Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Bakiyorum mod adaylari cogalmis. Dikkat edelimde sonu bu olmasin.
Ekli dosyayı görüntüle 28270
Dayaklik adammış vesselam
--- Gönderi Güncellendi ---
128 GB SSD 1 TB HDD var
Direk sistem özelliklerini sayayim ben
Cihaz Dell 7567
İ7 7700HQ
GTX 1050Tİ
16 GB DDR4 RAM
128 SSD (Sata SSD 500-450 MB)
5400RPM 1TB HDD
Hayırlı olsun, çok güzel makine de... Biz Linuxta bosta max 800 MB ram tüketimini nasıl indiririz diye tartışıyoruz o makine biraz abartı değil mi? :D

M

Murat Burç

SDN Okuru
Dayaklik adammış vesselam

Hayırlı olsun, çok güzel makine de... Biz Linuxta bosta max 800 MB ram tüketimini nasıl indiririz diye tartışıyoruz o makine biraz abartı değil mi? :D
Eyvallah sağol
Windows yiyor işte :D
Autocad Solidworks falan filan yardırıcaz 5 sene kullanma hedefim var adam akıllı bir şey olsun dedim :D
Arada sırada(nadiren) canım sıkıldıkça hata bulup moderatörlerin konularını raporluyorum hobi oldu bende :D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
128 GB SSD 1 TB HDD var
Direk sistem özelliklerini sayayim ben
Cihaz Dell 7567
İ7 7700HQ
GTX 1050Tİ
16 GB DDR4 RAM
128 SSD (Sata SSD 500-450 MB)
5400RPM 1TB HDD
Hayırlı olsun, çok güzel makine de... Biz Linuxta bosta max 500 MB ram tüketimini
Eyvallah sağol
Windows yiyor işte :D
Autocad Solidworks falan filan yardırıcaz 5 sene kullanma hedefim var adam akıllı bir şey olsun dedim :D
-
Öyle düşünüyorsan haklısın, hani sırf param var alıyorum len triplerinde çok insan gördüm de :D

M

Murat Burç

SDN Okuru
Kaça aldın makineyi sorması ayıp.
4200
Hayırlı olsun, çok güzel makine de... Biz Linuxta bosta max 500 MB ram tüketimini

Öyle düşünüyorsan haklısın, hani sırf param var alıyorum len triplerinde çok insan gördüm de :D
Yok yok suyunu çıkartmam lazım baya koydu bana :D
Yarın bir gün sorun çıkartırsa performansı yetmezse satayim yeni alayım deme şansım gerçek anlamda 0
O yüzden sağlam bir şey alayım dedim

lgsever

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,459
4200

Yok yok suyunu çıkartmam lazım baya koydu bana :D
Yarın bir gün sorun çıkartırsa performansı yetmezse satayim yeni alayım deme şansım gerçek anlamda 0
O yüzden sağlam bir şey alayım dedim
Çok iyi bulmuşsun hayırlı olsun.

nextman

Profesör
Reaksiyon puanı
567
Lenovo v310 a kaldık biz de hey gidi macbook pro hey

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
O kadar baskın bir moderatör yok bu moderatörlerin arasında
Çoğu tarafsız gibi gözüküyor
Şuan kendilerini sevdirme aşamalarındalar tabi ileride ne olacakları belirsiz de pek sorun çıkacağını sanmıyorum ben
İnşallah sonunda dediğin gibi olur :)
Dual boot yaparsın :D
Dual boot'u sadece oyunlar ve belli başlı programlar için yapın. Yoksa Linux zaten çoğu şeye yetiyor :)

M

Murat Burç

SDN Okuru
İnşallah sonunda dediğin gibi olur :)

Dual boot'u sadece oyunlar ve belli başlı programlar için yapın. Yoksa Linux zaten çoğu şeye yetiyor :)
Oynadığım oyunlarda yok kullanma ihtimalini olan programlarda
Dual booy veya Windows'a geçiş kesin benim

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
Yeni moderatör arkadaşlara hayırlı olsun diyemedim.Geçerken söyleyeyim dedim.Hayırlı olsun gençler kolay gelsin hepinize :)

M

Murat Burç

SDN Okuru
Tabi bilgisayarın da senin hızına yetişebilmeli dimi ama :D
Telefon yetiyordu bilgisayar ekstrasi oldu :D

@Halktan Biri
Maşallah Allah artırsın :D
Eronis senin de baya iyiymiş
Birinci beyfendinin adı pek güzelmiş yahu:D
Screenshot_20171004-215107.jpg

nextman

Profesör
Reaksiyon puanı
567

Hackintosh ile uğraşacağına kısadan Ubuntu kur daha kolay olur, daha iyi performans verir :D
Redhat ve fedora iş sahasında kullanıyorum zaten. kuracak olsam mint kurarım ubuntu dağıtımları bana göre 2007 den sonra özünü kaybetti. Bana göre tabi :)

