Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Kargo takip numarası vermişlerdir mesaj kutuna bak vatandan. UPS ile çalışıyorlar kargo şirketi çok yavaş ve parçaları tekmeleye tekmeleye getiriyorlar kapına kadar herhalde ben ssd almıştım her yeri darbe içerisindeydi kafalarına fırlatasım geldi ve çok geç getirdiler

Sıpariş numaram varda kargo takip numarası yok.

Zaten vatandan uyarı geldi diyo ki imzalamadan önce açıp kontrol edin bir sorun varmı diye bakın, imzaladıktan sonra sorun çıksada ilgilenmiyorlarmış.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Ya ben cihaza root atacağım ama kafamda bir soru var.

Ne zaman apply update from sdcard a tıklasam root.zip dosyası yerine farklı farklı dosyalar çıkıyor.

Wipe mı yapmam lazım.

Hangi wipe'ı yapmam lazım

Wipe cache ile wipe datayı az açıklar mısınız.

Şu root konularında biraz zayıfım da.

Telefon : ace 2 jb sürümünde.

Önce CWM(Custom recovery mod) yüklemen lazım.
CWM den sonra örnek bir rom yükleme videosu bu da.
http://www.youtube.com/watch?v=dkDr8BPbv7A

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Önce CWM(Custom recovery mod) yüklemen lazım.
CWM den sonra örnek bir rom yükleme videosu bu da.
http://www.youtube.com/watch?v=dkDr8BPbv7A

Arkadaş rootlamayı sormuş siz rom yükleme videosu atmışsınız kafasını karıştırmayalım.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ya ben cihaza root atacağım ama kafamda bir soru var.

Ne zaman apply update from sdcard a tıklasam root.zip dosyası yerine farklı farklı dosyalar çıkıyor.

Wipe mı yapmam lazım.

Hangi wipe'ı yapmam lazım

Wipe cache ile wipe datayı az açıklar mısınız.

Şu root konularında biraz zayıfım da.

Telefon : ace 2 jb sürümünde.

apply update from sdcard seçeneği sd kart içerisindeki dosyalara ulaşma seçeneğinidi tam hatırlıyorsam dimi?

eğer attığınız root.zip klasörünü görmüyorsanız sd karta atmışsanız telefonun hafızasına atıp deneyin kısaca her iki hafızada bulunması lazım işi garantilemek için.

Wipe işlemlerini rom yüklerken yapmanız gerekiyor wipe işlemi bir nevi fabrika ayarına döndürmek gibi bir şey.

[video=youtube;FzWT969B2uM]http://www.youtube.com/watch?v=FzWT969B2uM[/video]

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Araya wipe felan sokunca yanlış anlamışım. Kafasını karıştırmaya gerek yok zaten kendi kendine halletmiş o işi.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION] Aga böyle mesaj geldi :D

Tam anlamadım ne olcak şimdi :D

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Arkadaş rootlamayı sormuş siz rom yükleme videosu atmışsınız kafasını karıştırmayalım.

apply update from sdcard seçeneği sd kart içerisindeki dosyalara ulaşma seçeneğinidi tam hatırlıyorsam dimi?

eğer attığınız root.zip klasörünü görmüyorsanız sd karta atmışsanız telefonun hafızasına atıp deneyin kısaca her iki hafızada bulunması lazım işi garantilemek için.

Wipe işlemlerini rom yüklerken yapmanız gerekiyor wipe işlemi bir nevi fabrika ayarına döndürmek gibi bir şey.

[video=youtube;FzWT969B2uM]http://www.youtube.com/watch?v=FzWT969B2uM[/video]
İkisine de attım root dosyasını.

Bu sebeple wipe mı yapmam gerekiyor diye sordum.

Wipe cache ile wipe data nın farkını anlamadım hala.

Örneğin wipe data ile cache yapıp telefonu recovery'e geri getirdim. Bu defa root. Zip dosyasını görebilir miyim?

Bu işler tam sıkıntı ya.

