibaren Hepsiburada ya girince bu uyarıyı alıyorum Eset tarafından. Kapatamadım da nedeni ne olabilir? Bilgisayarda herhangi bir malware veya virüs yok bundan eminim.

@KALEMLİK100 @Halktan Biri

1.jpg

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Tarayıcına reklam engelleyici yüklemeyi dene. Filtrelerinden bazılarını aktifleştir. uBlock Origin ya da Adguard kullanabilirsin.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,591
Tarayıcına reklam engelleyici yüklemeyi dene. Filtrelerinden bazılarını aktifleştir. uBlock Origin ya da Adguard kullanabilirsin.
Hocam reklam engelleyici kullanıyorum zaten uzun zamandır yoksa bu sayıya ulaşamazdım :D Birde dediğim gibi sadece Hepsiburada da veriyor bu uyarıyı başka sitelerde çıkmıyor. No coin gibi eklentilerim de mevcut. İnternette biraz araştırma yapayım dedim hiçbir bilgi yok :(

11.jpg

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Hocam reklam engelleyici kullanıyorum zaten uzun zamandır yoksa bu sayıya ulaşamazdım :D Birde dediğim gibi sadece Hepsiburada da veriyor bu uyarıyı başka sitelerde çıkmıyor. No coin gibi eklentilerim de mevcut. İnternette biraz araştırma yapayım dedim hiçbir bilgi yok :(

Bana reklamla ilgili gibi geldi. Verdiğin bağlantı, Mozilla Firefox'ta da sertifika hatası veriyor.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,591
Bana reklamla ilgili gibi geldi. Verdiğin bağlantı, Mozilla Firefox'ta da sertifika hatası veriyor.
Yanına birde UBlock Origin yükleyip denesem mi? Siteye gidince bende giriyor sertifika hatası vermesine rağmen ama neden bu sitede durup dururken böyle bir uyarı veriyor ki? Acaba HB nin sunucularının burası ile ilgili bir bağlantısı olabilir mi?

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Yanına birde UBlock Origin yükleyip denesem mi? Siteye gidince bende giriyor sertifika hatası vermesine rağmen ama neden bu sitede durup dururken böyle bir uyarı veriyor ki? Acaba HB nin sunucularının burası ile ilgili bir bağlantısı olabilir mi?
Yükleyip dene istiyorsan. Ama gördüğüm kadarıyla Google Chrome kullanıyorsun.
Chromium'da site açıldı:
Ekran Görüntüsü 2018-03-18 17-06-47.png

Mozilla Firefox ise sertifika hatası verip bağlantıyı açmıyor:
Ekran Görüntüsü 2018-03-18 17-11-22.png

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,591
Yükleyip dene istiyorsan. Ama gördüğüm kadarıyla Google Chrome kullanıyorsun.
Chromium'da site açıldı:
Ekli dosyayı görüntüle 37069
Mozilla Firefox ise sertifika hatası verip bağlantıyı açmıyor:
Ekli dosyayı görüntüle 37071
Bazı durumlarda Chrome bazı durumlarda Mozilla kullanıyorum. Chrome da bu siteye gidiyor ama zararlı bir site gibi değil yani niye böyle yaptı acaba? Birde HB nin bu site ile alakası nedir onu çözemedim :(

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
İlginç bir durum. Hemen kontrol edeyim.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Siteye girince şu sonuca ulaştım. Ama konuda belirtilen ESET Smart Security'nin verdiği uyarıyla alakalı mıdır bilmiyorum.
Araştırmak gerek. Nedir bu Netdirekt TR?

1521394109471.png

---- Mesajlar birleştirildi ----

Abi tavsiyem uBlock Origin kullan. O kullandığın eklentiyi daha önce hiç görmemiştim.

Aynen sizin dediğinize katılıyorum.

Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,591
Siteye girince şu sonuca ulaştım. Ama konuda belirtilen ESET Smart Security'nin verdiği uyarıyla alakalı mıdır bilmiyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 37073

Abi tavsiyem uBlock Origin kullan. O kullandığın eklentiyi daha önce hiç görmemiştim.

Aynen sizin dediğinize katılıyorum.
Hocam fazlasıyla kullanan kişi var ve bu zamana kadar memnun kaldım aslında. Yinede dediğiniz reklam engelleyiciyi denerim.

AdBlocker Ultimate

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Ghostery, açık kaynak kodlu:
ghostery/ghostery-extension
Bir şey olacağını düşünmüyorum. Zamanında uzun bir süre kullanmıştım.
Açık kaynak kodlu olması zararsız olacağı anlamına gelmez. Ne de olsa eklenti javascript kodları kullanıyor.
Bilgim olmadığından javascript kodlarını da incelemem mümkün değil. :)

1521394109471-png.37073
Netdirek TR'nin bir hosting firması olduğu sonucuna ulaştım.
Hosting , CDN , Cloud , Kiralık Sunucu - Netdirekt A.Ş.

