Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Knox S3 ten bu yana samsung cihazların koruma uygulaması. Tabi koruyor mu ispiyonluyormu bilmiyorum.

gt-s5360 ta geçenlerde bilmem ne trojanı tespit edildi bilmem ne yapıldı diye mesaj çıkartmıştı samsung yazan sıfırlamıştım onu cm uyuyor...

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Knox S3 ten bu yana samsung cihazların koruma uygulaması. Tabi koruyor mu ispiyonluyormu bilmiyorum.
Ya knox'u ayarlardan kapatmıyor muyuz. En azından devre dışı bırakma.

İspiklemesini engelleyeceğiz Knox'un.

Apple kadar Samsung da kapalı kutu işine özenmeye başladı.

Git bada'nı dirilt çok biliyorsan ucube Samsung. O da kapalı kutu işletim sistemiydi sonuçta.

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
Ya knox'u ayarlardan kapatmıyor muyuz. En azından devre dışı bırakma.

İspiklemesini engelleyeceğiz Knox'un.

Apple kadar Samsung da kapalı kutu işine özenmeye başladı.

Git bada'nı dirilt çok biliyorsan ucube Samsung. O da kapalı kutu işletim sistemiydi sonuçta.
Onuda bi anlatirsaniz :) çok teşekkür ederim bu arada :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
birde bakmışsın ekranda knox'u kapatırsan evinden aldırırız mesajı çıkıyormuş...

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Onuda bi anlatirsaniz :) çok teşekkür ederim bu arada :)
5.0 da tam olarak nasıl kapatıldığını hatırlamıyorum ama bir bilgi buldum onu da göndereyim belki işe yarar

Knox uygulamasını açıp "Ayarlar" seçimini yap."Knox Ayarlar"a dokun.*"Knox'u Kaldır"ı seç.*Knox'u kaldırırken telefonunuz size bilgileriniz yedeklemek isteyip istemediğinizi soracak. Kaldırma aşamasında söz konusu bilgiler cihazınıdaki Knox klasörüne kopyalanacak. Eğer bunun olmasını istiyorsanız "şimdi yedekle"ye, istemiyorsanız "OK" göstergesine basmanız gerekiyor.

dikkat! Bu kaldırma işlemi sırasında, fotoğraf, müzik, kontaklar, takvime girdiğiniz etkinlikler gibi önemli kişisel bilgileriniz zarar görebilir.*

Şu dikkat kısmına göre sen iyi bir yedekleme yap. Ne demek istediğini anladım sanırım. Knox koruma(!) kalkanı ve kaldırılırken dosyalara zarar verme olasılığı da varmış.

Ayrıca bu işlemden sonra dilersen root atabilirsin Knox sayaca yazamaz. Yazsa bile triangle diye bir program olacaktı o hemen imha ediyordu bu kayıtları. İmha edince de bir anlamı kalmıyordu 0 yazıyordu root yerine.

Bu işlem sadece Knox yok edilmişken böyle. Yoksa knox o kadar sinsi ki bu programlara bile itibar ettirmiyor telefonu.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Arkadaşlar 3 operatörde de hattı taşımak ücretsiz mi?

0 hat parası gibi para alıyorlar mı yoksa?

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Evet beyler kurduğum galatasaray takımıyla ezeli rakibi karşı karşıya sizce sonuç ne olur :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Buda lig durumu :D

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
Seyfi baba hakkı rahmetine kavuşmuş allah rahmet eylesin :(

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Youtube`u iyice buzdolabına çevirdim. :mrgreen: Canım sıkıldı mı giriyom mal mal bakınıp çıkıyom. :D (İyice şizofrene bağladık...)

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Hep merak ettigim bisey var. Mesela telefon suya dustu. Cikardik ilk yapmamiz gereken hemen bataryayi cikarmak. Tamam eyvallah ta bayaryasi cikarilmayan telefonlar nolucak. Hemde bu kadar yayginlasmis biseyken. Hadi xperia z serisi suya dayanikli veya su gecirmiyor onlar tamamda ya benim gibi T50 varsa elinizde :D tel suya dusunce arka kismi hayvansal gucle söküp bataryayi cikarmak lazim heralde :D

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126

iyi sanatçıymış rahmetli.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Hep merak ettigim bisey var. Mesela telefon suya dustu. Cikardik ilk yapmamiz gereken hemen bataryayi cikarmak. Tamam eyvallah ta bayaryasi cikarilmayan telefonlar nolucak. Hemde bu kadar yayginlasmis biseyken. Hadi xperia z serisi suya dayanikli veya su gecirmiyor onlar tamamda ya benim gibi T50 varsa elinizde :D tel suya dusunce arka kismi hayvansal gucle söküp bataryayi cikarmak lazim heralde :D

o durum da üzerine içmek için suyunu yanından eksik etmicen.

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
[MENTION=417926]pinterest[/MENTION] hocam bunu buldum knox için knox artarsa bu yöntem çalışır mı? Yani android 5.0 olduğu için sıkıntı olurmu?
"Başlıktaki iki modelde Knox Warranty Void: 1 olduysa bu sayacı sıfırlayıp telefonunuzu orjinal hale getirebilirsiniz. Bunun için HA3GZS koduna sahip bir cihazın bootloader dosyası kullanılarak sıfırlama işlemi yapılıyor arkasından ise yine orjinal bootloader yüklenerek eski haline getiriliyor bootloader yüklendiğinde download mod görüntüsü biraz farklılaşıyor. Bu farklılaşmayı giderip orjinale döndürmek için tek yapmanız gereken orjinal romu yükledikten sonra orjinal recovery üzerinden wipe data/factory ve wipe cache işlemlerini uygulayıp cihazda ne var ne yok herşeyi silmek. Şayet bunu yapmanıza rağmen görüntü düzelmezse orjinal romu tekrar yükleyip yine wipe işlemlerini uygulayınız.

Custom yazan kısımlar da bu wipe işlemlerinden sonra official şeklinde düzelecektir. Verileriniz silinmeden tam olarak orjinal hale getirme yapılamıyor. Custom rom kullanırken sayaç sıfırlanabiliyor ancak tam olarak resmi hale getirmek için işlemlerin tamamının yapılması gerekli

Sıfırladıktan sonra tekrar root yaparsanız yine sayaç artar bu işlemleri tekrar yaparsanız sıfırlayabilirsiniz"
Çok teşekkür ederim hocam siz yardimci oldunuz dünden beri :D

7f3ff5ce22d04a16454afab2f814fe32.jpg

140e562fb8ff79bcea36a30f3b702b6a.jpg

8245ae55bcff1c21fa4ae0cfac9bc7d3.jpg

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Digitally Imported web sitesini yenilemiş beta meta ama güzel beğendim.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Canın sağ olsun öyle düşünürsen psikolojini bozarsın.

Bu durumda herhalde soketleri korumamız gerekir.

Kulaklık ve microusb kısımlarını iyice kurulamak gerekir geri kalanı da şans yani.

Albatraoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Telefonumla ilgili bir sorunum var. Birisi yardımcı olabilir mi acaba? :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...