Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,170
Üyelerin ilk mesajlarını nasıl bulabiliriz ?
Ben söyleyebilirim isterseniz kendiminkini. :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ve confickerbelasının ilk mesajını arıyorsanız bulamazsınız çünkü bir yerden sonra hata veriyor. Çok uğraşmıştım minicik bir üyecikken. :D

Reaksiyon puanı
191
Proton Mail'i severim, iyidir hoştur :D

Big data hakkında çok da endişeleriniz yoksa, Google hizmetlerinden kaçınmaya gerek yok bence. O kadar çok insan kullanıyor ki, verilerinizin bütününün bir insan tarafından incelenmesi biraz uzak ihtimal. Yapay zeka falan besliyorlardır anca :)

Gizliliğe önem veren maillerin listesi var. Sitenin tamamı gayet faydalı bilgiler içeriyor.

Reaksiyon puanı
5,171
@Administraktör 30'dan fazla hesap aşırı. Ayrıca aynı ip'den sürekli hesap açmanızı engelleyen sistem sadece Google'da yok. Protonmail de bunu algıladığı zaman telefon numarası istiyor. Sözün özü, protonmail'i engellemenin bir şey fark ettireceğini düşünmüyorum.
30 tane hesap aşırıymış. Biz bu foruma günde 50 farklı hesaptan saldırıldığını hatırlıyoruz. Bir konu üyeciklerin diline düşünce böyle oluyor demekki.

Reaksiyon puanı
191
@Administraktör 50 farklı hesaptan saldıranın tek kişi olduğunu nereden teyit ettin? Ve bu konuyu tartışmaya doğru götürmeyi mi amaçlıyorsun?

3 Yıllık üye olmam bir kenara, yeni üyelere karşı bu tavrını beğenmedim. Sivri dilini biraz köreltip, mesaj sayının egonu şişirmesine izin vermemeni öneririm.

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,170
nedense bende paranoya başladı,adam yeni üye,ama söz azıcık ucundan,azıcık kıyısından,siyasete sokacak cümleler oluşturmaya,gedik bulmaya çalışıyor,her şey bitmiş iş siyasete kalmış.
model farklı,renk değişik ,ama zihniyet aynı
Ah ah... ben de aynı sizin gibi düşünüyordum. Bazen insanların hiç ilgi alanları yok mu diyorum. Sanat, spor, teknoloji... ama tutturmuşlar bir siyaset.

crow88

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
3,356
Ah ah... ben de aynı sizin gibi düşünüyordum. Bazen insanların hiç ilgi alanları yok mu diyorum. Sanat, spor, teknoloji... ama tutturmuşlar bir siyaset.
hepsi 2 yada 3 kişi üzerinde dönüyor,farklı mail,farklı isim,zemin hazırlamak için 50 100 arası mesaj,farklı ip no su (programla) belkide ben yanılıyorum:):)dedim ya paranoya işte

Reaksiyon puanı
5,171
@Administraktör 50 farklı hesaptan saldıranın tek kişi olduğunu nereden teyit ettin? Ve bu konuyu tartışmaya doğru götürmeyi mi amaçlıyorsun?

3 Yıllık üye olmam bir kenara, yeni üyelere karşı bu tavrını beğenmedim. Sivri dilini biraz köreltip, mesaj sayının egonu şişirmesine izin vermemeni öneririm.
Hani aynı tarz şeyler paylaşınca ufak bir grup yada tek kişi oldukları anlaşılıyor. Üstelik bu saldırılarıda gmail ile yapmadıkları aşikar. Yöneticiler muhtemel bir şekilde telefon numarası kullanılmadan üye olmanın önüne geçmeye çalışmış. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam proton mailde insan olduğunu kanıtlamaya yönelikte sıkı bir güvenlik yok. Botlarla kolayca binlerce proton mail hasabı açılabilir...

3 yıllık üye olma mevzusuna gelince eğer bu ilk hesabınsa aramıza perşembe günü katılmışın. Yok başka hesapların varsa bu durum sdn anayasasına göre yasaktır ve sınırsız ban gerektirir....

Reaksiyon puanı
191
Ben haberim olmayan bir konuya dahil edildim galiba. 3 Yıllık üyeyim fakat neredeyse hiç aktif değildim, Technopat'dan geliyorum zaten. Burasının daha önce bir spam yediğini, bu konuşmanın oradan kaynaklandığından haberim bile yoktu.

