spotify'a RTÜK Süresi

Bu konuyu okuyanlar

SmokeXD

Dekan
Katılım
4 Eylül 2014
Mesajlar
9,819
Reaksiyon puanı
1,877
Puanları
113
Korkmayın AKP'ye gitmiyor o para devletin hazinesine gidiyor.
Buna yürekten inanıyorsan ne diyim sana. En büyük vatansever sensin maaşının yarısının erimesine göz yum yeter ki senin desteklediklerin rahat yaşasın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şunu anlamıyorsun firma onu kendi cebinden vermeyecek yine olan bize olacak!
 

ozciceky

Müdavim
Katılım
20 Haziran 2020
Mesajlar
3,161
Reaksiyon puanı
2,743
Puanları
113
Yaş
51
Dijital hizmet vergisi ne halta yarıyor madem lisans lisans diye tutturacaklardı?
Mesaj otomatik birleştirildi:


Amerikan firmalarından vergiyi koparıyorlar da bir yandan ihaleyi götürenlerin vergilerini siliyorlar.
hem de ne silme. bir de sildikleri vergi tutarı kadar da ihale veriyorlar.
 

ozciceky

Müdavim
Katılım
20 Haziran 2020
Mesajlar
3,161
Reaksiyon puanı
2,743
Puanları
113
Yaş
51
Yaa siz inatla şunu anlamıyorsunuz isterse toprak bastı parası verrgisi olsun isterse Türkiye'ye giriş parası diye ekstra vergi olsun. Ne olmuş Dijital hizmet vergisi varsa başka almasın mı ? Bu şirketler parayı amudu ile götürsün mü ? Bunu mu savunuyorsun gerçekten.

Spotify 'ın Türkiye'de temsilciliği yok yatırımı yok. Adam dijital ortamda Türkiye'ye bir kuruş yatırım yapmadan gram faydası olmadan ve insan çalıştırmadan üyelik başı 9-10 TL para alıyor taş atıyorda kolu mu yoruluyor ? İnatla vergi alınmasın burada insan çalıştırmasınlar temsilci bulundurmasınları savunmak resmen Devlet millet kazanmasın demektir. Burada halktan 10 TL alıyorsa 2-3 TL sini devlete versin abi bundan siz neden RAHATSIZ OLUYORSUNUZ GERÇEKTEN ANLAMIYORUM... Korkmayın AKP'ye gitmiyor o para devletin hazinesine gidiyor.
Birincisi büyük harfler ile yazmak çok hoş bir davranış değil. İkinci olarak devlet tabii ki vergi alsın bu şirketlerden buna bir itirazımız yok. Ancak şunları unutmamak lazım;
1- RTÜK bir sansür mekanizması olarak çalışmakta. RTÜK başkanı yaptığı bir açıklamada dünya görüşüne göre karar verdiğini söylemişti. Dünya görüşünden ziyade Kanunlara göre karar vermesi gerekir.
2- Sosyal medya temsilcisi atanması konusunda Spotify bir endişe taşımaz ama Twitter gibi politik paylaşımların yapıldığı platformlar bu şirketleri zorar sokar. Ülkemizde altmahkemenin Anayasa Mahkemesinin kararına uymadığı tamamen hukuk dışı bir ortam var. Burada hükümetin bir üyesinin kafasına göre bu platformlara baskı yapması devletin gücünü haksız yere kullanması bu sosyal medya platformlarını da vatandaş olarak beni de endişelendiriyor. Çünkü amaç burada üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.
3- Aldığı maaşın yüzde 45ini gelir vergisi olarak ödeyen ve bunun dışında ötv, kdv,emlak vergisi, çöp vergisi, her türlü harcı ödeyen bir vatandaş olarak hükümetin bu yabancı kurumların vergilendirilmesi ile uğraştığı kadar Türk vergi sistemini de adil bir noktaya taşımalarını beklerdim. Ama 20 senede yap(a)mayan bundan sonra da yapmaz.

Sanırım parayı amudu ile değil açgözlülük manasında deveyi hamudu ile götürmek demek istediniz.
 
Katılım
27 Eylül 2018
Mesajlar
7,248
Çözümler
6
Reaksiyon puanı
7,997
Puanları
113
Yaş
22
Cidden spotify' a para veren var mı? Aynı fiyata YouTube premium alınıyor ve YouTube Music' de premium oluyor.
3 ay YT Music kullandım. 3 ay dayanabildim. Spotify kat kat iyi. Arayüz olsun , kalitesi olsun müzik bolluğu ve podcastler açısından daha iyi. Asıl soru YT Music'e para veren var mı?
 

Son mesajlar

Üst