mustang
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 34
[video=youtube;BpmHUPG2ZoQ]https://www.youtube.com/watch?v=BpmHUPG2ZoQ[/video]5 metre araya kadar radarım vardı vuruodum abi sende ne kadar![]()
:mrgreen::laugh:
[video=youtube;BpmHUPG2ZoQ]https://www.youtube.com/watch?v=BpmHUPG2ZoQ[/video]5 metre araya kadar radarım vardı vuruodum abi sende ne kadar![]()
Abi valla olmuyo böyle[video=youtube;BpmHUPG2ZoQ]https://www.youtube.com/watch?v=BpmHUPG2ZoQ[/video]
:mrgreen::laugh:
hepsini oynadım. bizde miskete bilye derdik.Çelik Çomak,Gazoz Kapağı,Kibrit Kağıdı,İnşaat Elektrik borusundan yapılmış Külah fırlatan,(Bazen Bazılarının ucundan toplu iğne çıkabilir)Silah:devil:,Uzun Eşşek:mrgreen:.Serum Lastiğinden Sapan...:laugh:
O Miskete biz Mile derdik.
Ayrıca 3 yada 4 tekerli Bilyalı...
Bizim oyunlarımızda bunlardı.
Şimdikiler Oyun mu biliyor yahu.:laugh:
Her şey böyle başlıyor.Adını öğrendim :mrgreen:
Arkadaş listende var olduğunu gösterir o + lar![]()
olmuyor amaAbi valla olmuyo böyle1 metre el uzatmak kalan 4 metre zaten 5 6 poşet misket toplayan biri için çok makul bence
![]()
O Bilyalı yüzünden Dereyemi uçmadım,Hatta bir ara Dikenli tel attından geçerken kulagımı tel yırtmıştı.:mrgreen:hepsini oynadım. bizde miskete bilye derdik.
o 3 ya da 4 tekerliye torinet derdik. çelik çomağımı, torneti, uçurtmamı ben yapardım![]()
Ben Hatırlıyorum ama bizde pek revaçta değildi bu oyun.Saklambaç oynadığımız yıllar geldi gözümün önüne...
Kayış oyununu oynayan var mıydı aranızda ?
Hani bir kişi kayışı saklar, sonra diğerleri arar.. Kayışa yaklaşıldıkça saklayan kişi sıcak, uzaklatıkça da soğuk der.. Kayışı bulan diğerlerine Allah ne verdiyse dalar ebe alanına kadar döve döve kovalar...![]()
Taso zaten candır be 50 tane 100 tane 1 mılyona satardımolmuyor amataso da vardı bu arada
![]()
biz yağlı kayış derdik abiSaklambaç oynadığımız yıllar geldi gözümün önüne...
Kayış oyununu oynayan var mıydı aranızda ?
Hani bir kişi kayışı saklar, sonra diğerleri arar.. Kayışa yaklaşıldıkça saklayan kişi sıcak, uzaklatıkça da soğuk der.. Kayışı bulan diğerlerine Allah ne verdiyse dalar ebe alanına kadar döve döve kovalar...![]()
bizde baya yokuş aşağı kayardık abi. yol dışına çıktığımız oluyordu tabiO Bilyalı yüzünden Dereyemi uçmadım,Hatta bir ara Dikenli tel attından geçerken kulagımı tel yırtmıştı.:mrgreen:
biz yağlı kayış derdik abiçok dayak yemedim şükür
![]()
küçük bir tornet yapmıştım yagmurlu havada abilerin ısrarı ıle dik bir bayırdan inmeye başladım duran kamyona çarptım sürüklendimbiz yağlı kayış derdik abiçok dayak yemedim şükür
- - - Mesaj Güncellendi - - -
bizde baya yokuş aşağı kayardık abi. yol dışına çıktığımız oluyordu tabi![]()
biz çocukken tepe bir yedeydik, rüzgar iyiydi, çıtadan, kamıştan yapardık. ellerim kanarcasına tutardım rüzgardaBen Hatırlıyorum ama bizde pek revaçta değildi bu oyun.
Birde Uçurtma yapardık Onun adı Bizde 'Çıtalı' idi.
Uçururken Çıtalıya ip üzerinden mektup yollardık.
Ne Günlerdi Ya.:crying:
Özlüyorum Bazen.
abi nolur konu değiştirme sebebi yazma yaAh işte tamam hatırladım bizde de adı Yağlı Kayış idi...
Kendimi kötü hissettim şimdi bu oyunun bütün dayağını ben mi yedim şimdi ? :blink:
Biz Tren yapardık,peşpeşe Bilyalıları bağlardık.biz yağlı kayış derdik abiçok dayak yemedim şükür
bizde baya yokuş aşağı kayardık abi. yol dışına çıktığımız oluyordu tabi![]()
vah vahküçük bir tornet yapmıştım yagmurlu havada abilerin ısrarı ıle dik bir bayırdan inmeye başladım duran kamyona çarptım sürüklendim![]()
![]()
bizde yapardık onu, üstüste koyardık önlerini.Biz Tren yapardık,peşpeşe Bilyalıları bağlardık.
En iyi Bilyalı en önde olurdu.
Aşağıda dereye gelmeden dönmeniz lazım,dönemediniz yallah Dereye uçarsınız.:laugh:
Buz Pateninin Atası onlardı zaten.:mrgreen:vah vah
bizde yapardık onu, üstüste koyardık önlerini.
biz birde mermer parçaları bulur, altını sabunlar, yokuş aşağı kayardık...
o günden beri evden dışarı çıkmıyomvah vah
bizde yapardık onu, üstüste koyardık önlerini.
biz birde mermer parçaları bulur, altını sabunlar, yokuş aşağı kayardık...
kızlarda oynardı o oyunuo günden beri evden dışarı çıkmıyom![]()
![]()
niyeo günden beri evden dışarı çıkmıyom![]()
![]()
O günden Beri [MENTION=340617]Artvincenter[/MENTION] a ulaşamıyoruz işte.niyebir gün mermer altından kaydı da ....
![]()
tamamen farklıymışkızlarda oynardı o oyunuhep çarpardım onlarla
![]()
niyebir gün mermer altından kaydı da ....
![]()
oda oldu abi orasını hiç açma
![]()