Protonmail'i bildiğim için spammer zannediliyorsam daha çok yolumuz var :D Ungoogled-chromium kullandığımı söylesem, gündelik hayatımda bazen tor tarayıcısını kullandığımı söylesem tümden banlanacağım sanırım. Hatta verdiğim linke bir bakın, orda daha tonla faydalı içerik var.

Bu arada, aynı tarz olan neler paylaşmışım onu merak ediyorum.

Reaksiyon puanı
5,171
avatarında Atatürk resmi var diye senin Atatürkçü olduğunu mu sanacağız sen sansürü savunan tiplerdensin... siyaset diye tutturdun mesajlarda siyaset yok... @Administraktör

Ne günlere kaldık... Atatürk resmini taşıyan herkes Atatürkü bir ideoloji çerçevesinde sevmek zorunda mı? Bu ülkede çok can yakıldı... Din ne kadar kullanıldıysa Atatürkçülükte o kadar kullanıldı. Atamın ülkeme getirdiği laiklik yok sayılarak insanların dini yaşama ve başını örtme hakları ellerinden alındı.

Bu forumda zamanında siyaset serbestti. Sonra ne mi oldu. Forumun önde giden üyelerine bakanilirsin. Forumda belki 20 binden belki de 30 binden fazla mesajı olan üyeler birbirlerine girdi. Hatta bu üyelerin pek çoğu forumda moderatörlük görevi üstleniyorlardı. Belki 8 yıl belkide 9 yıl birlikte çalışan insanlar siyaset adı altında birbirlerine girdiler ve birbirlerinin görevi kötüye kullandıklarını idda ettiler. O zamandan beri insanların siyasi görüşünün değişemeyeceğini, siyasetin insanları sadece biririne düşüreceğini pek çok forumdaşımız farketti. Bu olaylardan kısa bir süre sonra forumda siyaset istiyormusunuz tarzı bir anket hazırlandı ve anket sonuçlarına göre forumun %50sinden fazlası siyaset istemiyordu. Sonuç olarak forum içi yapılan ufak bir demokrasi çalışması ile forumda siyaset yasaklandı.

Farkında mısın bilmiyorum ancak konıştukça batıyorsun. Altından kalkamayacağın ithamlarda bulunuyorsun. Benden sana bir tavsiye, istediğin noktaya getirebilecek kadar bilgiye sahip olmadığın konularla ilgili, bir başkasını kızdıracak ithamlarda bulunma. Sonra yazılan cümlelerin altından kalkamazsın...

Ben haberim olmayan bir konuya dahil edildim galiba. 3 Yıllık üyeyim fakat neredeyse hiç aktif değildim, Technopat'dan geliyorum zaten. Burasının daha önce bir spam yediğini, bu konuşmanın oradan kaynaklandığından haberim bile yoktu.

Protonmail'i bildiğim için spammer zannediliyorsam daha çok yolumuz var :D Ungoogled-chromium kullandığımı söylesem, gündelik hayatımda bazen tor tarayıcısını kullandığımı söylesem tümden banlanacağım sanırım. Hatta verdiğim linke bir bakın, orda daha tonla faydalı içerik var.

Bu arada, aynı tarz olan neler paylaşmışım onu merak ediyorum.
Buradan tor hakkında bir tavsiyede bulunmak istiyorum. X sitesine a sunucusu ile giriş yapsanız ve sizin gibi aynı sunucu üzerinden 500 kişi de başka sitelere giriş yaparsa dışarıdan bakan kişinin göreceği tek şey bir sunucunun 500 farklı siteye giriş yaptığı olacaktır(vpn). Ek olarak eğer soruşturöayo yapan kişinin telekomünikasyon destekli soruşturma yetkisi varsa kimin hangi sunucuya bağlandığınıda görebilir ancak kimin 500 siteden birine giriş yaptığını asla bilemez. .

Eğer siz tor kullanır ve sırasıyla a b ve c sunucularından x sitesine bağlanırsanız sizin girişiniz ile sunucunun x sitesine talebi başlayacak ve çıkışınızlada bitecek olduğundan ve aynı durum 2 dakikada bir farklı sunucuya geçtiğinizde tekrarlanacağınızdan kimliğinizi ortaya çıkarmak hiçte zor olmayacaktır.

Bu yğzden insanlar tor güvensiz diye bas bas bağırıyor.

