Sql Proje [Yardım] Çok Acil

Bu konuyu okuyanlar

Kleackle

Öğrenci
Katılım
15 Mayıs 2017
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
26
Arkadaşlar şimdiden iyi forumlar. Öncelikle okuldan mezun olmam için bir tek veri tabanı dersim kaldı ve 1 yıl kaldım bu dersten şimdi bunu yapmazsam yine kalıcam. Yardım istiyorum sizden yaşıtlarım askere gitti ben hala okul bitmesini bekliyorum.
Varsa yardım edebilicekler çok iyi olur.
Aslında yapılması gereken iş kolay bi sistem.
Bizden istenen bunlar.

1. Bölüm; Veritabanının veritabanı server üzerinde oluşturulması, aşağıda belirtilen özellikleri içermesi ve diagramın oluşturulması.

Projede tablo sayısı 5-25 civarında olması beklenmektedir. Daha az ve daha fazla olması durumunda gerekliliğe bakılacaktır.
Tablolar oluşturulurken normalizasyon kurallarına göre oluşturulmalıdır. Normalizasyon kurallarına uymayan her tablo için eksi puan alınacaktır.
Tabloların oluşturulup, alanlarını ve veri tiplerinin gereken şekilde verilmesi gerekmektedir.(128 değerini geçmeyecek bir alan için bigint veya int veri tipi verilmemelidir.)
Tablolarda primary key, foreign key, unique key, check constreint ve default gereken yerlerde kullanılmalıdır.
Tüm tablolara yeteri kadar veri girişi yapılmalıdır.(5-6 gibi)

2. Bölüm için aşağıda belirtilen özellikler oluşturulacaktır.

En az 2 adet view oluşturacaktır. Oluşturduğu view’in birinin içeriği encryption ile şifrelenecek diğeride de schemabinding kullanılarak alt tabloları kilitlenecektir. Viewler oluşturulurken veritabanında en çok kullanılan sorguların kullanılması gerekmektedir. (Örnek: kütüphane veritabanı için ödünç alınan kitapları, kimlerin aldığını ve teslim edilme tarihlerini listeleyen sorgu gibi.) Raporda viewin adı ve viewin ne işe yaradığı ile ilgili bilgiler yazılacaktır.

Projedeki tüm tablolara veri girişi, güncelleme ve silme işlemlerini yapan stored procedurelar yazılacaktır. Yazılan stored procedurelerin adları , ne işe yaradıkları bilgisi raporda yer almalıdır.

En az 2 adet skaler değer döndüren, 2 adet tablo döndüren fonksiyon oluşturacaktır. Fonksiyonlardan en az biri parametre almalıdır.

2 adet after triger, 2 adet instead of trigger oluşturacaktır.




Bu kadar. 1. Bölümü yapabiliyorum 2.bölümde tıkanıyorum bunların bana açıklamalı sql kodunu yapabilicek varmı. hatta mümkünse tw den banada anlatsın yaparken çok iyi olur. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Üst