SSD Tavsiyesi ve bir soru

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Merhaba arkadaslar dün gece harici diskimden yerel diskim D ye dosya kopyalarken bir anda HDD den çatır çutur çok fena halde kafa vurma sesleri geldi daha ne oldugunu anlayamadan derin bir çizilme sesi duydum :) Malumunuz sistem açılmadı bazen diski görmedi falan bugun uzun uğraşlar sonucunda diski görebildim ve az önce Acronis Home 2010 ile C nin komple kopyasını aldım. Aldıgım kopyayı hariciye atmaya çalışırken disk fiyatlarına baktım ve ssd niye almıyorum diye düşündüm bilgisayarımın modeli Toshiba Satellite L655 - 1e8 uygun bir ssd almayı düşünüyorum programlarım oyunlarım vs. harici diskte tuttugum için kaç gb oldugu pek önemli değil sadece sistem kurabilceğim ve photoshop, dreamweaver gibi programları kursam yeterli olur web yazılımcı olarak gerekli programlarım bana yeter oyunları diğer disk üzerinden oynasamda olur. Heyneyse bütçe yaklaşık olarak 150-250 tl arasında bilgisayarımda usb 3.0 desteği yok diye biliyorum ama emin değilim. Usb 3.0 olmayınca yine aynı perfonmansı alırmıyım ? SSd ler konusunda pek bilgim yok sisteme uygun bütceyi çok zorlamıycak bir ssd öneerirmisiniz. ?

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Benin Vaio da Sata2 ve performansı gerçekten tatmin edici. Zaten harici bir diskin varsa düşünme al derim.

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
tam model verebilirmisin

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Bunu almalımıyım ?

Kingston 120Gb V300 2.5" 7mm SATA3

tatar59