Yapmam da lazım yani bu JB insanı katleder. Çok donuyor kendi kafasına göre gri bir ekran çıkarıyor reset atmadan da düzelmiyor.

Hele bir rootu çaksam cihaza CM/MIUI yükleyeceğim.

CM 11 4.4.4 tam stabil sürümmüş şu an.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Dostum senin şu anda wipeler ile ilgili işin yok, apply update from external storage'a girip root dosyanı seçiyorsun güç tuşun ile sonra geriye dönüp reboot system diyorsun telefon yeniden başlıyor wipelere dokunmayacaksın onlarla rom yüklerken işin olucak, sen şu root'u yap romu beraber yükleriz sıkıntı yok.

Data cache nedir googleden araştırabilirsin.

Ciddimisin? :mrgreen: ona göre yazıcam bak :D

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Dostum senin şu anda wipeler ile ilgili işin yok, apply update from external storage'a girip root dosyanı seçiyorsun güç tuşun ile sonra geriye dönüp reboot system diyorsun telefon yeniden başlıyor wipelere dokunmayacaksın onlarla rom yüklerken işin olucak, sen şu root'u yap romu beraber yükleriz sıkıntı yok.

Data cache nedir googleden araştırabilirsin.

Ciddimisin? :mrgreen: ona göre yazıcam bak :D
Tamam ben de öyle biliyorum.

Root dosyasını hafıza kartının ve telefon hafızasının ana dizinine atıyorum.

Apply update from sdcard a giriyorum

Dcim download powercam.... Bir sürü klasör görünüyor root.zip yok ama.

Onu soruyorum acaba wipe mı yapmam lazım

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Bak root.zip dosyasını telefona veya hafıza kartına atarken klasörlerin içine atma, bilgisayarımdan telefonuna tıkla direk o bölüme bırak öyle dene.

Bu arada unutmadan dosyayı rar olarak atıcaksın içinden çıkartıp atmayacaksın yoksa görmez rar olarak okur dosyaları recovery.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Bak root.zip dosyasını telefona veya hafıza kartına atarken klasörlerin içine atma, bilgisayarımdan telefonuna tıkla direk o bölüme bırak öyle dene.

Bu arada unutmadan dosyayı rar olarak atıcaksın içinden çıkartıp atmayacaksın yoksa görmez rar olarak okur dosyaları recovery.
Aynısını yaptım screenshot atayım
59efc8f31e6d90da446e6621d5679c5e.jpg

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Aynısını yaptım screenshot atayım
59efc8f31e6d90da446e6621d5679c5e.jpg

Recovery'den girdikten sonra karşıma başka dosyalar geliyor demiştin o dosyalara bak şeyden telefonun içinden yani dosyalarım kısmından o recoveryde gözüken dosyalardan dosyalarımda gözüken dosya varsa ve klasörse root.zip adlı dosyayı o klasöre at sonra recovery'den gir o attığın klasörü aç eğer içinde gözükmüyorsa root.zip adlı dosya bozuktur farklı kaynaklardan yenisini indirip dene.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Recovery'den girdikten sonra karşıma başka dosyalar geliyor demiştin o dosyalara bak şeyden telefonun içinden yani dosyalarım kısmından o recoveryde gözüken dosyalardan dosyalarımda gözüken dosya varsa ve klasörse root.zip adlı dosyayı o klasöre at sonra recovery'den gir o attığın klasörü aç eğer içinde gözükmüyorsa root.zip adlı dosya bozuktur farklı kaynaklardan yenisini indirip dene.
Şöyle diyeyim merak edip girdim o klasörlere ama ismi saçma sapan üakxpcaşa gibi sallama isimli dosyalar çıktı karşıma.

Ayrıca şansımı 3 farklı kaynaktan denedim

Üzülmeye başladım ya. Ben mi beceremiyorum diye.

İlgin için de ayrıca teşekkürler.

---

Acaba hafıza kartımı mı biçimlendirsem? Gerçi önceden denemiştim ve sonuç alamamıştım ama.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Şöyle diyeyim merak edip girdim o klasörlere ama ismi saçma sapan üakxpcaşa gibi sallama isimli dosyalar çıktı karşıma.

