SqlCommandBuilder Güncelleme Hatası

kiana

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar arkadaşlar, sqlcommandbuilder yardımıyla tablomu disconnected ortamda güncellemeye çalışıyorum. Güncelleme işlemi tamamlandığında eş zamanlı olarak veritabanı üzerinde de güncelleme işleminin olması gerekiyor. Yazmış olduğum kod aşağıdaki gibidir. Fakat güncelleme işlemi form üzerinde bir defaya mahsus yapılıyor. Program açılıp kapandıktan sonra veri eski haline geri dönüyor.
Veri tabanı ile eş zamanlı olarak güncelleme yapılabilmesi için ne yapabilirim?

SqlConnection baglan = new SqlConnection("Data Source=DESKTOP-E45815S1;Initial Catalog=okul4;Integrated Security=True");
SqlDataAdapter sda;
DataSet ds = new DataSet("okul4");
private void Form2_Load(object sender, EventArgs e)
{

sda = new SqlDataAdapter("select * from ogrenciler", baglan);
sda.Fill(ds);
dgw.DataSource = ds.Tables[0];
no.DataBindings.Add("Text", ds.Tables[0], "o_no");
ad.DataBindings.Add("Text", ds.Tables[0], "o_ad");
soyad.DataBindings.Add("Text", ds.Tables[0], "o_soyad");
tcno.DataBindings.Add("Text", ds.Tables[0], "o_tcno");
cins.DataBindings.Add("Text", ds.Tables[0], "o_cins");
ceptel.DataBindings.Add("Text", ds.Tables[0], "o_ceptel");
bolum.DataBindings.Add("Text", ds.Tables[0], "o_bolum");
}

private void btnGuncelle_Click(object sender, EventArgs e)
{

SqlCommandBuilder scmb = new SqlCommandBuilder(sda);
sda.Update(ds);

MessageBox.Show("Öğrenci Bilgileri Güncellendi", "Güncelleme Başarılı!", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information);

}

Mucahitt

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Tam olarak aldığın hatayı buraya yazabilirmisin. ? ingilizce bir şekilde.

Dökümanlar :::

ADO.NET: INSERT, UPDATE and DELETE Using the SqlCommandBuilder - Ged Mead's Blog - vbCity - The .NET Developer Community

Son düzenleme:

kiana

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Az önce hatanın sebebini buldum. İlginiz için yine de teşekkürler. Tablo üzerinde primary key ataması yapmadığımdan dolayı updatecommand için dinamik sql üretimi desteklemiyor hatası alıyordum. Primary key ataması yapıldıktan sonra sorun çözüldü.

Mucahitt

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Az önce hatanın sebebini buldum. İlginiz için yine de teşekkürler. Tablo üzerinde primary key ataması yapmadığımdan dolayı updatecommand için dinamik sql üretimi desteklemiyor hatası alıyordum. Primary key ataması yapıldıktan sonra sorun çözüldü.
Aynen atama işlemi olmadıgında , kabul etmiyor all error not command oluyor. buda again update make demek.

kiana

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar, sqlcommandbuilder ile güncelleme işlemi başarılı fakat bu sefer de textbox üzerinden yaptığım bir değişiklik ile güncelleme butonuna bastığımda güncelleme işlemi sağlanmıyor. Örneğin textbox üzerinde numara.text değerini 1111 yerine 0000 yapmak istiyorum. Textboxtan 0000 yazıyorum ve datagrid satırlarından herhangi birine tıklıyorum. Tıkladıktan sonra ekran üzerinde yeni değerleri görebiliyorum. Daha sonra güncelleye bastıktan sonra veritabanında kalıcı değişikliği sağlıyor.

Textboxt da değiştirilen değeri direk güncelle butonu ile nasıl güncelleyebilirim ?