Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
6700K 4 çekirdek 8 thread, ayrıca overclock olabiliyor. Mimarisi nanometresi önbelleği smart cachei falan bir sürü şey var, ben de o kadar bilir kişi değilim. :)
Anladım saol hocam...

Yanlız bu sdnde ilginç bişeyler oluyor şimdiye mesajlarımızın silinmesi gerekiyordu[emoji48]

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
İ7 6700k 4.0 ghz sanırım 4.2 ghzye çıkabikiyordu ve fiyat olarak nerdeyse 10 katı benim kafamın basmadığı nokta burası:))
iğnce detaylar var ön bellek bellek gecikmesi,kapasitesi pci-express sayısı bant genişliği incik boncuk farklar kabaca sli,cf yapıp yapamıcağın önce anakart sonra cpuna bağlı gxxxx ile sli,cf mf olmaz sanırım i7-6700k,i7-7700k ile sınırlar az olur...

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Arkadaşlar mobil için virüs koruma kullanan var mı ?
Mobil cihazlar için virüs programı tamamen gereksiz bir şeydir.
Mağazadan indirilen free uygulamaların hepsi reklamlı. Sonra herhangi bir uygulamayı indirirken fotolar videolar oraya buraya erişim izni de veriyoruz. EE geriye ne kaldı bu antivirüsler neyi koruyorlar?. Antivirüslerin yaptıkları sadece bi kaç atık dosyayı clean yapmak. Sonra arka planda kös kös çalışıp sistem kaynaklarını sömürür.

Bir de şu noktayı unutmamak lazım. Bütün antivirüs firmaları kullanıcı verileriyle beslenirler. Gerçi tüm uygulamalar böyle ama antivirüs firmaları daha sömürgen.

Simsizz1905

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
334
Mobil cihazlar için virüs programı tamamen gereksiz bir şeydir.
Mağazadan indirilen free uygulamaların hepsi reklamlı. Sonra herhangi bir uygulamayı indirirken fotolar videolar oraya buraya erişim izni de veriyoruz. EE geriye ne kaldı bu antivirüsler neyi koruyorlar?. Antivirüslerin yaptıkları sadece bi kaç atık dosyayı clean yapmak. Sonra arka planda kös kös çalışıp sistem kaynaklarını sömürür.

Bir de şu noktayı unutmamak lazım. Bütün antivirüs firmaları kullanıcı verileriyle beslenirler. Gerçi tüm uygulamalar böyle ama antivirüs firmaları daha sömürgen.
Hocam bir çok yerde size katılıyorum ama kenarda bi yerde tane virüs korumasu bulundurmak lazım. Hele bir de apk dosya indirirken.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Hocam bir çok yerde size katılıyorum ama kenarda bi yerde tane virüs korumasu bulundurmak lazım. Hele bir de apk dosya indirirken.
Bende güvenlikle ilgili tek program var o da budur.
AppBrain Ad Detector - Google Play'de Android Uygulamaları
Reklamlı uygulamalrı ve gereksiz bildirimleri kontrol altında tutuyor. Sonra adblock korumalı web tarayıcılar kullaın reklamlardan korunmak için. Bir de indirdiğiniz apk dosyasına güvenmiyorsanız kurmayın sonuçta kuracağınız hiçbir uygulama telefonunuzdan önemli değil.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Benim android yıllarım hep apk ile geçti. Antivirüs hiçbir zaman kullanmadım.. Bundan 7-8 sene önce de apk kullanıyordum, şimdi de kullanıyorum.. Reklamlara tıklamayın yeter.. Onda da virüs bulaşmaz paralarınız gider tuzak aboneliklerden dolayı.. Antivirüs yerine ad block kullanın.. Root yapamıyorsanız da reklamlara tıklamamaya özen göstereceksiniz.. Antivirüs programları hiçbir şey yapmaz.. Sadece gözüne giren reklam için "aaa bak burda reklam var" diye uyarır..