Ayrıca şansımı 3 farklı kaynaktan denedim

Üzülmeye başladım ya. Ben mi beceremiyorum diye.

İlgin için de ayrıca teşekkürler.

---

Acaba hafıza kartımı mı biçimlendirsem? Gerçi önceden denemiştim ve sonuç alamamıştım ama.

Root.zip haricinde bir kaç tane .zip dosyaları var ekran görünütüsünde fark ettim onlar gözüküyormu recoveryde?

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Root.zip haricinde bir kaç tane .zip dosyaları var ekran görünütüsünde fark ettim onlar gözüküyormu recoveryde?
Ne yazık ki hayır.

Onlar nasip olsaydı [MENTION=126564]mstfanar[/MENTION] ın bana önerdiği miui v5'in kurulum dosyalarıydı.

Roottan sonra ya ona ya da stabil olan cm11 e geçecektim.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
2 ocak tatilmiş, doğru mu?

Bir de öğrenciler bu nimetten yararlanabiliyorlar mı?

Malum 31 aralık yarım gün değilmiş.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
@Mehmet.Yildiz

Şu şarjlı kılıf varya çok kaba yapıyor bide ağır oluyor telefonla bende dedim bir kılıf alıyım sonra baya bir baktım en sonunda nerdeyse sadece kılıf satan bir yere girdim baktım baktım en son aklıma bu silikon ince kılıflar geldi çok incelerdi ve hemen telefondan çıkıyor gibiydi son bir tane kalmış bu varya hem yumuşak hemde sert diğerleri gibi değil çok iyimiş 10TL :D baya sağlam.

Diğer şarjlı kılıfıda satamadık gitti ama iş görüyor elektrikler falan gidince bizim burda uzun zamanlar gidiyor çalışma var çok iş görüyor.

Aklımdasın bu kılıftan gelirse bir gün uğrarım 5c için varsa sana alıcam adresin var bende yollarım çok sağlam ve hoş.

Flash'ı açınca sarı gibi oluyor güneş sarısı :)

Spada nın kılıflarını tavsiye ederim istediğin renk al sararma ve renk bozulması yapmıyor ilk günkü rengini koruyor ve gerçekten çok iyi malzeme kalitesi var digerlerıne göre.

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Ne yazık ki hayır.

Onlar nasip olsaydı [MENTION=126564]mstfanar[/MENTION] ın bana önerdiği miui v5'in kurulum dosyalarıydı.

Roottan sonra ya ona ya da stabil olan cm11 e geçecektim.
Başka bir cwm sürümden dene istersen cihazın modeli nedir ?

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Başka bir cwm sürümden dene istersen cihazın modeli nedir ?
Yazıyor.

Ace 2 JB 4.1.2

CWM sürümü derken?

Zaten Root atarken CWM yi kurmuş olmuyor muyuz?

Root dosyasını başka kaynaklardan da indirdim görülmüyor recovery de.

Ne yapacağım anlamadım gitti.

Adam gibi kullananı da yok. Çöp telefon ya.

Bir forumda yalnızca aktif iki kullanıcısı olan bir telefon.

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Yazıyor.

Ace 2 JB 4.1.2

CWM sürümü derken?

Hmm hatırladım simdi o telefonlarda ilk once root atiliyordu bende zamanında galaxy ace kullanmıştım ama senin yontemle başarılı şekilde rootlamıştım garip bir sorun framaroot ile filan denedinmi JB surumundekileri cok kolay root ediyor.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Yazıyor.

Ace 2 JB 4.1.2

CWM sürümü derken?

Dostum bak önce şunları anlamana yardımcı olalım.

Root telefonu yetkilendirmektir cmle alakası yok root yaptığında telefonuna supersu uygulaması gelir ve root yetkisi isteyen uygulamalar veya farklı şeylere yetki verebilirsin kısaca telefon üzerinde tamamen yetkin olur.

