Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Mahalledeki tüm açık bilgisayarlar şimşeğin voltajı düşürmesinden sebep pert olmuş. Yani sadece benim ki değilmiş.
Yalnız olmadığım için sevindim, oluşan zarar adına üzüldüm. Birkaç tvde yanmış. Kimbilir ne kadarlık bir enerji açığa çıktıda böylesine kuvvetli sorun oluşturdu.

Reaksiyon puanı
31
Mahalledeki tüm açık bilgisayarlar şimşeğin voltajı düşürmesinden sebep pert olmuş. Yani sadece benim ki değilmiş.
Yalnız olmadığım için sevindim, oluşan zarar adına üzüldüm. Birkaç tvde yanmış. Kimbilir ne kadarlık bir enerji açığa çıktıda böylesine kuvvetli sorun oluşturdu.
Topraklı prizler bile çaresiz kaldı anlaşılan :)

Amanda

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Hayatta bir şeyi hiç başaramadım; tam anlamıyla ciddi olabilmeyi.. : )

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Vay be bitti sonunda. Kepler atıldı havaya. Ne çabuk bitti 4 sene. Hem hüzünlü hem şaşkın bir şekilde yeni bir sayfa. İlginç...

Reaksiyon puanı
189
Voltaj düşmesi sorun yaratmaz ama yüksek voltaj sorun olur :) Bu gibi durumlarda korumalı prizler iyidir. Herhangi bir yüksek voltajda içerisindeki sigorta yanar ve bağlı olan cihazları yüksek voltajdan uzakta tutar. Daha sonra yeni bir sigorta alıp (1 TL civarı bir fiyatı var) priz içerisindeki sigorta yuvasına takarsanız kullanmaya devam edersiniz :)

Bana sorarsan evdeki her elektronik aleti bir korumalı priz üzerinden çalıştırmak en mantıklısı.

Ayrıca o prizlerde garanti olayı da var. Yani o prize bağlı bir cihaz zarar görürse üretici firma sana tazminat vermek durumunda :) tabi kaliteli ürünlerde bu olay mevcut :)

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Voltaj düşmesi sorun yaratmaz ama yüksek voltaj sorun olur :) Bu gibi durumlarda korumalı prizler iyidir. Herhangi bir yüksek voltajda içerisindeki sigorta yanar ve bağlı olan cihazları yüksek voltajdan uzakta tutar. Daha sonra yeni bir sigorta alıp (1 TL civarı bir fiyatı var) priz içerisindeki sigorta yuvasına takarsanız kullanmaya devam edersiniz :)

Bana sorarsan evdeki her elektronik aleti bir korumalı priz üzerinden çalıştırmak en mantıklısı.

Ayrıca o prizlerde garanti olayı da var. Yani o prize bağlı bir cihaz zarar görürse üretici firma sana tazminat vermek durumunda :) tabi kaliteli ürünlerde bu olay mevcut :)
Eyvallah önerini değerlendireceğim :)

Brix

Asistan
Reaksiyon puanı
1
1 sene uzattık okulu bakalım nasıl olacak, 3 dersten uzadı ama sanırım önemli değil.

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
''Sadece bana yanacaksan odun olsan bile kabulümsün''

Yok artık:D

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
bugün Ankara'ya uçucam :D

lütfen espiriyi tamamlamayın! zaten uçakla gidicem :)

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=101833]topalsolucan[/MENTION] bize heryer Ankara :)
Ankaraya neden ucuyorsun, kuşmusun?uçakla git

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Millet adamla dalga geçiyor adam kendini birşey yaptı sanıyor. Birde mühendisim diye geçinmez mi? :D

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Ben burası için demedim. Yanlış anlaşılma olmasın :)

Ayrıca sen 9000 de aç konuyu senle ilk dalgayı ben geçicem :P

Valla ben direk aklıma orası geldi : )

Geç bakalım dalganı,her dalga sana Tusunami olarak geri dönecek ona göre :P

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
hayırlı yolculuklar [MENTION=101833]topalsolucan[/MENTION]
kazasız belasız git inşaallah

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...