Simsizz1905

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
334
Benim android yıllarım hep apk ile geçti. Antivirüs hiçbir zaman kullanmadım.. Bundan 7-8 sene önce de apk kullanıyordum, şimdi de kullanıyorum.. Reklamlara tıklamayın yeter.. Onda da virüs bulaşmaz paralarınız gider tuzak aboneliklerden dolayı.. Antivirüs yerine ad block kullanın.. Root yapamıyorsanız da reklamlara tıklamamaya özen göstereceksiniz.. Antivirüs programları hiçbir şey yapmaz.. Sadece gözüne giren reklam için "aaa bak burda reklam var" diye uyarır..
Bende güvenlikle ilgili tek program var o da budur.
AppBrain Ad Detector - Google Play'de Android Uygulamaları
Reklamlı uygulamalrı ve gereksiz bildirimleri kontrol altında tutuyor. Sonra adblock korumalı web tarayıcılar kullaın reklamlardan korunmak için. Bir de indirdiğiniz apk dosyasına güvenmiyorsanız kurmayın sonuçta kuracağınız hiçbir uygulama telefonunuzdan önemli değil.
Sağolun düşüceleriniz için. Bir telefon anımı anlatayım.3 sene önce bilmediğim siteden bir apk (hileli oyun) kurdum. Telefona kurduğum anda telefona yeni uygunsuz uygulamalar yükledi. Mobil veriyi açtırmıyordu. 6-7 tane virüs koruma programı indirdim tarama yaptığında virüsü görünce, virüs uygulamayı kapatıyordu. 2 gün telefon dengesizce çalıştı, sistem fazlaca kastı, 30 dakikada batarya bitiyordu. Bende gittim hardreset ( factory resetde olabilir) attım. Telefon sıfırlandı ancak lanet olası uygulama sisteme kendi sistem uygulaması olarak sızmış ve silinmiyordu. Bende o sıralar telefondan anlamıyordum. 10-15 Tamirci dolaştık herkes yapamam dedi bir adamda 50 tl ye yaparım dedi. Bizde verdik. 1 gün sonra geri aldık adam root atmıştı. Root attığınıda 1 senedir anladım. Telefonu aldığımda sanırım rootdan dolayı bataryası çabuk bitiyordu ve birkaç yerde eskisi kadar değil ama ufak tefek hata veriyodu bende dayımla beraber bir telfoncuya ucuz yollu sattık. Bu da telefonla ilgili kötü bir anım. Bu arada telefon dayımındı bütün aile bireylerinden güzel bir azar işittim:D
Not: mobildeyim düzgün yazamadım:)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Sağolun düşüceleriniz için. Bir telefon anımı anlatayım.3 sene önce bilmediğim siteden bir apk (hileli oyun) kurdum. Telefona kurduğum anda telefona yeni uygunsuz uygulamalar yükledi. Mobil veriyi açtırmıyordu. 6-7 tane virüs koruma programı indirdim tarama yaptığında virüsü görünce, virüs uygulamayı kapatıyordu. 2 gün telefon dengesizce çalıştı, sistem fazlaca kastı, 30 dakikada batarya bitiyordu. Bende gittim hardreset ( factory resetde olabilir) attım. Telefon sıfırlandı ancak lanet olası uygulama sisteme kendi sistem uygulaması olarak sızmış ve silinmiyordu. Bende o sıralar telefondan anlamıyordum. 10-15 Tamirci dolaştık herkes yapamam dedi bir adamda 50 tl ye yaparım dedi. Bizde verdik. 1 gün sonra geri aldık adam root atmıştı. Root attığınıda 1 senedir anladım. Telefonu aldığımda sanırım rootdan dolayı bataryası çabuk bitiyordu ve birkaç yerde eskisi kadar değil ama ufak tefek hata veriyodu bende dayımla beraber bir telfoncuya ucuz yollu sattık. Bu da telefonla ilgili kötü bir anım. Bu arada telefon dayımındı bütün aile bireylerinden güzel bir azar işittim:D
Not: mobildeyim düzgün yazamadım:)
Şimdi her gördüğünü indirmeyeceksin öncelikle, ayrıca indirmek istediğin şeye tıkladığından da emin olacaksın, indirdin mi? indirdiğin şeyin, indirmek istediğin şey olup olmadığına da emin olacaksın, yükle dediğinde de senden ne istediğine bakacaksın.. Bunları yapmıyorsan, seni hiçbir şey koruyamaz..

Simsizz1905

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
334
Şimdi her gördüğünü indirmeyeceksin öncelikle, ayrıca indirmek istediğin şeye tıkladığından da emin olacaksın, indirdin mi? indirdiğin şeyin, indirmek istediğin şey olup olmadığına da emin olacaksın, yükle dediğinde de senden ne istediğine bakacaksın.. Bunları yapmıyorsan, seni hiçbir şey koruyamaz..
Artık dediğiniz gibi ince eleyip sık dokuyorum. Sadece androidoyun.club dan indiriyorum.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
İnternette bir sürü hayalet reklam var. Adamlar(!), Download butonunun üstüne 2 tane hayalet reklam koymuş, tıklıyorsun bir sayfa, kapatıp geri geliyorsun, tıklıyorsun, başka bir sayfa.. Ya da indirmek istediğin apk adında farklı bir uygulama indirilsin mi? diye soruyor.. Aklın hayalin alamayacağı çakallıklar mevcut.. Tabiri caizse internette bordo bereli gibi gezinmen gerekiyor artık..

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Durmadan tarama yapan bir virus programi gereksizdir ancak disardan apk indirip kurdugunda bu apkyi tarayacak bir virus programi gereklidir ben virus programlarina karsiyim ancak avl istisna bunlar arasinda

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Geçen dönem bütün C'li notları almıştım, bu dönem de bütün B'li notları toplamışım. Aynı ivmeyle devam etmek dileğiyle :D

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
gayret mi? hayret mi? gayret A'lar da akar sınıf ortalamasını yükselten kahraman olursun diyorsun?

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
120
Selamlar iyi geceler herkese foruma girmeyeli baya oldu özlemişiz buraları. :)

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Hepiniz Allah'a emanet olun bugün gidiyorum ve yarın yada perşembe kışlama teslim olacağım bir sıkıntı olmazsa ağustosta yine buralarda olurum :blush:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...