Root yaptıntan sonra google play store'dan rom manager programını indirirsin cwm recovery'i kurarsın ve rom dosyalarını telefona atarsın recovery ekranına girersin rom dosyalarını yüklersin olur biter.

Büyük ihtimal bir şeyleri yanlış yapıyorsun.

Hafıza kartını çıkart telefonun hafızasına root.zip adlı rar dosyasını at öyle dene veya farklı bir hafıza kartı kullan.

[MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION]

[video=youtube;XLPPJKzTE7U]http://www.youtube.com/watch?v=XLPPJKzTE7U[/video]

Hacı bakarmısın? adam takılmalı donmalı oynuyor hdd ile ssd alınca donma falan kalmıyor :mrgreen: süper bir şeymiş bu ssd helal olsun.

Ben HDD ile adamın oynadığı SSD gibi oynuyorum sadece o dediğim arada sırada donma oluyor, ssd alınca ben grafik ayarlarımı Hight falan yapıp oynayacam anlaşılan :)

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
Uyuşturucu ile mücadele için bence müziklerden başlamak gerekiyor. :)

[video=youtube;qg7n6v8Kb3s]http://www.youtube.com/watch?v=qg7n6v8Kb3s&feature=youtu.be[/video]

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Şunu ne zaman izlesem hunharca gülüyorum :mrgreen:

[video=youtube;o8D4tahJA7o]http://www.youtube.com/watch?v=o8D4tahJA7o&feature=youtu.be[/video]

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Dostum bak önce şunları anlamana yardımcı olalım.

Root telefonu yetkilendirmektir cmle alakası yok root yaptığında telefonuna supersu uygulaması gelir ve root yetkisi isteyen uygulamalar veya farklı şeylere yetki verebilirsin kısaca telefon üzerinde tamamen yetkin olur.

Root yaptıntan sonra google play store'dan rom manager programını indirirsin cwm recovery'i kurarsın ve rom dosyalarını telefona atarsın recovery ekranına girersin rom dosyalarını yüklersin olur biter.

Büyük ihtimal bir şeyleri yanlış yapıyorsun.

Hafıza kartını çıkart telefonun hafızasına root.zip adlı rar dosyasını at öyle dene veya farklı bir hafıza kartı kullan.

[MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION]

[video=youtube;XLPPJKzTE7U]http://www.youtube.com/watch?v=XLPPJKzTE7U[/video]

Hacı bakarmısın? adam takılmalı donmalı oynuyor hdd ile ssd alınca donma falan kalmıyor :mrgreen: süper bir şeymiş bu ssd helal olsun.

Ben HDD ile adamın oynadığı SSD gibi oynuyorum sadece o dediğim arada sırada donma oluyor, ssd alınca ben grafik ayarlarımı Hight falan yapıp oynayacam anlaşılan :)
Recoveryden görüntüler.

Hafıza kartını çıkardığımda klasörlerin hiçbiri görünmedi hata verdi.

Hafıza kartı olmadan rootu nasıl yapıyoruz onu anlatırsanız belki yapabilirim.

Hafıza kartımın bozuk olduğundan şüpheleniyorum.

d8780ace9d861b8167387a8476c89214.jpg

..external stroageye giriyorum

cae405d855581604838776722712beff.jpg

8b220dc192c03d00d902e66ade3992c7.jpg

Burada girdim işte.

Root.zip görünmüyor.
f19991fcd771d066be9636bf037b8670.jpg

Herhangi bir klasöre girdim klasör saçma sapan dosyalarla dolu.

Neyi yanlış yapıyorum yol gösteren bir arkadaşa ihtiyacım var.

Bir de ben bu cihazı kiesle yükseltirken wipe falan yapmadım ondan kaynaklı bir durum olabilir mi?

Şu sorunumu çözecek arkadaştan Allah razı olsun.

Şu rom işlerini hiç anlayamıyorum.Keşke JailBreak kadar kolay olsa şu root işi. Şimdi framaroot falan çıkmış ama bu eski cihazlara bakarlar mı hiç?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...