Sql Server Bağlantı Hatası

aynakolik_0660

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba;

Geçen hafta kullandığım sql server'a bu hafta giriş yapamadım. Başka kullanıcı adıyla girebiliyorum ama sa (System Admin) olarak giriş yaptığımda resimdeki gibi hata alıyorum. Ne yapmam gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar.

Uploaded with ImageShack.us

aynakolik_0660

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Buradaki çözümü denedim ama işe yaramadı... Başka alterntifler var mı.? Çalışmalarım yarım kaldı yaa. :(

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Başlat-> Çalıştır aç ve services.msc komutunu çalıştır. Açılan pencerede SQL serveri bul ve durumunun çalışıyor olup olmadığına bak. Bir de SQL serverin başlangıç türü otomatik başlangıç olarak ayarlanmalıdır.

aynakolik_0660

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Servisler kısmı görüntüdeki gibi.. Burda bi sorun yok sanırım. Olay günlüğünü de temizledim ne var ne yoksa.

Uploaded with ImageShack.us

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Makinenizde iki tane SQL server kurulu sanırım. Resimde de göründüğü gibi SQLEXPRESS başlamış durumda ama MSSQLSERVER başlamamış durumda.

Siz de MSSQLSERVER 'e bağlanmaya çalışıyorsunuz galiba.

aynakolik_0660

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu prgram 15 gün öncesine kdar çalışıyodu. Nasıl kalırabilirim. CD'yi taktım kaldır diyroum. Orda da hata veriyo. Formatlamak en son çözüm olmalı çünkü daha önce hep formatladım. Bunun bi yolu olmalı.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sorunun çözümü çok basit aslında geçenlerde benimde başıma aynısı geldi bende bir an için şaşırmıştım her zaman bağlandığım sql bu sefer hata vermişti sorunun çözümüne gelince başlat tüm programlarda sql server klasörü altındaki configuration tools=>sql server configuration manager ı çalıştırıp sol tarftan sQl server services ı seçip sağ tarafta çıkan uygulamalarda büyük ihtimalle state altında stopped yazıyordur bu servisleriniz çalışmadığı anlamına geliyor siz bunlara sağ tıklayıp start edeceksiniz burdan ilk 2 tanesi start edilebiliyor zaten diğerlerinde start butonu çalışmıyor siz bunları start edip running yazısını görünce artık sql serverınıza bağlana bilirsiniz