winstoncash
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 18
Forumda onlarca mesajı olmasına rağmen hala "herkez" değil "herkes" olması gerektiğini bilmeyenlere gıcık oluyorum!!!!
Forumda onlarca mesajı olmasına rağmen hala "herkez" değil "herkes" olması gerektiğini bilmeyenlere gıcık oluyorum!!!!
Şimdi bana kızacaksın belki ama inan ki çelişki gördüğümde dayanamıyorum."Dahi" anlamındaki "de" ayrı yazılır.Sert sessiz benzeşmesi kuralı uygulanmaz,çünkü ek değil, ayrı bir kelimedir.Yani senin cümlendeki "değilde" "değil de" şeklinde, "bilipte" kelimesi de "bilip de" şeklinde olacak.Kızma sakın, en azından bu forumda Türkçe'nin düzgün kullanılmasını çok istiyorum.Gıcıklık olsun diye yaptığımı zannetme.Ben bilmeyenlere değilde bilipte yapanlara sinir oluyorum.Herkes kelimesinin "z" ile değilde "s" ile yazıldığını bilmeyenler çok fazla.
Anadilini bilmek her Türk vatandaşının öncelikli görevleri ve sorumlulukları arasındadır.HerkeZ herşeyi bilemez değil mi
Yok ne demek anlıyorum seni de bende şu -de -da eklerine sinir oluyorum.Şunun şurasında kitap yazmıyoruz ki değil miAyrıca forumda bende Türkçemizin düzgün kullanılmasını istiyorum.Elimden geldiğince de dikkat etmeye çalışıyorum ama ekleri konuşma diliyle yazıyorum.Lütfen şu ekler konusunda beni mazur gör
![]()