Sql Server Kullanıcı Yetkilendirme Hakkında yardım.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Deleted member 216045
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
D

Deleted member 216045

SDN Okuru
arkadaşlar veri tabanında bir kullanıcı açtım fakat kullanıcıyı public yapıp örnek veritabanını seçip hepsini işaretleyince tablo oluşturamıyorum :s

birde sql server popup manager hakkında bilgi istiyorum :D

sino

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yeni kullanıcı açarken sysadmin yapmaya dikkat et yeterli. Yani system admin yapıyorsun ve her tablo üstünde yetkin oluyor. Master için sysadmin yaparsan her db için yetkin olduğunu hatırlıyorum. Yeni bir kullanıcı açayım da tam hatırlayım daha net bilgi vereyim.

Dediğim gibi public işaretli geliyor zaten. Benim açtığımda fix yaptığım dbcreator , public zaten seçili , serveradmin ve sysadmin yapman yeterli olucaktır. Ilgili db master da kalıp login'i enabled yapman yeticektir.
Ve tabi ki de Server Auth. yaparsın diye düşnüyorum. Yeni kullanıcı açıp Windows Auth. yapmazsın heralde :D

ardacumhur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam iyi diyorsunuz da sırf tablo oluşturmak için bu kadar yetki verip sistem açığı oluşturmaya gerek yok bence

sino

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sistem açığı oluşturmuyorsun ki dostum. SQL kendi tarafında filtreleme yapıyor. Ayrıca senin Db'yi projeye dahil edişinde önemli açık konusunda. Onun için diyorum kendin geliştirmek için kullanıcı açarsın. Lakin projeye dahil ederken her zaman ' sa ' kullanmak iyidir. Ama bence yeni kullanıcı açıp sistem açığı oluşturmadan da kullanım yapıla bilir sonuçta.

SerdarGokcen

Asistan
Reaksiyon puanı
3
dbo, public, access admin.

bunlar yeterlidir. dbo zaten database owner yani sahibi.

public genel görünüm ama sadece database ismi,

access admin erişim yetkisi veriyorsun.

sysadmin açıktır. sa yetkilerinin tümü değil ama genel yetkilerini direkt verirsin. server admin adı üzerinden server üzerinde restart vb işlemler veriyor o sakıncalı.

dbo ile access admin bile yeterde artar bile...

2012 versiyonunda bazı yetkiler de geldi. onlara tam girmedim ama standart bu giderim hep. Herkes kendi database ine erişsin.