Spotify mı Youtube mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan evan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

evan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Spotifydan mı şarkı dinlemek daha mantıklı yoksa youtube'dan mı
Aynı şarkıyı iki yerden bırakıyorum, birinin klip açısı çok dar diğeri ile tam ekran veriyor.
Klip izliyor musunuz?

franklingray

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Dinleyecek isem Spotify, Ama yok film ne bileyim Tv kanalları yada klip izleyeceksem YouTube derim. Hatta Dedim.

alierdems

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
133
Altı ay öncesine kadar iki yıl boyunca Spotify kullandım, ancak şu an YouTube Music benim için çok daha mantıklı geliyor. Bunun birkaç önemli sebebi var:

Öncelikle, dinlemek istediğim bazı şarkılar Spotify'da bulunmuyor. Bulunsa bile, çoğu zaman emek hırsızı hesaplar tarafından paylaşılıyor ki bu durum beni oldukça rahatsız ediyor. Ayrıca Spotify'ın öneri sistemi de çoğu zaman kötü çalışıyor. Örneğin, Kayra dinlerken bir anda bana Blok3 veya Jeff Red gibi isimler öneriyor. Bunun sebebi, Spotify'ın algoritmasının Türkiye'deki dinleyici kitlesi ve dinlediğim sanatçıların genel dinleyici profillerine göre örnekleme yapması olabilir, bu da kişisel zevklerime uymayan önerilere yol açıyor.

Benim YouTube Music'i tercih etmemin sadece Spotify'ın bu eksiklikleri değil, YouTube Music'in sunduğu pozitif özellikler de büyük bir etken. En büyük avantajlardan biri, YouTube Music'in YouTube Premium üyeliğiyle birlikte gelmesi. Bu sayede sadece reklamsız müzik dinlemekle kalmıyor, aynı zamanda tüm YouTube videolarını da reklamsız izleyebiliyorum. Arka planda oynatma ve indirme özellikleri de cabası. Ayrıca YouTube'un devasa video arşivi sayesinde, resmi şarkıların yanı sıra konser kayıtları, canlı performanslar, remixler ve hatta diğer platformlarda bulamayacağınız bağımsız sanatçıların içeriklerine erişimim oluyor. Bazen sadece bir şarkı dinlemekle kalmayıp, o şarkının video klibini veya canlı performansını da izlemek isteyebiliyorum, YouTube Music bu konuda harika bir çözüm sunuyor. Spotify'da olmayan pek çok şarkı veya versiyonu, YouTube'da kullanıcılar tarafından yüklenmiş olarak bulunabiliyor olması da, özellikle nadir veya eski şarkılar için çok büyük bir artı.

Son olarak, Spotify'ın Türkiye'deki yönetimi bence oldukça yetersiz. Sadece belirli şirketlerin sanatçılarını öne çıkarmaları göze çarpıyor. Bu durumu yaratan kişi o konumda olmasa bile, yeni gelen yöneticilerle aralarındaki ilişkiler nedeniyle bu durumun değişmediğini düşünüyorum. Bu durum, genç ve bağımsız sanatçıların keşfedilmesini zorlaştırıyor ve müzik çeşitliliğini olumsuz etkiliyor.

Tüm bu nedenlerden dolayı, şu an YouTube Music'i çok daha fazla tercih ediyorum.