Ssdmi nasil uzun omurlu tutarim

Besni

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
120 gb bi ssd aldim bunun maksimum 30 gb ini kullanicam bi csgo bide kardesim roblox oynayacak nasil bu ssdyi uzun omurlu tutabilirim her hard diskim ya yandi yada çöktü

FFrozéNN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
30
  1. Windows'da disk belleği dosyalarını ayarlayın. Windows'daki sanal bellek, swap dolayısıyla SSD diski kendi uzantısı gibi görerek diskinizin yoğun bir şekilde yazılmasına neden olabilir ve bu da SSD performansını ve ömrünü azaltabilir. Bunun için swap sayfa dosyasını SSD'nizden farklı bir diske, örneğin sabit disk sürücüsüne taşımayı deneyin.
  2. Windows sistemindeki hazırda beklet modunu kapatın. Hazırda bekletme işlemi diskte büyük miktarda yazma kapasitesi kullanır, işlevi devre dışı bırakmak SSD ömrünü uzatmaya yardımcı olur.
  3. SSD'nizde birleştirme komutunu çalıştırmayın.SSD'ler, verileri blok olarak kaydeder ve dağınık olsun ya da olmasın, sürücünün herhangi bir yerindeki blokları okuyabilir. Bu nedenle, birleştirmeyi çalıştırmak gerekli olmadığından ve süreçte diskin ağır okuma, yazma eylemi gerçekleşmesine neden olacağından SSD'nin ömrünü kısaltacaktır.
  4. SSD'nizin kapasitesini tam doldurmayın. SSD sürücünüz tam kapasiteye ulaştığında yazma hızı performansını düşürür. Sürücünüz tam kapasiteye yaklaştığında, kullanılabilir bir alan bulmak ve dosyaları hareket ettirmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyar. Yeterli yazma hızı performansı elde etmek için boş alanların en az %25 olması gerekiyor.
  5. Swap alanını yoğun kullanmaktan kaçının. Linux OS'de, /etc/sysctl.conf dosyasına parametre ekleyerek swap kullanımını azaltabilir veya swap bölümünü farklı depolama sürücüsüne taşıyabilirsiniz.
  6. SSD’nize gelen elektriğe dikkat edin. SSD’nizi düşük voltaj gibi elektrik kaynaklı problemlerden uzak tutun. Anti-statik elektriğe maruz kalmasını engelleyerek daha uzun ömürlü bir SSD’ye sahip olabilirsiniz.

Besni

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
Tesekkur ederim kardesim

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Defrag'ı kapamanız lazım. dfrgui yi açıp kapatabilirsiniz. :)

Besni

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
Defrag'ı kapamanız lazım. dfrgui yi açıp kapatabilirsiniz. :)
Hocam aslinda yanlis sormusum soyle sorsam daha mantikli omrunu uzatmak degilde bozulmasini engellemek istiyorum su ana kadar 2 hard disk bozdum sadece oyun oynarken bilgisayarin kapanmasiyla oluyor bu ikiside isinmasinimi engellemem lazim cokmu doldurmam lazim

aliyasiny65

Profesör
Reaksiyon puanı
2,277
SSDlerin belli bi değerleri(yazma silme ömrü) var bu değerler yaklaşık değerler ve o değerlere ulaştığınızda ssd bozulmaya başlıyor onun haricinde voltaj dengesizliği ve sıcakta çok tutmazsanız sorun olmaz diye düşünüyorum