SmH51
Profesör
Pazartesi Sendromu Başladı :scared:
yahu bu forumda hiçmi tabletini satan yok arkadaş sıfır almak istemiyorum
Ext3 ü tüm kerneller desteklemez. ext2 yi destekler . ext2 yaparsan oluryahu şu ext alanı olayını bir türlü çözemedim ki :confused1:
>CWM ile ext 512 mb ext alanı oluşturdum.
>link2SD ile atıyorum 47 mb lık angry bird i sd karta linkliyorum. başarılı diyor. ama uygulama yine hafızada 47 mb yer kaplıyor.
>benim istediğim şey şu: yüklediğim uygulamalar ext2 alanına kurulsun. bu nasıl sağlarım?
- - - Mesaj Güncellendi - - -
tühcwm ext 2 değil ext 3 oluşturmuş
partition master dan baktım. bide ext 3 ü seçip öyle deneyeyim.
Domates gönder kanka 3 kilo :mrgreen:
ilk başta partiton master ile ext2 yaptım hiç görmedi.Ext3 ü tüm kerneller desteklemez. ext2 yi destekler . ext2 yaparsan olur![]()
Romunla alakalı bir sorun olabilir. ext desteklemiyor olabilir.ilk başta partiton master ile ext2 yaptım hiç görmedi.
sonra cwm ile partition sd card dedim ordan da ext3 yapmış. hangisi ile formatlanacağını sormadı direk ext3 yapmış.
hafıza kartındaki ext alanını tel neden doğrudan görmüyor?
link2sd tarzında uygulamaları ext alanına taşıyan uygulamalar var mı?
örneğin hill climb racingi sd karta linkledim. ama hala sistem de tamamen sistem diskindeymiş gibi yer kaplıyor.
bir şu var:
normalde titanium backup ile uygulamaları istediğim şekilde sd karta taşıyabiliyorum. sd-ext e gerek kalmadan.
bir uygulamayı sd-ext e taşımak ile hafıza kartındaki ".android_secure" klasörüne taşınması arasındaki fark ne?
hmm bu sd-ext in başka marifeti yoksa gereksiz mi?Romunla alakalı bir sorun olabilir. ext desteklemiyor olabilir.
sd-ext ile .android_secure arasında fark yok. Sonuçta ikiside aynı şeyi görevi görüyor.Yani varsa bile ben bilmiyorum.
Demek ki aynı işlemciyi kullanıyorlar
Internet hizinin %20sini qos packet scheduler kullaniyormus. Bu qos packet denen zimbirtiyi kapatanlar ping sorununu bile cözmüs. Eve gidip denedikten sonra siz sevgili sdn üyelerini bilgilendirecegim. Bakalim ne olacak![]()
O bu değilde yeni bir Masaüstü toplayacağım black.
Başta 32 ya da 16 GB 1600 MHz Ram olmak üzere, Nvidia Quadro 4000 2GB (Çizim için.), AMD FX 8 Core FX-9590 İşlemci şeklinde paraya kıyıp, toplamayı düşünüyorum.![]()
hmm bu sd-ext in başka marifeti yoksa gereksiz mi?
ama şuda olabilir. mesela kartı biçimlendirmek istersin.
uygulamar .android_secure ise tüm uygulamarın silinir. ama sd-ext te ise silinmez. belki bir faydası da budur. bir de android secure de .asec uzantılı olarak saklanıyor. bu uygulamanın yavaş açılmasına neden oluyor olabilir. (bunları kafadan söyledim. doğruluğundan emin değilim.)
şu an m'rage rom v3 yüklü. ext i destekliyor.
sorun sanırım uygulamada. çünkü root explorer ile bakınca ext alanına girebliyorum.
başka bir uygulama bulacam.
aklıma şu geldi: bu .android_secure klasörünü sdext e taşısam ne olur? boş bir vaktimde deneyeceğim.
root explorerile bakınca sistem dizininde sdcard ve sdext2 diye iki tane klasör var.
Artık toplama işimi görmüyor her an her yerde gereken bir pc lazım bundan dolayı bende paraya kıyıp laptop alacağım şöyle parayı denkleştirmeyi başararırsam bende iyi bir VAIO alacağımama toplayacağın pc rahat 3 yıl götürür gib geliyor
Laptop taşınmıyor ya. İş adamı değiliz ki biz. :devil:
Toplama taşınıyor mu![]()
Sap gibi taşıyon elinde Laptop'u.Şu telefon işini halledeydim; Sırayla PC'de toplayacağım. :devil2:
bu gün cyanogenmod 7.2 v5.1 final i kurdum. (mrage rom vardı değiştirdim)Eğer ext alanına kurmak istiyorsan iki seçeneğin var:
1:CM romu yüklemek
2:int2ext i yüklemek(Enhanced da çalışıyordu belki bunda da çalışır)
bu gün cyanogenmod 7.2 v5.1 final i kurdum. (mrage rom vardı değiştirdim)
kartta ise 512 mb ext2 alanı var.
oyunları bu ext2 alanına kurma işini nasıl sağlarım?
iki oyun yüklüyorum hafıza doluyor. sd karta kuruyorum. en küçük bir şeyde kartı biçimlendirsem tüm uygulamalar gidiyor. kartdaki ext alanına kurmayı başarırsam işime yarar.
ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum acabaCm7 romlarında ext alanını telefon hafızası olarak görüyor zaten?
ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum acaba
cm7 yi yeni kurdum. ama görev yöneticisi ya da depolama ayarlarında vs sadece telin kendi 178 mb lık hafızası görükyor.
uygulamaları sd ye taşıyınca da direk .android_secure ye gidiyor.