Sözlük yazılımı tavsiyesi [Çözüldü]

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan uma350
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Arkadaşlar Türkçe-İngilizce sözlük arıyorum , kapsamlı kullanımı kolay olursa çok iyi olur.Bu konuda bilgisi olan dostum var mı acaba??
Teşekkür ettim şimdiden.. :)

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
http://erdinctandogan.wordpress.com/projelerim/tr-ing-sozluk/

kendi yaptığım sözlük programım istersen özel olarak link verebilirim.

Ama eğer kapsamlı bir sözlük programı istiyorsan Bablyon Sözlüğü öneririm.

http://www.downloadtr.com/Programlar/5514/Babylon-7.html

Aslında kapsamlı derken kasteddiğim mesleğimle ilgili terimleride bulabileceğim bir sözlük , yani mesela elek. müh. okuyorum ben , bazen terimlere bakmak gerekiyor türkçelerini bulup anlamak için , bir yandan da bu sebeble kullanıcam.Bir de tabi internet bağlantısı gerekmemesi gerekiyor sözlük için.Bu babylon da net bağlantısı istemiyordu değil mi anlamlarını bulması için ?
Bu arada biraz senin sözlüğün özelliklerinde de bahsedersen denemek isterim tabi dostum niye olmasın hem uğraşmışsın o kadar emeğin var ortada ? . teşekkürler.. :)

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Aslında kapsamlı derken kasteddiğim mesleğimle ilgili terimleride bulabileceğim bir sözlük , yani mesela elek. müh. okuyorum ben , bazen terimlere bakmak gerekiyor türkçelerini bulup anlamak için , bir yandan da bu sebeble kullanıcam.Bir de tabi internet bağlantısı gerekmemesi gerekiyor sözlük için.Bu babylon da net bağlantısı istemiyordu değil mi anlamlarını bulması için ?
Bu arada biraz senin sözlüğün özelliklerinde de bahsedersen denemek isterim tabi dostum niye olmasın hem uğraşmışsın o kadar emeğin var ortada ? . teşekkürler.. :)

Hocam valla babylon'da bütün kelimeleri bulabilirsiniz internet gerektirmiyo diyede biliyorum,tabiki tamda emin değilim.Benim programa gelicek olursak ben hoca dönem ödevi olarak vermişti öyle yapmıştım.Veritabanında 10.000 falan kelimesi var buda sana az gelir bence babylon indirirsen çok iyi olur.İndirip kur istersen eğer internet gerektiriyorsa başka güzel bi programa bakarız hocam.Kolay gelsin.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Babylon iyi güzel hoş da çok fazla şey kuruyor sisteme reklam amacı çok programda , kapsamını bilmem ama kullanım olarak hoşuma gitti.Bana daha basit arayüzlü , ama kapsamlı , aynı zamanda internet bağlantısı istemeyecek bir yazılım lazım dostlar..

redoano

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Babylon 7 kullanmanı tavsiye ederim. Kurulum esnasında babylon toolbar'ı kurma dediğin zaman herhangi başka bir programcık kurmuyor. İngilizceden türkçeye kelime aramada cok kapsamlı ancak türkçeden ingilizceye sözlük tabanı yeterli değil. İnternet bağlantısı olmadan kullanmak istiyorsanız sözlükleri babylondan indirmeniz gerek, bunu da tek tıkla programın içinden yapabliyorsunuz. ayrıca babylonun en kullanışlı yanı, kelimenin üstüne gelip Ctrl+sağ click tuşlarına bastığınızda kelimeyi doğrudan sözlük içinde araması. internetten kelime arama için ise www.tureng.com

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Babylon iyi güzel hoş da çok fazla şey kuruyor sisteme reklam amacı çok programda , kapsamını bilmem ama kullanım olarak hoşuma gitti.Bana daha basit arayüzlü , ama kapsamlı , aynı zamanda internet bağlantısı istemeyecek bir yazılım lazım dostlar..

O zaman moonstar yükle hocam :)

kcr

Asistan
Reaksiyon puanı
14
redoano'nun da belirttiği gibi; alanla ilgili teknik terimlerin İngilizce-Türkçe karşılıkları için Babylon kullanışlıdır. Sözlükleri program kurulduktan sonra web sayfasından indirip eklemek gerekiyor. Kullanırken hangileri internet gerektiriyor zaten sayfasında yazıyor.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Rica ederim, güzel günlerde kullan :)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Konu çözüme kavuştuğu için kapatıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...