Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Forumda onlarca mesajı olmasına rağmen hala "herkez" değil "herkes" olması gerektiğini bilmeyenlere gıcık oluyorum!!!!

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Forumda onlarca mesajı olmasına rağmen hala "herkez" değil "herkes" olması gerektiğini bilmeyenlere gıcık oluyorum!!!!

Ben bilmeyenlere değilde bilipte yapanlara sinir oluyorum.Herkes kelimesinin "z" ile değilde "s" ile yazıldığını bilmeyenler çok fazla.

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ben bilmeyenlere değilde bilipte yapanlara sinir oluyorum.Herkes kelimesinin "z" ile değilde "s" ile yazıldığını bilmeyenler çok fazla.
Şimdi bana kızacaksın belki ama inan ki çelişki gördüğümde dayanamıyorum."Dahi" anlamındaki "de" ayrı yazılır.Sert sessiz benzeşmesi kuralı uygulanmaz,çünkü ek değil, ayrı bir kelimedir.Yani senin cümlendeki "değilde" "değil de" şeklinde, "bilipte" kelimesi de "bilip de" şeklinde olacak.Kızma sakın, en azından bu forumda Türkçe'nin düzgün kullanılmasını çok istiyorum.Gıcıklık olsun diye yaptığımı zannetme. ;)

HerkeZ herşeyi bilemez değil mi
Anadilini bilmek her Türk vatandaşının öncelikli görevleri ve sorumlulukları arasındadır.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Yok ne demek anlıyorum seni de bende şu -de -da eklerine sinir oluyorum.Şunun şurasında kitap yazmıyoruz ki değil mi :) Ayrıca forumda bende Türkçemizin düzgün kullanılmasını istiyorum.Elimden geldiğince de dikkat etmeye çalışıyorum ama ekleri konuşma diliyle yazıyorum.Lütfen şu ekler konusunda beni mazur gör :)

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Yok ne demek anlıyorum seni de bende şu -de -da eklerine sinir oluyorum.Şunun şurasında kitap yazmıyoruz ki değil mi :) Ayrıca forumda bende Türkçemizin düzgün kullanılmasını istiyorum.Elimden geldiğince de dikkat etmeye çalışıyorum ama ekleri konuşma diliyle yazıyorum.Lütfen şu ekler konusunda beni mazur gör :)

Estağfurullah, mazur görme makamı ben değilim, sadece gördüğüm hataları söylüyorum.Hatta bununla ilgili ayrı bir konu açtım herkesin dikkatini çekmek için.Duyarlılığın için teşekkür ederim. ;)

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
Yalan gördümde bu kadar kuyruklusunu görmemiştim :D

amesfa

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
153
o gün orda olucam, son görüşüm olacak belki ve sessizce uzaklaşıcam ordan, amacına uygun olacak herşey, hayatta hiçbirşey imkansız değildir ölümden ötesi.

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
helisss kahve süperdi eline sağlık mükkemmel di

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Olur mu olmaz mı orasını bilemem ama bazen çok yorulduğumu hissediyorum.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
puhaha... goranın yanında şapsal bir resim çekilmiş bu kadar komik olur koptum ya

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
düşünün! beyniniz fifti fifti.. bir tarafı yok uygun değil desede.. bir tarafı önemli olan iç yüzü diyor..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...