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Açık kaynak kodlu olması zararsız olacağı anlamına gelmez. Ne de olsa eklenti javascript kodları kullanıyor.
Zararlı olsaydı Google'a ve Mozilla'ya çoktan şikayet edilirdi. Eklenti, eklenti mağazasından kaldırılırdı. O kadar da ihtimallleri zorlamaya gerek yok.
Bilgim olmadığından javascript kodlarını da incelemem mümkün değil. :)
Windows'u kullanıyorsun. Peki kaynak kodlarını inceleyebiliyor musun? Biraz gerçekçi olalım.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Windows'u kullanıyorsun. Peki kaynak kodlarını inceleyebiliyor musun? Biraz gerçekçi olalım.
Ona bir şey demedim ki. :)
Bilgim olmadığından kaynak kodlarını incelemem mümkün değil. Ama bilgi sahibi birisi açık kaynak kodlu olduğundan Ghostery'nin kodlarını inceleyebilir.

Windows kapalı kaynak kodlu olduğundan kodlarının incelenmesi hiç mümkün değil. :)

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,591
uBlock Origin yükledim ve şuan bir sıkıntı yok. HB de dolaşırken herhangi bir uyarı almıyorum. Anlamadığım önceki kullandığım blockerda bu zamana kadar vermedi de neden bugün başladı? Teşekkür ederim bu arada :)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
uBlock Origin yükledim ve şuan bir sıkıntı yok. HB de dolaşırken herhangi bir uyarı almıyorum. Anlamadığım önceki kullandığım blockerda bu zamana kadar vermedi de neden bugün başladı? Teşekkür ederim bu arada :)
Abi istersen uBlock Origin'de kullanabileceğin javascript mining'ini engelleme script kodlarını paylaşabilirim.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,591
Onu bilemem. :) NoCoin sürekli güncelleniyorsa gerek yok. Ben engelleyiciden kodları ekleyerek kullanıyorum.
Dakikada 1 tarıyor diye biliyorum. Demek istediğim aynı görevi mi görüyorlar? Senin eklediğin kodlarda mining yapanları engellemek amaçlı değil mi? Bu arada AdBlocker Ultimate i silmeye elim gitmiyor 1.363.344 tane reklam engellemiş evladım gibi bir şey oldu :D

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Senin eklediğin kodlarda mining yapanları engellemek amaçlı değil mi?
Evet. Aynen öyle. :)
Bu arada AdBlocker Ultimate i silmeye elim gitmiyor 1.363.344 tane reklam engellemiş evladım gibi bir şey oldu :D
Sil gitsin abi. Aynı işi gören iki eklentiyi kullanırsan tarayıcının RAM kullanımı artar. Bu arada nasıl 1.363.344 sayısına ulaşabildiniz? :D
Bende 650.000 civarında. :)

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,591
Evet. Aynen öyle. :)

Sil gitsin abi. Aynı işi gören iki eklentiyi kullanırsan tarayıcının RAM kullanımı artar. Bu arada nasıl 1.363.344 sayısına ulaşabildiniz? :D
Bende 650.000 civarında. :)
Oraları çok karıştırma ;):p

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Hepsi Burada, bugün belki Hotjar kullanmaya başlamıştır. Ya da Hotjar, bugün sıkıntı çıkarmıştır.
Kullanıcıları takip ettiği için olabilir:
https://tr.linkedin.com/pulse/hotjar-nedir-nasıl-kurulur-ömer-akgün
Ben olsam Ghostery yüklerdim.
Ghostery'i önermem. Ben Ghostery'i ve Disconnect'i kullanmıştım. İkisini de önermem. Özelden reklam engelleyicide kendi kullandığım scriptleri paylaşabilirim.
Arkaplanda farklı ip adreslerine bağlandığını gördüm.
Ghostery, açık kaynak kodlu:
ghostery/ghostery-extension
Bir şey olacağını düşünmüyorum. Zamanında uzun bir süre kullanmıştım.
Açık kaynak kodlu olması zararsız olacağı anlamına gelmez.
Zararlı olsaydı Google'a ve Mozilla'ya çoktan şikayet edilirdi. Eklenti, eklenti mağazasından kaldırılırdı. O kadar da ihtimallleri zorlamaya gerek yok.

Artık reklam ve izleyici engelleyicileri kullanmamız lazım. Kullanmazsak daha zararlı. Mozilla Firefox, bile özellik olarak sunmaya başladı.
Onun için NoCoin kullanıyorum gerek var mı?
Aslında uBlock Origin'in içinde "Resource abuse" adlı filtre var. O açıksa gerekli değil bence. Adguard da buna karşı önlem almıştı.
Oraları çok karıştırma ;):p
Gelecekte bilgisayara zararlı bulaştırma ihtimalin oldukça fazla.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,591
Hepsi Burada, bugün belki Hotjar kullanmaya başlamıştır. Ya da Hotjar, bugün sıkıntı çıkarmıştır.
Artık reklam ve izleyici engelleyicileri kullanmamız lazım. Kullanmazsak daha zararlı. Mozilla Firefox, bile özellik olarak sunmaya başladı.

Aslında uBlock Origin'in içinde "Resource abuse" adlı filtre var. O açıksa gerekli değil bence. Adguard da buna karşı önlem almıştı.

Gelecekte bilgisayara zararlı bulaştırma ihtimalin oldukça fazla.
Orası işin şaka kısmı :D En baştan beri bu reklam engelleyiciyi kullanıyorum ondan bu kadar fazladır. Birde sürekli bilgisayar toplamak için veya sorun araştırmak için bilindik sitelerde geziyorum e haliyle çok çabuk artıyor engellenen reklam sayısı :)