M

Murat Burç

SDN Okuru

Hackintosh ile uğraşacağına kısadan Ubuntu kur daha kolay olur, daha iyi performans verir :D

macOS'un kendi yazılımları sayesinde satıldığı bir gerçek. Bir takım sadece macOS'a çıkmış yazılımlar var. macOS'un satma sebeplerinden biri bu. Özellikle iPhone'ların bu kadar çok sattığı bir dünyada geliştiriciler IOS'a program geliştirmenin peşindeler.
FCPX ve Logic Pro X dışında bir artısı var mı Macbookun?
Visual syudio ile iOS'A uygulama yazılmıyor muydu ? Yanlış mı hatırlıyorum.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Birinci beyfendinin adı pek güzelmiş yahu:D
Ama bak bir şeye dikkatinizi çekerim. Mesaj/beğeni oranında ben birinciyim :D Neredeyse her iki mesajımdan biri beğeni almış. Demek ki az konuşmuşum, öz konuşmuşum :)
Redhat ve fedora iş sahasında kullanıyorum zaten. kuracak olsam mint kurarım ubuntu dağıtımları bana göre 2007 den sonra özünü kaybetti. Bana göre tabi :)
Örnek verdim sektör standartı diye. 18.04'ten sonrasını görmek isterim Ubuntu'da. Her LTS'de büyük değişikliklere gidiliyor ama bu sefer harbi değişecek Ubuntu.

nextman

Profesör
Reaksiyon puanı
567
Ben kıbrıs ve azeri müşterilerim proje dosyaları FinalCut olduğu için macbook tercih etmek zorundaydım bir de 3d text ve cinema4D vray eklentisi emin ol macOS da daha iyi sonuç veriyor.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Ben kıbrıs ve azeri müşterilerim proje dosyaları FinalCut olduğu için macbook tercih etmek zorundaydım bir de 3d text ve cinema4D daha vray eklentisi emin ol macOS da daha iyi sonuç veriyor.
Amaaan Adobe Premiere varken FCPX nedir zaten bir çok kullanıcı FCP7'den sonra FCPX'in çocuk oyuncağına döndürüldügunden bahsediyor
Ben kıbrıs ve azeri müşterilerim proje dosyaları FinalCut olduğu için macbook tercih etmek zorundaydım bir de 3d text ve cinema4D daha vray eklentisi emin ol macOS da daha iyi sonuç veriyor.
Cinema4D'nin adını program olarak duydum da programın tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum nerede ne işe yarıyor nerede macos avantajı var.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Ama bak bir şeye dikkatinizi çekerim. Mesaj/beğeni oranında ben birinciyim :D Neredeyse her iki mesajımdan biri beğeni almış. Demek ki az konuşmuşum, öz konuşmuşum :)
Hayır hocam yanılıyorsunuz. :)
Forumda gördüğüm kadarıyla mesaj/beğeni oranında @f.krtl1 birinci. An itibariyle 609 mesaj ve 669 beğenisi var. :)
Adsız.jpg

Son düzenleme:
M

Murat Burç

SDN Okuru
AliA'nın mesaj sayısını geçeceğim inanıyorum :D
Geçersin diyen beğensin

nextman

Profesör
Reaksiyon puanı
567
Amaaan Adobe Premiere varken FCPX nedir zaten bir çok kullanıcı FCP7'den sonra FCPX'in çocuk oyuncağına döndürüldügunden bahsediyor

Cinema4D'nin adını program olarak duydum da programın tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum nerede ne işe yarıyor nerede macos avantajı var.
Cinema4D iç mekan ve aydınlatmalı ve animasyon sahnelemede artık 3Dmax ile kafa kafaya gidiyor son 4 senedir tabi mühendisin ve tasarımcının tercihi.

Render motorları arasında en çok popüler olan Vray sahneleme eklentisinde bana göre en başarılı olduğu için belirttim arkadaşım :)

Örnek : Cinema4D Vray :)

M

Murat Burç

SDN Okuru
Cinema4D iç mekan ve aydınlatmalı ve animasyon sahnelemede artık 3Dmax ile kafa kafaya gidiyor son 4 senedir tabi mühendisin ve tasarımcının tercihi.

Render motorları arasında en çok popüler olan Vray sahneleme eklentisinde bana göre en başarılı olduğu için belirttim arkadaşım :)

Örnek : Cinema4D Vray :)

Bilmemem hata aslında :Dhazırlık bu sene seneye 1. Sinifa geçeceğim
Ben zaten 3D maxciyim:D
Sizin meslek nedir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...