muratteas
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 96
:d :d :d :dallah belanı ntfs!
![]()
:d :d :d :dallah belanı ntfs!
![]()
Allah belanı NTFS!
![]()
Dediğini uygulayacağım. NTFS dosya sisteminden kaynaklanan bir yavaşlıkta var. Ext sisteminde 1 dakikada yaptığımı NTFS'de 2.5 dakikada yapıyor gibiyim.dosyaları rar içine al hiç sıkıştırma yapmadan. daha hızlı atarsın. küçük küçük dosyalar için windows uzun süre bekletir...
Dediğini uygulayacağım. NTFS dosya sisteminden kaynaklanan bir yavaşlıkta var. Ext sisteminde 1 dakikada yaptığımı NTFS'de 2.5 dakikada yapıyor gibiyim.
Aynen öyleNTFS'in dosya taşıma ile ilgili işlemleri ile EXT'in dosya işlemleri farklıdır. Mesela atıyorum. 3 tane dosyamınız NTFS üzerinde taşırken windows sırası ile şu işlemleri yapar:
İşlem Başlat
1. Dosyayı taşı
İşlemi Kapat
İşlem Başlat
2. Dosyayı taşı
İşlemi Kapat
İşlem Başlat
3. Dosyayı taşı
İşlemi Kapat
Fakat EXT üzerinde olay şu şekildedir:
İşlem Başlat
1. Dosyayı taşı
2. Dosyayı taşı
3. Dosyayı taşı
İşlemi Kapat
NTFS çok daha fazla işlem yapar ama EXT'e göre veriler açısından daha güvenlidir. NTFS her dosya başına işlem başlattığı için hedef'in gücü kesilmesi gibi durumlarda sadece taşımaya çalıştığı dosya kaybolur. Fakat EXT'te ise işlem içindeki tüm dosyalar kaybolur![]()
Pekala, güzel. Fakat senin anlatmaya çalıştığın "Sıkıştırmadan Rar" olayı Ext sistemini anımsatmaz mı?![]()
Sanırım bu sistemi sevmeye başladım. Ama 60KB/sn sabit disk işlemi çok az bir hız.Bir bakımaHer dosya için işlem yapmamasını sağlayıp tek dosya ile olayı bitiriyosun
![]()
Biz kuru fanatiklik yaptık. Başımı duvarlara vursam yeridir.Doğrudur, ben kullandığım sistemde en iyisi için uğraşırım o yüzden ikisinde de bilgim vardır.
Vaaay, demek 3.1 kullandın. Biz 95 ile başladık hayata.Yok öyle deme, ikisinin de artısı ve eksisi var. Ben Windows 98 ve 3.1 kullandığım için Windows'un da geçmişini(!) iyi bilirim
Şöyle akıllı biri çıksa da Linux'un güvenliğini ve özelleştirilebilirliğini, Windows'un uyumluluğunu ve kullanışlılığını birleştiren bir işletim sistemi yapsa "tadından yenmez" derler ya aynen öyle olur.
Yok Mac OS snob işi ...
Ben halkçıyım. Linux gibi ücretsiz ve kolay erişilebilir olmalı.
3.1'i okulda kullandım. İnternete girip Paint ve Notepad çalıştırmaktan başka bir işe yaramıyordu.
Zaten görünümünü de 95'e benzeten bir emülatör çalıştırıyorlardı ama nafile...
Aşağıdaki görüntüyü hatırlarım. Bir de Netscape Navigator'u.
![]()
Hobaaa Kentpark AVM'ye podyum kurmuşlar![]()
Dünyanın en uzun podyumuymuş![]()
Manken kayanayacak,Ankara da oLanLar gidelim gelin
@spybot![]()
Elin hatunlarından bizene yahu..![]()