Son düzenleme:

detanaoq

Asistan
Reaksiyon puanı
71
Ne günlere kaldık... Atatürk resmini taşıyan herkes Atatürkü bir ideoloji çerçevesinde sevmek zorunda mı? Bu ülkede çok can yakıldı... Din ne kadar kullanıldıysa Atatürkçülükte o kadar kullanıldı. Atamın ülkeme getirdiği laiklik yok sayılarak insanların dini yaşama ve başını örtme hakları ellerinden alındı.

Bu forumda zamanında siyaset serbestti. Sonra ne mi oldu. Forumun önde giden üyelerine bakanilirsin. Forumda belki 20 binden belki de 30 binden fazla mesajı olan üyeler birbirlerine girdi. Hatta bu üyelerin pek çoğu forumda moderatörlük görevi üstleniyorlardı. Belki 8 yıl belkide 9 yıl birlikte çalışan insanlar siyaset adı altında birbirlerine girdiler ve birbirlerinin görevi kötüye kullandıklarını idda ettiler. O zamandan beri insanların siyasi görüşünün değişemeyeceğini, siyasetin insanları sadece biririne düşüreceğini pek çok forumdaşımız farketti. Bu olaylardan kısa bir süre sonra forumda siyaset istiyormusunuz tarzı bir anket hazırlandı ve anket sonuçlarına göre forumun %50sinden fazlası siyaset istemiyordu. Sonuç olarak forum içi yapılan ufak bir demokrasi çalışması ile forumda siyaset yasaklandı.

Farkında mısın bilmiyorum ancak konıştukça batıyorsun. Altından kalkamayacağın ithamlarda bulunuyorsun. Benden sana bir tavsiye, istediğin noktaya getirebilecek kadar bilgiye sahip olmadığın konularla ilgili, bir başkasını kızdıracak ithamlarda bulunma. Sonra yazılan cümlelerin altından kalkamazsın...

Buradan tor hakkında bir tavsiyede bulunmak istiyorum. X sitesine a sunucusu ile giriş yapsanız ve sizin gibi aynı sunucu üzerinden 500 kişi de başka sitelere giriş yaparsa dışarıdan bakan kişinin göreceği tek şey bir sunucunun 500 farklı siteye giriş yaptığı olacaktır(vpn). Ek olarak eğer soruşturöayo yapan kişinin telekomünikasyon destekli soruşturma yetkisi varsa kimin hangi sunucuya bağlandığınıda görebilir ancak kimin 500 siteden birine giriş yaptığını asla bilemez. .

Eğer siz tor kullanır ve sırasıyla a b ve c sunucularından x sitesine bağlanırsanız sizin girişiniz ile sunucunun x sitesine talebi başlayacak ve çıkışınızlada bitecek olduğundan ve aynı durum 2 dakikada bir farklı sunucuya geçtiğinizde tekrarlanacağınızdan kimliğinizi ortaya çıkarmak hiçte zor olmayacaktır.

Bu yğzden insanlar tor güvensiz diye bas bas bağırıyor.
Arapların çölde kum fırtınasından korunurken giydiği şeyleri dine bağlayan çakma katolik rahip ve rahibelerini dinin şartı sanan şahıs... hepsi arap adeti hepside çakma... sizin gibi trollerden dolayı insanlar dinden soğuyor...

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,170
Arapların çölde kum fırtınasından korunurken giydiği şeyleri dine bağlayan çakma katolik rahip ve rahibelerini dinin şartı sanan şahıs... hepsi arap adeti hepside çakma... sizin gibi trollerden dolayı insanlar dinden soğuyor...
İnsanların özgürlüklerini laiklik adı altında ellerinden alamazsınız. İsteyen kapanır, isteyen örtünür. Bu kimseyi il-gi-len-dir-mez.

Reaksiyon puanı
191
@Administraktör evet, Tor ağından o şekilde tespit yapılabildiğini okumuştum. Neyse ki zaten yaptığım şeyler federallik olmadığı için, anonimliğimi bu kadar önemsememe gerek yok diye düşünüyorum.

Ek olarak, ekstra güvenlik için,
Kullanıcı --> VPN ---> Tor ---> VPN ---> Hedef
şeklinde bir yol izlemek bu sorunu ortadan kaldırıyormuş diye biliyordum.

Garlic routing var bir de fakat pek bir şey bilmiyorum onun hakkında.

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
Sohbetin tadı tam burada kaçmaya başladı. Konuyu değiştirelim lütfen...
@ConfickerBelasi bir şarkı daha alalım en iyisi biz senden.

Son düzenleme:

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Hangi DSN'yi kullanıyorsunuz arkadaşlar :D

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861
74384

Windows 98 i hatırlayın. ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...